Cosmo Blog Tanje T - zbog čega sam odlučila ne udavati se i ne rađati decu

Zašto su postali slabići?

Koliko su žene vekovima osnažile, a muški svet postao ranjiv i slab, vrlo je evidentno. Kako im pomoći, da među njima nanovo zavlada junaštvo, srčanost, fer-play, da vrate zaštitnički štit pred sobom i svojim najmilijima, pred nemoćnima, te postanu i ostanu naši pravi i pošteni- vitezovi, kao nekada, nekada davno?
Osećaj zaštićenosti i sigurnosti generalno fali svim pripadnicama ženskog pola. One koje tvrde suprotno, perfidno lažu.Takođe, nedostaju i ti topli, muški, medveđi zagrljaji koji nikako nisu odlika slabića, već snažnih, jakih i sigurnih u sebe - muškaraca.
Kada su se i koliko oni okrenuli protiv samih sebe ili, je to više ženska zasluga!?!
Ovo drugo, kao polulogičko objašnjenje. Brižne majke, preko mere, od svojih dečaka napravile pekmezaste momke i muškarce. Iz najbolje namere, desila se grandiozna- greška. Koren nastanka i opstanka svih nastupajućih problema i nesuglasica u muško-ženskim relacijama. Ostala sam uskraćena za taj odnos, nisam rodila muško-čeljade, već kćer, ali nikako nisam bila imuna na sadašnje i buduće razmišljanje moje dobre prijateljice, da je ne imenujem, sama će se prepoznati, šta za nju predstavlja rođenje muškog potomka, nakon dve kceri, budućeg naslednika loze?
Dotična osoba tvrdi, kako će uvek stati u odbranu svoga sina, bez obzira da li je u krivu ili u pravu. Drugim rečima, ona je rodila apsolutno i savršeno muško. Valjda smatra,neće ni grešiti. Postoji li takav? Bezgrešan? On može u estetsko-fizičkom smislu biti idealan, ali u svim svojim postupcima, teško. Daj bože, mada sumnjam. To je kao osvedočena prva i najstrašnija anomalija. Pokušala sam je malo korigovati u tom njenom tvrdom i isključivom stavu,ali bez uspeha.
"Ljubi ga majka", iz toliko reprizirane komedije. Vladaju drugi aršini za mušku i žensku decu na našem podneblju. U kćerke se možete razočarati, u sinove-nikako. Šta će svet reći? Kriju se strašne istine i tajne. Samo, dugovečno se ništa ne može pokopati i kad-tad izađe na videlo, još strašnije i veće. Takav, suviše privržen odnos roditelja prema muškoj deci, često se vrati kao najgori bumerang. Prisustvujući jednom, zavidnom jubileju i godišnjici srebrnog braka, na kom je bilo i nas, sada opet singl, razvedenih, i onih koji opstaju i zajedno podižu decu, dala sam sebi za pravo da donesem ispravan zaključak: žene su zdušno nastavile i preuzele ulogu - majki svojim sopstvenim muževima, pa zatim sve ostalo. Da ne nabrajam preterano šta su sve danas, kao npr: hraniteljke, kreativne u kući kao domaćice, kao kuvarice, kao cvećarke, električarke, higijeničarke i blagajnice, rekreativne sportistkinje, strpljivi pedagozi sa decom,j oš više sa razmaženim muževima, koje uz brigu o svemu i svačemu moraju biti i atraktivne zavodnice, kako dotični ne bi tražili takav vid zabave van kućnog okrilja.
Hronično neispavane, sebi su postavile nebrojeno mnogo zadataka a muževi, većinom, zaštićeni kao retka i bogom dana vrsta. U prividno ljupkim, a veštačkim i formalnim brakovima, zarad dece i pokućstva, kola i zajedničkog krova nad glavom, takav odnos dvoje zrelih ljudi, svakom sa bar malo prisebnosti i pameti, izgledaće kao apstraktna zajednica. Javno odobravanje mrtvoga braka u srcu, na papiru, kao opšte i lično licemerje. Neznatan procenat zemljana, može i uspeva da podnese golu istinu i totalno razotkrivanje.
Žene su maheri da sve nemoguće prežive i da hrabro idu dalje, čak i kada ih svesno gaze nemili događaji. Preterano opraštanje neće spasiti svet, ma kako mi humane bile. Uradile smo dosta protiv nas samih, da nas ti naši dragi i mili i voljeni muškarci cimaju, kad god im je i volja i frka i kada ih razbija čista dosada,u predahu njihovih hobija, zabava, lova, sporta, kladionica, “poslovnih“ sastanaka, seminara, kotlića i sl. Njima je sve dozvoljeno, nama, skoro-ništa?
Mile moje, a ženskoga roda, budite više nemoćne, slabe, plačljive, dajte njima porodično kormilo u ruke, po cenu da odete jedan mesec u finansijski i svakakav minus, samo da ih zešće prodrmate, da se više naspavate i istestirate ih, koliko su vični u areni života, danas i sada? U svakom slučaju, žene su te koje spašavaju i podizu svet, nagrade i benefiti im tek sleduju, a muškarci "neustrašivo" beže, jos gore, trče, u anonimnost i sigurnost mišje rupice. Čast izuzecima, dakako.

