Covek mi pricao da ne daje ni dinara za gorivo

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Kupio je auto na struju i ceo krov poplocao solarnim panelima. I sad kaze da se bukvalno vozi za dzabe jer auto puni tim solarnim panelima. Inace auto na baterije se puni snagom od 120 kW 40 minuta da se napuni i posle vozis za dzabe ako imas dovoljno velike solarne panele na krovu.

Evo videa:

Inace postoje vec automobili koji se sami pune solarnim celijama koje su po krovu automobila i na karoseriji tako da dok je na parkingu ili ide ulicom itd on se sam puni evo link:

Elem spojimo i jedno i drugo dakle i dopunjavanje solarnim panelima sa krovova i fasada zgrada plus solarni paneli na automobilu eto vam nacin da sutnete zauvek fosilno gorivo i imate voznju za dzaba

Poslednja izmena:
Neznam za dete ali 120kW nije nista mnogo za panele na celim krovovima. Verovatno radis na pumpi ili drzis pumpu ali sta da ti radim uskoro ti i tvoja benzinska pumpa idete na djubristu istorije kao jedna losa tamna istorijska tacka u covecanstvu
Nije mnogo, ali za halu od 1000m2....ta tri panela na kolima mogu da daju ukupno i najvise 300w.....ili mozda nisi video koliki je agregat od 120KW? Sa tim panelima moze da produzi voznju 15 minuta...ako je stedeo usput...tacnije, ako je kocio motorima...

Koliko te razumem , poplocao krov kuce panelima , lepo , koliko treba desetina hiljada eura za to, i kolko ce godina sluziti
paneli pre nego propadnu , desetak , petnaest mozda . Ne moze da se vozi dzabe jer je ulozio mnogo para unapred,
ali moze dzabe ako je umesto da (fikcija) odvoji za neki skup auto 50 tak hiljada jura odvojio upola a druga polovina paneli ,i to je onda zarada , al' za bogat svet.

Nije mnogo, ali za halu od 1000m2....ta tri panela na kolima mogu da daju ukupno i najvise 300w.....ili mozda nisi video koliki je agregat od 120KW? Sa tim panelima moze da produzi voznju 15 minuta...ako je stedeo usput...tacnije, ako je kocio motorima...
Vidi ti mozda znas nesto o solarnim panelima ali to se stalno razvija evo kako izgleda solarni krov a ne oni paneli koje ti zamisljas. Stim da danas imas i solarne panele na fasadama vec do duse i to nije novo ima to vec odavno mozda 10 godina.

Znaci poenta je da se moze napraviti da sve bude dzaba energija ali na zalost to zapad ne zeli i tajkuni i novi svetski poredak jer elektrodistribucije propadaju i naftna industrija i oni to sprecavaju. A covek mi pricao da japanci pronasli neki motor koji se sam puni neznam tako nesto ali da je udario cunami da im zapreti da to ne rade i da zakopaju duboko pod zemljom to znanje.

SOLARNI-PANELI.jpg

Kostao je njega taj krov djavo ipo,ko zna koja generacija ce to da otplati,ili da joj se isplati.Svaka cast ko god da je,ali to obican radnik ne moze priustiti.
Moći će, jednog dana. Sećam se kad je mobilni telefon koštao 15000 maraka, sredinom devedesetih. Išao drugar u London tad, vozio se prevozom tamo i priča eeej deset njih sedi i svi imaju mobilne telefone eeej... A mi svi u šoku.
Gledam sliku ovog auta i zamišljam kako za dvesta godina ljudi uče iz istorije da su preci kreteni celih sto godina koristili fosilna goriva za automobile

Kupio je auto na struju i ceo krov poplocao solarnim panelima. I sad kaze da se bukvalno vozi za dzabe jer auto puni tim solarnim panelima. Inace auto na baterije se puni snagom od 120 kW 40 minuta da se napuni i posle vozis za dzabe ako imas dovoljno velike solarne panele na krovu.

