Codex Alimentarius

U stvari, misterija je da li uopšte postoji zavera.
Karikiranje proizvoljnih tumačenja jesu indicije, slutnje, nikako teorije ili dokazi te zavere.
Drugo, još se ne zna da li je GM hrana štetna ili ne. Zaista bih voleo da se dokaže da nije, rešilo bi se pitanje gladi u svetu, cena hrane bi pala vrtoglavo.

Zamislite svinju koja se utovi 500 kg, bez sala, a meso zdravo, zdravije da ne može biti.
Ako se to uspe, uz iskorenjivanje svih bolesti, genetska istraživanja i inženjering dobijaju svoju svrhu postojanja.
U suprotnom, mogao bih poverovati u zaveru, iako je taj kont pun rupa. Postoje mnogo jednostavniji metodi selekcije ko će živeti, a ko ne. Takođe, ako sirotinja otalaprči, ko će debeloguzanima da puni tanjire?

Nema bogatih bez sirotinje, kao ni gospodara bez slugana.

A kako to, tako ti cvekle? :think:

Prilikom samih priprema za klanje hormoni stresa dospevaju u krvotok a tako i u meso. Da ne pričamo o ostalim štetnim supstancama tipa lošeg holesterola, potencijalno antibiotika i drugih lekova (a kako sam malo više u toj priči oko životinja, niko ne može da me ubedi da ih nema) isl. Opravdanje za jedenje mesa je da je dobro za našu mišićnu masu ali ko je još video da krave piju mleko da bi im se pojačala laktacija?! Od tri vrste čovekolikih majmuna samo šimpanze unose i proteine životinjskog porekla, jedući jaja, ptice i manje vrste majmuna a nekim novijim istraživanjima je dokazano da su nam po strukturi DNK mnogo srodniji orangutani, obligatni biljojedi tako da priče o egzistencijalnim potrebama padaju u vodu, sad, kad su nam dostupne sve esencijalne aminokiseline i biljnog porekla. Pobogu i zaboga, nismo više lovci sakupljači od pre par hiljada godina!
Ali to i dalje ne znači da su biljke koje su tretirane pesticidima i/ili mineralno-vitaminskim dodacima a nije im istekla karenca (period koji mora da prođe od poslednjeg tretmana do konzumacije) bezbedni za upotrebu. Karenca je nešto što mora da se ispoštuje i po zakonu i iz zdravorazumskih i savesnih razloga.

I izvinjavam se zbog off-a. Neću više, nadam se.

Poslednja izmena:
A kako to, tako ti cvekle? :think:

pa tako...sto ljudi ustvari nisu mesojedi...vec vocojedi....tako smo gradjeni...takav nam je probavni sistem..imamo predugacka creva za mesojede,...varenje mesa traje i do 36 sati....i nase telo trosi ogromnu energiju na to...a o stetnosti zivotinjskih masti i urinske kiseline od zivotinja koje se nalaze u mesu i da ne pricam...a posle kazu eto,nije pio i nije pusio,a umro mlad...:lol:

Opravdanje za jedenje mesa je da je dobro za našu mišićnu masu ali ko je još video da krave piju mleko da bi im se pojačala laktacija?!

Pa ja nisam ni imao nameru sbe da jedem :eek:

Od tri vrste čovekolikih majmuna samo šimpanze unose i proteine životinjskog porekla, jedući jaja, ptice i manje vrste majmuna a nekim novijim istraživanjima je dokazano da su nam po strukturi DNK mnogo srodniji orangutani, obligatni biljojedi tako da priče o egzistencijalnim potrebama padaju u vodu,

Niko nije ni rekao da je nemoguce preziveti hraneci se iskljucivo biljem, ali jesti meso je jednostavno bolje. Jednostavno, osecam da atrofiram kad ne jedem meso i zbog toga sam uzasno nervozan.

Pobogu i zaboga, nismo više lovci sakupljači od pre par hiljada godina!

Pa nismo, ali, za sve to vreme smo se prilicno udaljili od tog majmunskog vegetarijanstva tako da povratak na njega organizam verovatno ne bi pozdravio.

Ali to i dalje ne znači da su biljke koje su tretirane pesticidima i/ili mineralno-vitaminskim dodacima a nije im istekla karenca (period koji mora da prođe od poslednjeg tretmana do konzumacije) bezbedni za upotrebu. Karenca je nešto što mora da se ispoštuje i po zakonu i iz zdravorazumskih i savesnih razloga.

A ko mi garantuje da je po isteku karence ta vocka bezbedna? Treba da poverujem da je nesto sto je ugradilo u sebe taj otrov odjednom - apsolutno bezbedno?

Hormoni, kojima je eventualno tretirano svinjce, su i dalje samo to - hormoni, a ne otrov.

pa tako...sto ljudi ustvari nisu mesojedi...vec vocojedi....tako smo gradjeni...takav nam je probavni sistem..imamo predugacka creva za mesojede,

Ali jos dalje prekratka za biljojede. Jesi li nekad zapazio koliki je kravama stomak? Nije to zato sto su gojazne.

