Clan porodice o kom do kraja zivota moras voditi racuna

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
Citam sinoc nesto i devojka je napisala da ima tesko bolesnog brata koji je u tom stanju od rodjenja i kako ne zna kako i da li ce moci jednog dana o njemu voditi racuna posle smrti svojih roditelja. E sad mene su na tu celu pricu iznenadili negativni komentari na celu tu njenu zabrinutost, kako je sebicna i slicne neke stvari.
Msm tesko je pisati sta bi vi radili u ovakvoj situaciji, ukoliko je niste imali, ali sta mislite da bi ste uradili? Uglavnom pitam za osobe koje su ostale na intelektualnom nivou uskracene i koje se ponasaju kao deca iako vec odrasle dobi.
Jeste tema nekako sugavo sastavljena, ali eto nisam nesto mudra preterano od jutros...

Citam sinoc nesto i devojka je napisala da ima tesko bolesnog brata koji je u tom stanju od rodjenja i kako ne zna kako i da li ce moci jednog dana o njemu voditi racuna posle smrti svojih roditelja. E sad mene su na tu celu pricu iznenadili negativni komentari na celu tu njenu zabrinutost, kako je sebicna i slicne neke stvari.
Msm tesko je pisati sta bi vi radili u ovakvoj situaciji, ukoliko je niste imali, ali sta mislite da bi ste uradili? Uglavnom pitam za osobe koje su ostale na intelektualnom nivou uskracene i koje se ponasaju kao deca iako vec odrasle dobi.
Jeste tema nekako sugavo sastavljena, ali eto nisam nesto mudra preterano od jutros...

Mislim da su ti ljudi retardirani. Niko nije duzan da ceo svoj zivot bude neciji bebisiter, a situacija moze biti takva da je doticnoj osobi potrebna nega maltene 24h dnevno.:roll:

Pa za starije ljude zbog toga i postoje staracki domovi, a tamo se salju, jer mladji ne mogu da brinu o njima non-stop itd.

Resenje za tu devojku je da verovatno postoje neke ustanove za ljude poput njenog brata, nekakvi azili itd.

Mislim da su ti ljudi retardirani. Niko nije duzan da ceo svoj zivot bude neciji bebisiter, a situacija moze biti takva da je doticnoj osobi potrebna nega maltene 24h dnevno.:roll:

Pa za starije ljude zbog toga i postoje staracki domovi, a tamo se salju, jer mladji ne mogu da brinu o njima non-stop itd.

Resenje za tu devojku je da verovatno postoje neke ustanove za ljude poput njenog brata, nekakvi azili itd.

Njena ta izjava je imala toliko negativnih komentara osudjujucih, da meni nije bilo jasno... msm prosto da se zapitas da li su se ti ljudi uopste zamislili pre nego sto su to izjavili ili si ti tolika nula od coveka u odnosu na njih, kada bi vec morao da dobro da zastanes i razmislis sta i kako...

Sebina nije..
Ko zna šta još može život da joj donese...
Preseljenje u drugi grad ili čak državu zbog posla..i šta da radi sa njim..kako bi on podneo promenu sredine?

Šta bih ja radila-- neznam, sama si rekla teško je i pisati o tome...

A i ne bih da tema krene u pravcu koji gleda iz ugla obolele osobe. Jasno je da joj treba pomoc i da ne moze sama.
Vise bih volela da ide iz smera osobe koja posle smrti mora da vodi racuna o toj osobi, da ima sopstvenu porodicu, uklapanje nje u novonastalu situaciju.

- - - - - - - - - -

Где си то читала, ја бих да видим те коментаре.
Imas na Ispovestima, pa trazi tamo...

Ne razumem sta ti ljudi ocekuju od te devojke. Da ceo svoj zivot posveti negovanju bolesnog brata? Pa valja ima ona i svoj zivot. Ako zeli muza i porodicu koji bi je muskarac zeleo da ozeni? Kako ce da se posveti njemu i deci? Da ne pricamo jos o obavezama na poslu... I za razliku od njenih roditelja ona bi bila primorana da sama vodi brigu o njemu.

nije ga ona rodila, a valjda se rade ona ispitivanja na plodu da se vidi dal je ostecen ili ne...mogli su njeni roditelji to da vide. ali ne rodili su ga i sad ona treba da se muci.

a sta je njoj dodeljeno da ceo zivot posveti tom bratu, a rodbinske veze su slucajnosti, i da njoj jedan jedini zivot koji ima bude unisten. ili da ceo zivot rmbaci da mu placa dom, a sta ce njoj da ostane.

- - - - - - - - - -

zato i rekoh da sumgne vanm zemlje i prekine svaki kontakt, ako ikako moze.

- - - - - - - - - -

ja sam imala apriliku da nekih godinu dana brinem o tako jednoj bolesnoj osobi, a nisma imala gde da zbrisem...i od tada svi ti nepokretni, maloumni i ostali mi se gade, gade, gade...drze te u zarobljenistvu. odvratni su mi i zabole me za njih.

nije ga ona rodila, a valjda se rade ona ispitivanja na plodu da se vidi dal je ostecen ili ne...mogli su njeni roditelji to da vide. ali ne rodili su ga i sad ona treba da se muci.

a sta je njoj dodeljeno da ceo zivot posveti tom bratu, a rodbinske veze su slucajnosti, i da njoj jedan jedini zivot koji ima bude unisten. ili da ceo zivot rmbaci da mu placa dom, a sta ce njoj da ostane.

- - - - - - - - - -

zato i rekoh da sumgne vanm zemlje i prekine svaki kontakt, ako ikako moze.
ne verujem sta citam...
ne moze sve da se vidi pre rodjenja
ne zna se nikad da li ce neko da oboli ili bude povredjen tokom zivota, tako da je optuzivanje ljudi sto su dozvolili da takav covek postoji... katastrofa, da nekazem nesto grublje

ti si sertifikovano nenormalan sa sve pechatom na dupetu i bolje da te niko nije ni vadio iz azila - kolevke

@tema
ovakve situacije su van svake diskusije, niko nije merodavan da odredjuje standarde ...
Chovek je rech teshko razumljiva nekome ko dela poistovecuje sa pishanjem u maglu .

Evo ti pesmice uz zelju da se bar ti skrasis :cool: u kolevci poput ove.:heart2:

devojka ima savim realna razmisljanja, koliko god volela brata ima i ona dusu sto bi rekli, treba i on da zivi
to je teska tema i ne treba sebe uopste opterecivati tudjim komentarima, delati kako ti mozak kaze i biti zadovoljan svojim izborima
ako zeli neka ga cuva, ako ne neka radi na tome da mu obezbedi dom, svakako je to njen izbor i jedna jako teska teska odluka

Back