svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Daš mi neki link?
Ovo zvuči suludo, da promjenu imena plaćaš nekoliko hiljada evra?
Čitao sam skoro, sad ću da potražim...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daš mi neki link?
Daš mi neki link?
Da skratim... srpske srednjevijekovne dinastije su to gradile... i ako je Knin Hrvatska onda bi i Skadar trebao biti Srbija...
Da skratim... srpske srednjevijekovne dinastije su to gradile... i ako je Knin Hrvatska onda bi i Skadar trebao biti Srbija...
Гуми, умишљаш да си ти и твоја националност тема мојих размишљања на ову тему.
To poređenje nije na mjestu jer je Turska bila okupator na Balkanu, a Srbi su autoktoni... Popis u Albaniji nije u skladu sa međunarodnim i evropskim principima tako da to ništa ne vrijedi...U redu, Skadar je Srbija!
Pa smiješan si, kakve to veze ima?
Šta su Turci gradili po Srbiji? Jel to Turska?
Što ti znaš o popisu stanovništva u Albaniji?
Daj mi bilo koji relevantan podatak o broju Srba u Albaniji.
Okay, ne izmišljaš ti, nego prenosiš neistine.
Albanski ustav, članak 20
1. Persons who belong to national minorities exercise in full equality before the law the human rights and freedoms.
2. They have the right to freely express, without prohibition or compulsion, their ethnic, cultural, religious and linguistic belonging. They have the right to preserve and developed it, to study and to be taught in their mother tongue, as well as unite in organizations and societies for the protection of their interests and identity.
Razni ostali zakoni
Law nr. 7152, dt. 21.06.1995 on the educational system approved by the People's Assembly (Article 10) -dedicated to the minority right to study and to be taught in their mother tongue.
Decision of the Council of Ministers of the Republic of Albania nr. 396, dt. 22.08.1994 "On the 8 - year education in mother tongue of persons belonging to national minorities".
Albanija je potpisnica brojnih međunarodnih dokumenata o pravima manjina, npr
- UN Declaration on the Rights of Persons Belonging to National or Ethnic, Religious and Linguistic Minorities of 1992
- International Convention on the Elimination of all Forms of Racial Discrimination of 1965
- Framework Convention of the Council of Europe for the Protection of National Minorities of 1995
itd.
Pa onda
There is a 30-minute radio broadcast by Radio Tirana in the Greek language twice a day, and a 45-minute programme every day in Greek, broadcast by Radio Gjirokastra.
Mogao bih do sutra nabrajati.
Jedina drzava u kojoj i pripadnici nacionalnih manjina moraju da se izjasnjavaju kao Albanci?
Moš misliti.
Naravno da je pitanje manjina u Albaniji problematično.
Ali tvrditi da se tamo ne možeš izjasniti kao pripadnik neke druge nacije je žešća pizdarija.
Dio Grčke manjine je bojkotirao popis, dio nije, ali to ovisi i o statusu Albanaca u Grčkoj koji je jednako tako upitan kao i status Grka u Albaniji.
Ne znam što znate o Srbima u Albaniji, još manje koliko ih ima.
Najlakše reći da ih ima 500.000, ali se izjašnjavaju kao Albanci jer im je zabranjeno izjašnjavati se kao Srbi.![]()
Dragi Gumi...
Najbolje bi bilo da svoju primedbu napises RTS-u i gospodinu Cotricu i kazes im da lazu
...
А шта је иначе Гуми по националности?
Ma gle, ja znam da ste s razlogom nadrkani na Albance, ali advokatu Brajoviću pola toga ne vjerujem, a on priča ono što je tebi drago za čuti.
Zato se to i koristi za dnevopolitikantske potrebe, pa je to jasno i u naslovu: Vučiću, pitaj Ramu za to!
Zašto se nitko nije zabrinjavao pravima Srba u Albaniji prije 10 godina?
Ma gle, ja znam da ste s razlogom nadrkani na Albance, ali advokatu Brajoviću pola toga ne vjerujem, a on priča ono što je tebi drago za čuti.
Zato se to i koristi za dnevopolitikantske potrebe, pa je to jasno i u naslovu: Vučiću, pitaj Ramu za to!
Zašto se nitko nije zabrinjavao pravima Srba u Albaniji prije 10 godina?
To poređenje nije na mjestu jer je Turska bila okupator na Balkanu, a Srbi su autoktoni... Popis u Albaniji nije u skladu sa međunarodnim i evropskim principima tako da to ništa ne vrijedi...
Ma jeb.ote termin "okupator".
Okupator je onaj koji je popušio, jer da nije popušio, ne bi ga zvali okupatorom.
Немам појма, очигледно је нешто из комшилука што има неодољиву потребу да види преко плота.
Расправа са њим и о њему нас одвлачи од разговора на ову тему која није ни мало безначајна.
Znamo da je kod vas tako, kod nas se zna dobro ko je okupator![]()