...
varenje mesa traje i do 36 sati....i nase telo trosi ogromnu energiju na to...a o stetnosti zivotinjskih masti i urinske kiseline od zivotinja koje se nalaze u mesu i da ne pricam...a posle kazu eto,nije pio i nije pusio,a umro mlad...:lol:

Ja ni nemam nameru da se razvlacim u starosti.

Nije to off; priča o hrani je neodvojiva od ove teme, Mimi's :).. .. a uz priču o manipulaciji hranom i teorijama zavere uvek ide priča o tome - šta jesti a ša ne..
..na kraju krajeva, što ljudi saznaju više kvalitetnih informacija, to bolje.

Inače, ja se slažem s qvitijem i smatram da meso nije hrana za čoveka.
(ako ništa drugo, barem sam poštećena svih čudesa koje trpaju u meso da bi ostalo koliko toliko normalnog izgleda).

Nije to off; priča o hrani je neodvojiva od ove teme, Mimi's :).. .. a uz priču o manipulaciji hranom i teorijama zavere uvek ide priča o tome - šta jesti a ša ne..
..na kraju krajeva, što ljudi saznaju više kvalitetnih informacija, to bolje.

Inače, ja se slažem s qvitijem i smatram da meso nije hrana za čoveka.
(ako ništa drugo, barem sam poštećena svih čudesa koje trpaju u meso da bi ostalo koliko toliko normalnog izgleda).

Apropo teorija zavere i rezima ishrane, sa posebnim akcentom na ovo:

Kardiovaskularne bolesti su glavni uzrok smrti u Španiji, čine 33% svih smrtnih slučajeva. U novoj studiji, istraživači su posmatrali stanovnike Malage, grada na južnoj obali Španije, i ispostavilo se da su kardiovaskularni faktori rizika slični onima u SAD i Velikoj Britaniji.

Problem je u tome što sve više stanovnika ovih krajeva ne može sebi da priušti namirnice koje čine mediteranski način ishrane, kaže istraživač Rosa Bernal Lopez iz Virgen de la Victoria Hospital bolnice u Malagi. Paradoks je da je i u Španiji tradicionalna mediteranska hrana (maslinovo ulje, voće, povrće, mahunarke, riba, vino...) skuplja od nezdrave brze hrane. Niže socijalne klase imaju sve manju kupovnu moć i sve ređe primenjuju tradicionalnu ishranu.

A osnovi mediteranske ishrane su, koliko znam, maslinovo ulje, sveze voce i povrce i dominacija ribe u odnosu na ostale vrste mesa (a riba je bogat izvor omega 3 i 6 masnih kiselina neophodnih za normalnu cirkulaciju.

Apropo teorija zavere i rezima ishrane, sa posebnim akcentom na ovo:

A osnovi mediteranske ishrane su, koliko znam, maslinovo ulje, sveze voce i povrce i dominacija ribe u odnosu na ostale vrste mesa (a riba je bogat izvor omega 3 i 6 masnih kiselina neophodnih za normalnu cirkulaciju.

Pa na to se ide Mimi... Pogledaj sam cene Matijevića... Mislim da je tu sve jasno...
Po sistemu: Manje novca- kraći život!

Ne radi se u Codexu samo o hrani.Sam Codex ukida iz prodaje sve prirodne preparate bez licence (licenca inace kosta 120.000 i vise evra,to nece moci u Srbiji niko da plati.Vitamini se po codexu svrstavaju u lekove i mogu se uzimati samo uz recept (i to u kolicinama koje nemaju apsolutno nikakav znacaj).
Da li sam napomenuo da je jedan od kljucnih ljudi pri stvaranju Codexa bio nacista.

Pa na to se ide Mimi... Pogledaj sam cene Matijevića... Mislim da je tu sve jasno...
Po sistemu: Manje novca- kraći život!

Jasno kao dan, po sistemu eliminacije najnesposobnijih.

Ne radi se u Codexu samo o hrani.Sam Codex ukida iz prodaje sve prirodne preparate bez licence (licenca inace kosta 120.000 i vise evra,to nece moci u Srbiji niko da plati.Vitamini se po codexu svrstavaju u lekove i mogu se uzimati samo uz recept (i to u kolicinama koje nemaju apsolutno nikakav znacaj).
Da li sam napomenuo da je jedan od kljucnih ljudi pri stvaranju Codexa bio nacista.

Dobila sam i ja slican mail sa vrlo detaljnim objasnjenjima ko, sta i kako...

Svaka cast,delim tvoje misljenje...inace je ljudima tesko da shvate poentu svega toga,ovo si super sazeo u dve recenice-prvo nateraju ljude da koriste usluge farmakomafije&mediicinske mafije,zracenja,citostatike dok ima novaca a posle,zna se

Poslednja izmena:

Back