co-parenting

meni je coparenting prihvatljiv u slucaju da se dvoje rastave i ostanu u dobrim odnosima zbog deteta i sebe samih, ili u slucaju gej parova koji hoce po svaku cenu da imaju decu (tu sam najcesce i cula za coparenting). ali mi nije prihvatljivo (za mene naravno, ne za druge), da svesno ulazim u tu pricu znajuci koja je ideja iza toga. decu ako budem imala, imacu sa onim koga volim i sa kim mogu da delim vreme,prostor i zivot jer sam na kraju ipak pristalica tradicionalne porodice, majka otac deca...odrasla u takvoj, i zelim to i za svoju decu, tj bar da pokusam.

Pozdrav. Od skoro me zainteresovala prica oko co-parenting-a. Zanima me kakvo je vase misljenje u vezi toga?
Samo bez zlonamernih komentara...

coparenting dozivljavam kao nesto sto moze da zameni porodicu, ako neko nemoze da nadje partnera ili partnerku u ljubavi.
Ako se dvoje nadju sa istim ciljem a cilj su deca i ako oboje ucestvuju i finansijski i psihicki u odgoju dece onda je po meni coparenting ostvariv.

Svasta se moze desiti i kad prelazis ulicu na pesackom prelazu pa je ipak svi prelaze :) Nisam tip coveka koji tako razmislja, ne dajem uvek prednost negativnim mogucnostima pa ni pozitivnim, sastavljam listu mogucnosti na levoj su negativne na desnoj pozitivne. Ako kojim slucajem negativne mogucnosti preovladaju onda ne preduzimam nista od planiranog. Joj a sta sve tek moze da se desi u braku, uzas jedan a i brak se planira. Zar se ne udajemo i zenimo da bi ostali zajedno ceo zivot, pa ipak brakovi pucaju, deca pripadaju jednom roditelju ili najgori slucaj jedno dete kod jednog roditelja jedno kod drugog... Hocu da kazem da ovo nema veze sa mojim emotivnim stanjem, u mom predhodnom postu opisao sam ti samo koji su moji razlozi za ovaj korak a to je previse izgubljenog vremena...
Hvala na lepim zeljama :)

Eto slozismo se da nista u zivotu nema sigurno,ma koliko pisao sa leve i desne strane!
Ne lupaj glavu bespotrebno,vec zivi zivot,a probleme resavaj u hodu!

Mozda je bolje bilo da sam napravio anketu ali mi je delovalo privlacnije i prirodnije da otvorim temu na nekom forumu. Zanimalo me da li ljudi sa ovih prostora znaju sta je coparenting i kakvo je njihovo misljenje o tome ako uopste znaju sta je to. Eto zanimalo me misljenje drugih iz ciste radoznalosti.
Medjutim naisao sam vecinom na osudu jer zna se da je na balkanu najvece prokletstvo biti razlicit.

Suvise nekonvencionalno, ali podrzavam, pitanje je da li i zive odvojeno ili...? Ono sto je po meni bitno je da su te dve osobe razlicitog pola.

- - - - - - - - - -

Kad se rasturi brak isto moze da ozeni drugu, tako da u principu nema garancije.

Mislim da tu pol nije od preteranog značaja koliko to da li će se roditelji postaviti adekvatno pedagoški. Sve dok dete nije zapostavljeno, mislim da tip zajednice dveju osoba koje se staraju o detetu ne igra preterano važnu ulogu.
Meni je ovo lično prihvatljivo kao ideja jer ima toliko dece sa razvedenim roditeljima, tako da mu to otprilike dođe na isto.

Pored toga (mada to već zalazi u domen jedne ovde škakljive teme), poznajem izvestan broj slučajeva ugovorenih brakova gde je muškarac sa tom ženom zbog potomstva i društvenog prestiža. Da ne zalazim previše u detalje.

Mozda je bolje bilo da sam napravio anketu ali mi je delovalo privlacnije i prirodnije da otvorim temu na nekom forumu. Zanimalo me da li ljudi sa ovih prostora znaju sta je coparenting i kakvo je njihovo misljenje o tome ako uopste znaju sta je to. Eto zanimalo me misljenje drugih iz ciste radoznalosti.
Medjutim naisao sam vecinom na osudu jer zna se da je na balkanu najvece prokletstvo biti razlicit.

Nemoj biti razocaran,i ne dozvoli da te toliko dotice misljenje foruma!Sta god ti uradio,a narocito ako ti je dobro,bice onih koji ce te podrzavati i onih koji ce te pljuvati.Licno me zabole sta se trtlja,ako sam ja sigurna sta zelim!

]Mislim da tu pol nije od preteranog značaja [/B]koliko to da li će se roditelji postaviti adekvatno pedagoški. Sve dok dete nije zapostavljeno, mislim da tip zajednice dveju osoba koje se staraju o detetu ne igra preterano važnu ulogu.
Meni je ovo lično prihvatljivo kao ideja jer ima toliko dece sa razvedenim roditeljima, tako da mu to otprilike dođe na isto.

Ok, imas pravo na svoje misljenje, po meni je izuzetno bitno...

Nemoj biti razocaran,i ne dozvoli da te toliko dotice misljenje foruma!Sta god ti uradio,a narocito ako ti je dobro,bice onih koji ce te podrzavati i onih koji ce te pljuvati.Licno me zabole sta se trtlja,ako sam ja sigurna sta zelim!

Nisam razocaran samo nismo svi isti, mene to po nekad pogodi. Racunam ljudi smo valjda i preko foruma i uzivo. Ali vidim da ima i onih kojima je cilj da preko foruma lece neke svoje strahove i komplekse. Treba mi samo vremena da ih iskuliram...

- - - - - - - - - -

Ok, imas pravo na svoje misljenje, po meni je izuzetno bitno...

Zasto mislis da je izuzetno bitno?

Back