Codex Alimentarius: Јавно упозорење грађанима Србије!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je PRIMER toga o cemu pricam: i ovaj OKRECE NA LICNO!

Citav komentar je napisao O MENI, a ja nisam tema diskusije!

O tome bi moderatori trebali MNOGO VISE DA VODE RACUNA!

...je li tebi krivo sto oni ne zele da u srbiju udje gmo.... zna se ko na zapadu i po celoj planeti to jede - crnci, mexikanci i ostali indijanci...oni koji imaju para to ne jedu a ne jedu zato sto znaju da je to otrov.... sta imas protiv ljudi koji ne zele svoj zemlji i svom narodu zlo

...je li tebi krivo sto oni ne zele da u srbiju udje gmo.... zna se ko na zapadu i po celoj planeti to jede - crnci, mexikanci i ostali indijanci...oni koji imaju para to ne jedu a ne jedu zato sto znaju da je to otrov.... sta imas protiv ljudi koji ne zele svoj zemlji i svom narodu zlo

Molim....DRŽITE SE TEME...:(.

Ono što ...NIJE PO TEMI....na ...PP

OKRETANJEM OČIJU....ISTI JE EFEKAT....NIŠTA

Umesto da se... UDRUŽITE... i... ZAJEDNO... pokušate da animirate što veći broj članova za ovu... OZBILJNU TEMU... koja je od ...VITALNOG ZNAČAJA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE....vi se SPORITE oko nevažnih detalja ...ZEZATE & SPRDATE..:(.

Od takvog ponašanja...NIKO NEĆE IMATI KORISTI..:(.

Koje je rješenje i šta se može uraditi....SEM OVE TEME....
( koja će uskoro pasti u zaborav...i biti zakopana na nekoj strani ovog pdf-a )

Citiraću samog sebe ..sa jedne slične teme...

Širite ovu vest. Recite svim prijateljima, poznanicima, školskim prijateljima, kolegama sa posla, porodici i jednostavno svima koje poznajete. Pišite blogove, šaljite meilove, pričajte o tome. Vremena je malo, ali još nije prekasno. Što nas više bude upoznato sa ovim ...ZLOM...lakše ćemo se boriti protiv njega i njegovog uvođenja i ozakonjenja...u.. NAŠOJ ZEMLJI...Srbiji..;).

kao ova... cca 6 godina

http://forum.krstarica.com/showthread.php/71513-Genetski-modifikovani-Srbin?highlight=lude+krave

Ajd da vi prvo procitate taj codex ftp://ftp.fao.org/codex/Publications/understanding/Understanding_EN.pdf

Hvala!

PS.Elem, kako mislite da bilo sta sto je genetski modifikovano utice na nas organizam preko digestivnog trakta? DNK--iRNK--Proteini

DNK i RNK koje unesmo razgradjuju se do nivao nuklozida i tek se onda absorbuju. Proteini se razgradjuju do nivao AminiKis pa se apsorbuju!

Ajd da vi prvo procitate taj codex ftp://ftp.fao.org/codex/Publications/understanding/Understanding_EN.pdf

Hvala!

PS.Elem, kako mislite da bilo sta sto je genetski modifikovano utice na nas organizam preko digestivnog trakta? DNK--iRNK--Proteini

DNK i RNK koje unesmo razgradjuju se do nivao nuklozida i tek se onda absorbuju. Proteini se razgradjuju do nivao AminiKis pa se apsorbuju!

Problem je sto ljudi POJMA NEMAJU sta to znaci kada je neka biljka genetski modifikovana, a raspravljaju sve u 16 i tome.

אם יש אלוהים

OKRETANJEM OČIJU....ISTI JE EFEKAT....NIŠTA

Umesto da se... UDRUŽITE... i... ZAJEDNO... pokušate da animirate što veći broj članova za ovu... OZBILJNU TEMU... koja je od ...VITALNOG ZNAČAJA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE....vi se SPORITE oko nevažnih detalja ...ZEZATE & SPRDATE..:(.

