Commodore C64

a da, da ne zaboravim........kompjuter moras da butujes sa tog cd-a......
pored toga, imas jos mali milion alata za dijagnostiku i svasta sto ti treba kad ti rikne komp......

zlatan ili ne, igraj ti C64 i batali te harddiskove :)
pa da vidis kako smo se mi nekad cimali........
kad ucitavas igricu 10 minuta, a on ti javi poruku LOAD ERROR
a ti onda opet, samo ovog puta mroas da srafcigerom podesis glavu na kasetofonu :):)

al to je bilo mnogo dobro vreme.......
narucis igricu od lika telefonom, pa onda cekas da ti stigne kaseta preko poste.....
pa se nacekas ko debil.......pa kad stigne, a ti padnes u trans......"stigla kaseta!!!!" pa ne znas sta bi pre ucitao.......
inace, jedna kaseta je imala kapacitet od recimo......pa malo jace od 1MB...... :)

:lol::lol::lol:

sjajno,a meni bi 4 igrice zauzele preko 45 giga kad bih im natrapo sve dodate staze
secam se tih kaseta ali sam tad bio klinac pa mi brat nije dao da igram sa njim i drustvom. ne verujem da je bio bas taj komodor ali nesto slicno sigurno jeste

evo ti jedne voznje
pitstop_2_04.gif

igra u kojoj si vozio formulu, imao ostecenja na gumama, trosio gorivo, i sve to popravljao u pitstopu
igra se zove Pitstop 2 :)

obozavao sam commodore 64

prva igra koju sam igrao je bila neka moonsweeper

poslje sam se primio na emllyn hughes international football, koji smo mi zvali emili hagnes ?!

a kasnije mi je najveća ljubav bila strategija Diplomacy
i igrica Striker, đe si bio u ulozi napadača i davao golove, prelazio u druge timove i lige.. haos

da
tu su i pirates

pozdrav

Secam se koliko sam kukala da mi kupe Commodore 64 i na kraju iskukala neki polovan. Bilo je moderno u mom kraju svako dete da ima :D Imala sam gomilu kaseta sa igricama. Secam se mnogih igrica, ali sad im ne znam nazive. Moracu da nadjem na netu :D Igrala sam Saboteur, Samurai Warrior, Test Drive, Donald Duck's Playground...
Fora je bila da imas sto bolji/lepsi srafciger za stelovanje glave :D a onda krene play-forward-play-forward dok ti ne otpadnu prsti, pa kad "ubodes" igricu sreci nema kraja :zcepanje::dash:

Poslednja izmena:
Secam se koliko sam kukala da mi kupe Commodore 64 i na kraju iskukala neki polovan. Bilo je moderno u mom kraju svako dete da ima :D Imala sam gomilu kaseta sa igricama. Secam se mnogih igrica, ali sad im ne znam nazive. Moracu da nadjem na netu :D Medju njima su Saboteur, Samurai Warrior, Test Drive, Donald Duck's Playground...
Fora je bila da imas sto bolji srafciger za stelovanje glave :D a onda krene play-forward-play-forward dok ti ne otpadnu prsti, pa kad "ubodes" igricu sreci nema kraja :zcepanje::dash:

Divna vremena :mrgreen:

Dobio sam commodore 64C pre neki dan od tetke :D I jako sam srecan! Slucajno mi je rekla da to ona ima na tavanu i da ga je koristio njen sin pre 25 godina :D Elem, hteo sam da pitam jel' zna neko kako da proverim sta ima na 5.25 disketi? Imam citac i znam za LOAD"*",8,1 Ali na taj nacin direktno ucitavam prvi fajl sa diskete. Pa da li postoji nesto sto treba da upisem pa da mi ispise sta je snimljeno na disketi???

Back