Commodore 64/128

U vreme kada je C64 bio popularan nisam bio ni rođen, ali sam se ipak upoznao sa tom mašinom kao mali jer su moji nabavili jednog polovnog »Debeljka«. Ne zbog sebe, njih tada kompjuteri nisu zanimali (a ni video-igre), nego uzeli detetu da se igra. Uz njega sam dobio i knjigu »Šta može Commodore 64«. Uglavnom sam na njemu igrao nekoliko video-igara koje su se učitavale sa audio-kaseta. Neke bi se učitale, a neke bogami ne. Ponekad bih, uz pomoć uputstava iz knjige, napravio neki jednostavan program, na primer jedan koji testira koliko poznajete glavne gradove, ali šta vredi kada se sva memorija brisala čim isključiš mašinu.

Mnogo sam se više zabavljao uz NES i Segu Megu, pa je jednog dana »Debeljko« samo nestao iz našeg doma. Nekom su ga dali ili prodali. Nije mi bilo previše žao, jer su mi bile draže konzole gde prosto ubaciš kertridž i igraš pre nego preduga učitavanja igara gde moraš da moliš boga da učitavanje bude uspešno.

Dali ste posedovali, neki od ova 2 uređaja? Imao sam 64-ku. Igre, koje su se igrale na ovim uređajima, su obeležila 80-te,i delimično 90-te. Šta mislite, o ovim uređajima?
Zavrsni rad sam pisao na commodore64. U nekom tekst editoru (kojih bas i nije bilo). Zametna delatnost.
Kad sam zavrsio, poklonio sam ga nekom detetu - ni ne secam se kojem. Sa sve originalnim kasetofonom.

Back