Od takvog ponašanja...NIKO NEĆE IMATI KORISTI..:(.

Koje je rješenje i šta se može uraditi....SEM OVE TEME....( koja će uskoro pasti u zaborav...i biti zakopana na nekoj strani ovog pdf-a )

Citiraću samog sebe ..sa jedne slične teme...

Širite ovu vest. Recite svim prijateljima, poznanicima, školskim prijateljima, kolegama sa posla, porodici i jednostavno svima koje poznajete. Pišite blogove, šaljite meilove, pričajte o tome. Vremena je malo, ali još nije prekasno. Što nas više bude upoznato sa ovim ...ZLOM...lakše ćemo se boriti protiv njega i njegovog uvođenja i ozakonjenja...u.. NAŠOJ ZEMLJI...Srbiji..;).

Prvo, piši normalno bez podebljavanja, objenja i drugih efekata - nisi u vrtiću.
Drugo, koju vest tačno misliš da širimo? Razne budalaštine koje su do sada iznete na temi? :dontunderstand:

Kako deluje GMO?
U dva pravca: pospešuje razvoj robovlasničkog kapitalizma i uništava biodiverzitet. :bye:

Upravo, al ajde sad objasni to negde širem krugu ljudi koji su se naslušali već ovih što krešte o otrovima sa neba i zrnima soje sa gušterskim repovima.

Znači Monsanto (recimo) jeste problem, ali ne zato što će vam od njihove gmo hrane izrasti magareće uši, već zato što će pritiscima preko wto i sličnih organizacija ostvariti kontrolu nad proizvodnim lancem hrane na globalnom nivou.
Ali to nije ni izbliza toliko zanimiljivo koliko opcija da je onaj avion juče bacio neki otrov od koga će komšiji Živoradu biti ljubičast jezik, a meni neće jer sam se zaključao u podrum na tri sata.

Upravo, al ajde sad objasni to negde širem krugu ljudi koji su se naslušali već ovih što krešte o otrovima sa neba i zrnima soje sa gušterskim repovima.

Znači Monsanto (recimo) jeste problem, ali ne zato što će vam od njihove gmo hrane izrasti magareće uši, već zato što će pritiscima preko wto i sličnih organizacija ostvariti kontrolu nad proizvodnim lancem hrane na globalnom nivou.
Ali to nije ni izbliza toliko zanimiljivo koliko opcija da je onaj avion juče bacio neki otrov od koga će komšiji Živoradu biti ljubičast jezik, a meni neće jer sam se zaključao u podrum na tri sata.

:lol:
Odlično si opisao situaciju. :ok:

Veliki je problem debilizacija društva, tj. naroda, koji se sa jedne strane odrodio od narodnog predanja, a sa druge strane taj ozbiljan nedostatak nije nadomestio adekvatnim obrazovanjem.

Jedan, po meni zastrašujući film, iz 1973. godine veoma lepo opisuje budući "vrli novi svet":

Kako deluje GMO?
U dva pravca: pospešuje razvoj robovlasničkog kapitalizma i uništava biodiverzitet. :bye:

Sto se tice domestikovanih biljaka nama ne treba biodiverzitet, vec maximalan prinos, sa maximalnim kvalitetom, sa minimalno pesticida i herbicida. Jel rzumes ti uopste sta je biodiverzitet?! :)

Robovlasnicki kapitalizam...joj boze...evo ih ovi iluminati -_-

Sto se tice domestikovanih biljaka nama ne treba biodiverzitet, vec maximalan prinos, sa maximalnim kvalitetom, sa minimalno pesticida i herbicida. Jel rzumes ti uopste sta je biodiverzitet?! :)
Ti nemaš pojma o tome šta je biodiverzitet niti kako utiče na životnu sredinu i poljoprivredu, zar ne? :roll:
Mani se propovedanja mišunirizma, tako su milioni umrli od gladi.
I da, znam veoma dobro šta je biodiverzitet, čak držim i poduku onima koji se bave zaštitom životne sredine u vezi istog. :bye:

