- Poruka
- 43.044
Citam sinoc nesto i devojka je napisala da ima tesko bolesnog brata koji je u tom stanju od rodjenja i kako ne zna kako i da li ce moci jednog dana o njemu voditi racuna posle smrti svojih roditelja. E sad mene su na tu celu pricu iznenadili negativni komentari na celu tu njenu zabrinutost, kako je sebicna i slicne neke stvari.
Msm tesko je pisati sta bi vi radili u ovakvoj situaciji, ukoliko je niste imali, ali sta mislite da bi ste uradili? Uglavnom pitam za osobe koje su ostale na intelektualnom nivou uskracene i koje se ponasaju kao deca iako vec odrasle dobi.
Jeste tema nekako sugavo sastavljena, ali eto nisam nesto mudra preterano od jutros...
Misao 1 : radost je kad su svi živi zdravi i veseli ali uvek treba imati na umu da sutra sve može biti suprotno nekad se dese male stvari sa dramatičnim ishodom npr. Pad sa drveta, bicikla, konja ili stolice do saobraćajne nezgode sve do gušenja u vodi. Osoba bila zdrava sutra već nije .
Misao 2: živimo u svijetu perfekcije u kojem nema mjesta za ne perfektno to nažalost važi i za ljudsku dušu .
Misao 3 : ona je ustvari hrabra i postavlja pitanje šta sutra ipak treba da živi da se danas sutra zaljubi da se uda da stvara svoju porodicu s druge strane ima brata koji nije sposoban da sam živi i organizuje svoju svakodnevnicu i kojem treba osoba da bi on mogao da živi. Bolje je da ga da u dom nego da loše obavlja svoj "posao" i na taj način iritira i pati brata.
Pogrešno je osjetjati se dužnim iako svi znamo da je potrebna ljubav i razumevanje .
Imam pacijente koje žive u domu za psihičko oboljele kao u domu za telesno bolesne mrzim riječ retardiran . Oni nisu ostavljeni roditelji braća sestre svi redovno dolaze i provode vremena sa njima
Ona ima pravo da odluči a niko nema pravo da je osuđuje.