Evo videa:

Inace postoje vec automobili koji se sami pune solarnim celijama koje su po krovu automobila i na karoseriji tako da dok je na parkingu ili ide ulicom itd on se sam puni evo link:

Elem spojimo i jedno i drugo dakle i dopunjavanje solarnim panelima sa krovova i fasada zgrada plus solarni paneli na automobilu eto vam nacin da sutnete zauvek fosilno gorivo i imate voznju za dzaba
Znaci nije za dzabe.

Moći će, jednog dana. Sećam se kad je mobilni telefon koštao 15000 maraka, sredinom devedesetih. Išao drugar u London tad, vozio se prevozom tamo i priča eeej deset njih sedi i svi imaju mobilne telefone eeej... A mi svi u šoku.
Gledam sliku ovog auta i zamišljam kako za dvesta godina ljudi uče iz istorije da su preci kreteni celih sto godina koristili fosilna goriva za automobile
Sigurno ce moci,ali moja generacija i generacija moje dece,nece sigurno,a njihova deca,mozda.neke stvari u eletrici,ili elektronici pojeftine,a neke ne.Jos je to u povoju,ali bice dostupnije sigurno

Neznam za dete ali 120kW nije nista mnogo za panele na celim krovovima. Verovatno radis na pumpi ili drzis pumpu ali sta da ti radim uskoro ti i tvoja benzinska pumpa idete na djubristu istorije kao jedna losa tamna istorijska tacka u covecanstvu

Da si manje druzo bibliju i vrnjaka u rukama a vise knjigu iz fizike znao bi koliko treba solarnih panela da napunis auto i napunis auto sa 120kw za manje od sat vremena

ma kojih 120kw , kucna instalacija isporucuje do 17kw na sat

pogledajte stavku na racunu http://www.elektrovojvodina.rs/sl/korisnicki_servis/Pitanja-i-odgovori1

posebno 2.2 - 2. OBRAČUNSKA SNAGA – Izražava se u kilovatima (kW) i predstavlja snagu koju je Distribucija odobrila kao najveću jednovremenu snagu uključenih uređaja u stanu/kući. Ona je određena i osiguračima u domaćinstvu. Distribucija tu snagu stavlja kupcu na raspolaganje kad god je to njemu potrebno.

kod mene je recimo 11kw

[
Jos je gore od toga, u auto ide sedam vrsta tecnosti i sve su otrovne, ali nema razlike u interesima izmedju vremena Tesle i sadasnjeg. Svako normalan bi bar skinuo carine ili PDV da narod sto visse koristi solarnu energiju, ali monopoli odredjuju sta ce da se radi....Monopoli na naftu, monopol na prodaju struje, monopol na otvaranje solarnih stanica...kao recimo sto je neko imao ( nelegalni ) monopol na Sava malu koju je drzao 40 godina u rusevinama...e takva je ekonomija i pravosudje srbije....u rusevinama...a i nauka nije u boljem stanju....

Sigurno ce moci,ali moja generacija i generacija moje dece,nece sigurno,a njihova deca,mozda.neke stvari u eletrici,ili elektronici pojeftine,a neke ne.Jos je to u povoju,ali bice dostupnije sigurno
Ide to brzo, recimo tesla je kostao oko 200 hiljada, sada prave varijante za 30...40 hiljada, sto je jos uvek za gradski auto previse....da ne pricamo o administraciji, koja blage veze nema s onim sto radi, osim da primi platu, povlastice i dodatak da zavrse neki posao.

. A covek mi pricao da japanci pronasli neki motor koji se sam puni neznam tako nesto ali da je udario cunami da im zapreti da to ne rade i da zakopaju duboko pod zemljom to znanje.
Hahahahahaaaaaaa
Jeste,poslali im naftna mafija i Soros cunami...
Boze sta sve necu procitati.
Ima i jeftinija varijanta da ne dajes ni dinar za gorivo.Bicikl i polako.Ni taksisti te nemogu blokirati.
Jos je zabrak patentirao novi nacin okretanja pedala,gde za bar 30% ima bolju iskoriscenost snage,pa ti vidi...

Back