ČOPOR PASA LUTALICA TERORIŠE CERAK

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
ČOPOR PASA LUTALICA TERORIŠE CERAK Ujeli tinejdžera, petogodišnjakinja spasena u poslednji čas

khKktkqTURBXy9kNmEyMzdhNGIzYTdhYWEwYzNkYzNmYjVhNWFmODI0NS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Apeli žitelja Ceraka na nadležne službe da reše problem agresivnih pasa lutalica, još od maja, nisu urodili plodom. Veliki psi ponovo su u ovom čukaričkom naselju i to kraj jednog od većih dečjih parkova, a redakciji "Blica" na njih su se požalili roditelji.

Žitelji Ceraka često se žale na agresivne pse

- Posle višemesečnih pokušaja pozivanja Zoohigijene, nema rezultata. Ispred naše zgrade nastanio se čopor pasa, koji uopšte nije naivan. Kćerku od pet i po godina napali su iz čista mira, a moram da napomenem da ona obožava životinje - priča Ana.

Strašne posledice jedva su izbegnute.

- Ni sama ne znam kako smo izbegli da je izujedaju. Valjda su se trgli na moj nadljudski krik, jer ja u tom trenutku nosim drugo dete od godinu i po dana u rukama i drugačije nisam mogla da joj pomognem - prepričava mlada majka i ističe da se komšinici dogodila slična situacija, kada su pokušali da napadnu njenog trogodišnjeg sina.

Kao i Ana, komšinica se nekoliko puta obratila nadležnoj službi.

- Na kraju desilo se ono čega se svi plašimo, pre oko deset dana izujedali su četrnaestogodišnjaka, koji je baš kod te komšinice bio u gostima - prepričava majka koja svakog jutra mora da prolazi kraj agresivnog čopora, barem kako bi vodila decu u vrtić.

Rešenje, još nije pronađeno.

- Pokušavali su da ih uhvate, a onda govorili kako nisu agresivni i da mi dramimo. Međutim, baš zbog njihove agresivnosti pokušaji da ih uhvate su bili neupešni. Rekli su da će se vratiti sledećeg dana kako bi pokušali na neki drugi način, ali nisu došli - kaže ona.

Iz "Veterine Beograd" napominju da reaguju na sve pozive, a u zavisnosti od prirode situacije odmah izlaze na teren i redovno razdavajaju pse.

- Ujedi su česti, a sa 300 uspeli smo da ih smanjimo na 200 godišnje. Pretpostavljam da nisu svi upoznati sa činjenicom da samo one koje su nekog ujeli, ne vraćamo - kaže direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić.

Kako napominje, ovo javno preduzeće pokušava da izabalasnira između ljubitelja životinja i onih koji ih se plaše.

- Ako, ne daj bože, ne vratimo sve odmah nastaje veliki problem sa nevladinim organizacijama. Nažalost, između dve priče smo mi koji pokušavamo da ih pomirimo - objašnjava Grubić.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/co...inejdzera-petogodisnjakinja-spasena-u/h0512zj

Poslednja izmena od moderatora:
Doneti su neki zakoni koji stite pse lutalice. Smatram da su ljudi vise ugrozeni od pasa lutalica. Treba da se uradi nova revizija zakona i da se resi njihov status. Pas mora da ima vlasnika ili je lutalica. Ili da se rese svi u azilu za pse ...bice problema sa nevladinim organizacijama. Ja znam da su psi plemenite i dobre zivotinje i da samo gladni psi hoce da napadaju....nisu problem obicni psi...problem su borbeni psi koji su pusteni na ulicu i predstavljaju potencijalne ubice.

Sta se moze desiti kada nekog izujeda pas? Da drzava odmah placa odstetu...gradjanima....jednom mora da se resi to pitanje sa sva vremena. Uvek je aktuelna tema o psima lutalicama kada je izborna kampanja u toku. Treba da se obaveste nadlezni organi koji su zaduzeni za to,Ako oni ne reaguju ili ne daju neka konkretne predloge bojim se da ce gradjani da uzmu stvar u svoje ruke i krenuce egzekucija.

Poslednja izmena:
Doneti su neki zakoni koji stite pse lutalice. Smatram da su ljudi vise ugrozeni od pasa lutalica. Treba da se uardi nova revizija zakona i da se resi njihov status. Pas mora da ima vlasnika ili je lutalica. Ili da se rese svi u azilu za pse ...bice problema s anevladinim organizacijama. Ja znam da su psi plemenite i dobre zivotinje i da samo gladni psi hoce da napadaju....nisu problem obicni psi...problem su borbeni psi koji su pusteni na ulicu i predstavljaju potencijalne ubice.

Пас у чопору је опасан и тачка.

Кога брига за невладине организације. Нека их удоме те протуве, све њих.