...na arenu života."
S.S.
- zalosno je da nemam ništa , ama baš ništa reći u korist tvojeg oponiranja ne usljed nekakve odbrane 'jačeg' pola nego da ta neravnoteža zaista caruje i samo ponegdje je izuzetak ali taj izuzetak je na štetu cijele porodice i u pitanju je muška osoba koja to i nije. Polozaj majke koja je ćerku rodila sve je na njoj i to je prati a, ja ližno imam želju još neostvarenu da imam ćerku jer imam sinova dva i oni su u svom svijetu majke i ja ne postojim jer sin je kao i princ, neka ga da šljeme ne utihne a ja hocu da postojim dok postojim , to mogu samo ćerke i kako se kaže " ni radosti ni žalosti bez ženska djeteta" a, ja sam to debelo osjetio i sad ovako sa strane vidim i osjećam da sinovima ne trebam jer odrasli su i s majkom a i s njom će sve dok im treba...ćerke nose sve što roditeljima treba i uvijek je položaj roditelja u redu svoje nove familije koju je zasnovala .Sinovi moguće je samo telefonom i svoje su izvrsili.
Niko tu ne krivi nikog . Na zapadu je to odredjeno i ako nam to izgleda bezosjećajno, oni do 18. vode racuna i onda zna im se ...vidim to i tražeći sebe u svemu tome evo nadjoh tvoje pisanje i ljutim se samo , zašto sebe time opterećuješ , imaš ćerku i budi to što jesi a one prijateljice koje uživaju u ,- "ljubila ga majka", jer majka će osjetiti gorčinu tih ' ljubljenja' čim joj snajka u kuću dodje...
Suprug kao narioneta koja i sebi smeta, jadan je arhetip naših prostora i osjetiće on u danima kad sve svoje poreze uzima...
Okreni se sebi S.S. i oko sebe, misli i poredak kakav je sada na snazi neka ide svojim stazama trnovitim a ti,- otvori prozor i laka muzika neka ti ledja hrani a osmjeh vani i vrati će ti to Priroda nazad ....
Pozdravlja te,
Faraonn

"ostanu naši pravi i pošteni- vitezovi, kao nekada"

...ovaj tip muškarca ( takozvanog luminata ) , nije izumro... naime , on i danas postoji , ali je sociološki demaskiran i stoga traga za novom mimikrijom ... inače u našim uslovima on je legija / arkan ; a u zapadnim uslovima bler / klinton / klark / gadafi / bin laden .... citirana rečenica je deo propagandnog miljea o takozvanom zlatnom dobu .. inače ono po ničemu nije zlatno već razbojničko - ništačka epoha koje je ovima " vitezovima / obilićima " dozvoljavala da ubijaju / pljačkaju / deru kožu i od nje izrađuju poveze za cifilističarke i dvorske prostitutke ( čitaj : dame na dvorovima viteških vladara ) ..... crna su to bila vremena za ljudski rod da crnja nemogu biti ... konjima su gazili ljude koji su danonoćno dirinči8li za njih i njihovu kopilčad .... tako jue to ...

a ovo pišem u ime zgaženih i prezrenih ljudi ( oba pola ) , koji su vraćeni u ta vremena kad rijatli dame šire duhovnu sidu i uzdišu za zlatnim dobima u kojima su neki bokijevci vitezovi ..... e ovi mali i ništavni muški gmazovi sa svojim gmizavicama , sačuvali su DNK čoveka ; oslobodili ga onih " Princeza i Vitezova " ; podarili čovečanstvu : etiku , čast , pravičnost i čovečnost; i ako su luminati -"viteški soj " neviđenom mimikrijom sakrili svoju bit , iz dana u dan ih razotkrivaju i sude im ( na ovaj ili onaj način ) ....
..naš rijatli svinjcodvorski slučaj treba apstrakovati --- ne čini opštu zajedničku civilizacijsku stvar ...

...dakle , na ovom svetu sve manje je te pameti sa bajkovitim pričama o takozvanim zlatnim vremenima ... zapravo , sve manje je takvog bezobrazluka ....
... svak može da misli šta hoće , i na svoj način da brani svoju rijatli poziciju .... konačno , ovo je srpština i balkan ...ali nije uputno da omalovažava dva milenijuma nadčovečanskih napora da se čovek oslobodi đavoljskog jarma i krene putem očovečenja .... šta , zar treba ponovo nekog na krst da razapnemo ili na racnu nekoj rodoskrnavljiteljskoj dami glavu nekog novog preteče da iznesemo .... možda i ovo nesmem da kažem, zbog jevrejštine i dama koje čekaju svoje vitezove iz časnih i junačkih krvoprolića ....
...konačno , sutra je dan kad je nekoliko stotinu žena dalo svoje živote .... i nisu one po meni branile čast princeza i vitezova , već golo ljudsko dostojanstvo od takvih krvavih dama i vitezova .... ako nije tako onda đžaba ja ovo pričah ....

Osećaj zaštićenosti i sigurnosti generalno fali svim pripadnicama ženskog pola. One koje tvrde suprotno, perfidno lažu.
Ma toliko sam jaka sama da mi oni i ne trebaju...kakav njihov zagrljaj, bolje neka mi se sklone sa puta da mi ne smetaju, ako ne umeju da hodaju pored mene mojim tempom... I veruj mi uopste ne lazem, trenutno se stvarno osecam tako... Izludjuju me njihove gluposti i posesivnost, zato radije biram opciju "bilo nam je lepo, ajde sad pali, pa mozda se vidimo..."
Da, bila sam povredjena i sada sam digla zidove i odlicno mi je medju njima! Niko nema pravo da udje i hara dok mu ja ne dam dozvolu za to, a ona se tesko dobija.

Poslednja izmena:

Back