Robovlasnicki kapitalizam...joj boze...evo ih ovi iluminati -_-
Kapitalizam zasnovan na robovskom radu bi ti nazvao tačno kako? :dontunderstand:
Joj, bože... evo ih ovi zatucani ateistički talibani... :roll:

Ti nemaš pojma o tome šta je biodiverzitet niti kako utiče na životnu sredinu i poljoprivredu, zar ne? :roll:
Mani se propovedanja mišunirizma, tako su milioni umrli od gladi.
I da, znam veoma dobro šta je biodiverzitet, čak držim i poduku onima koji se bave zaštitom životne sredine u vezi istog. :bye:

Kapitalizam zasnovan na robovskom radu bi ti nazvao tačno kako? :dontunderstand:
Joj, bože... evo ih ovi zatucani ateistički talibani... :roll:

Da ne zalazim dublje... ovako:
Kako tacno biodiverzitet u industrijskoj poljoprivrednoj proizvodnji? Kod plantaznog gajenja biljaka, biodiverzitet ne igra nikakvu ulogu.

GM food se modifikuje sa ciljem dodavanja gena ciji transkripti posle transalcije i post translacione obrade daju proteinske produkte cija je aktivnost usmerena u protekciji biljaka od razlicitih mikroorganizama, ili koji ucestvuju u povecanju stope survajlibiteta u odredjenom klimatu, ili povecava ugljeno-hidratne rezerve etc etc etc.

Ovaj, a kako ti to mislis i gde ti to vidis kapitalizam zasnovan na robovlasnickom radu? :S

Prvo, piši normalno bez podebljavanja, objenja i drugih efekata - nisi u vrtiću.
Drugo, koju vest tačno misliš da širimo? Razne budalaštine koje su do sada iznete na temi? :dontunderstand:

Praviću se da ono ...ZADNJE...nisam pročitao...;)

JA...tako pišem...jer malo ko ...ČITA ŠTA PIŠE....samo prelete napisani tekst....ovako boldovano i u boji na mogu da preskoče....a ..SVIMA... smetaju ...B O J E...svi vole...CRNO - BELO..a...mene to ne - mrzi...;)

Onaj.. FILM ..koji si... DOLE POSTAVIO....davno sam gledao i stalno mi se ...VRAĆAO... kao CRNO PREDSKAZANJE...kad god bi pročitao, čuo ili video...NEŠTO PO OVOJ TEMI...:(

Znači Monsanto (recimo) jeste problem, ali ne zato što će vam od njihove gmo hrane izrasti magareće uši, već zato što će pritiscima preko wto i sličnih organizacija ostvariti kontrolu nad proizvodnim lancem hrane na globalnom nivou. Ali to nije ni izbliza toliko zanimiljivo koliko opcija da je onaj avion juče bacio neki otrov od koga će komšiji Živoradu biti ljubičast jezik, a meni neće jer sam se zaključao u podrum na tri sata.

Bravo @shpajzu! Jos bih dodao da će primorati sve farmere na svijetu da kupuju sjeme sa ugrađenim genom terminatorom reprodukcije, pa će SVI morati kupovati samo i isključivo MONSANTO GMO PATENTE SJEMENAA.

I onda UN nekome uvedu ''oštre i nepravedne'' sankcije,....Taj ga neko, onda ispuši, k'o Sjeverna Koreja u kojoj gladuju na smrt zbog sankcija i, naravno, politike.

Posebna priča je obavezno pelcovanje-bocanje krava MONSANTO GMO HORMONOM BRZOG RASTA radi povećanja mliječnosti krava. Guglati rBGH!

Poslednja izmena:
Original postavio HannibalNemo
survajlibiteta
E do mojega :)
Ja nisam stručnjak, ali su se stručnjaci ''spustili'' na moj nivo i sve lijepo objasnili na srpskom jeziku koji i ja razumijem iako govorim bosanski (Ode tema u qrtz ako sad neko počne o jeziku):

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back