Mozes da se zalis kome hoces niko nista ne preduzima ili ti objasne da nemaju kapacitet.Seljaci dovoze male stence pored skola subotom i nema kraja..Ako nesto kazes oraganizacije koje imaju interes te obeleze kao nekog ko ne voli zivotinje..i Ajde resi problem.

Псе збиља не волим. Ко их воли нека их узме. Шта кажу те организације - заболе ме.

- - - - - - - - - -

Pas nema šta da traži na ulici.

Сви знамо како се тај проблем решава.

Пас је месождер, зубато. И тај проблем се мора решити. Као што би требало решити и дебиле који бацају штенце. И да прогутамо кнедле и све покупимо у азил/побијемо/стерилишемо и сачекамо да рикну, они ће да донесу још.

Ovo je tema o kojoj se priča iznova i iznova. Evo ti iskustvo iz prve ruke. Ja sam kao lovac učestvovao u istrebljavanju pasa lutalica dok je to još zakon dozvoljavao. Kratko vreme ih nema pa se opet "pojave". Ljudi ih izbacuju i puštaju na ulicu kada im dosade, Bili su zanimljivi dok su bili mali. Možeš ti kupiti i ubijati pse kiliko hoćeš kad ih debil opet izbaci.
Ti komunalni policajci umesto što kažnjavaju ljude koji hrane lutalice treba da hvataju nesavesne vlasnike inače se ova priča neće završiti dok je ljudi i pasa.

Poslednja izmena od moderatora:
Моја је глава шупља а твоје идеје су изузетно оствариве и реалне. :roll:

Иди бре, не брукај се, ко ће да докаже која је чија џукела.

Pas neće ići daleko od kuće dok ne ogladni. Komunalci se motaju okolo, otimaju lubenice umesto da gledaju ko je izbacio džukelu i kome cvili ispred vrata.

90% посто луталица је рођено на улици, какво те цвиљење спопало.

Ne lupaj gluposti nego pročitaj šta sam gore napisao. Ja sam lično učestvovao u istrebljavanju pasa lutalica. Neko vreme ih nema pa se pojave. Odakle se pojave? Da ih nije možda bog sa neba stvorio od blata?
Otkud čistokrvni psi na ulici? Pare se samo sa jedinkama svoje rase? Ajde bre...
Pišeš budalaštine jbt i filozofiraš na forumu, ja sam se sa ovim problemom suočavao lično.

Psi lutalice su veliki problem ali zao mi ih je pogotovo sad kad je zima. Nisu oni svi ni opasni. Ne znam kako ljudi mogu da ostave zivotinju da se tako muci pa i da naudi nekom

Postanu opasni kada ih ljudi maltretiraju i kada nemaju šta da jedu. Prošle godine sam pokupio labradora sa ulice (sad neka mi neko kaže da je na ulici oštenjen rasni pas). Bio je još štene, negde oko godine je imao.
Dok sam otišao da kupim ogrlicu i povodac neki magarac je uzeo kamenčinu da ga gađa. Da nisam viknuo verovatno bi ga i spičio sa tim kamenom. E sad, to ga verovatno ne bi ubilo a ti pogađaj šta bi taj pas uradio sledeći put kad vidi nešto u ruci a ne može da pobegne.

- - - - - - - - - -

Nadobudni forumski dušebrižnici misle da će samo sklanjanjem i ubijanjem pasa lutalica rešiti problem, to može da misli samo neko ko nema dodir sa stvarnim životom nego živi na portalima i forumima.... i negde u zapećku svojih misli.

Postanu opasni kada ih ljudi maltretiraju i kada nemaju šta da jedu. Prošle godine sam pokupio labradora sa ulice (sad neka mi neko kaže da je na ulici oštenjen rasni pas). Bio je još štene, negde oko godine je imao.
Dok sam otišao da kupim ogrlicu i povodac neki magarac je uzeo kamenčinu da ga gađa. Da nisam viknuo verovatno bi ga i spičio sa tim kamenom. E sad, to ga verovatno ne bi ubilo a ti pogađaj šta bi taj pas uradio sledeći put kad vidi nešto u ruci a ne može da pobegne.

- - - - - - - - - -

Nadobudni forumski dušebrižnici misle da će samo sklanjanjem i ubijanjem pasa lutalica rešiti problem, to može da misli samo neko ko nema dodir sa stvarnim životom nego živi na portalima i forumima.... i negde u zapećku svojih misli.

Pa da, kao da je pas kriv sto se tu nasao a ne neki nemarni vlasnik koji ga je ostavio. Kod nas su pre znali da ostave male stence pa uvek uzmemo jedno. Kako se ne sazaliti kad vidis tako malo i nevino bice kako se pati

Back