Citroen Xsara Picasso

darko.p

Obećava
Poruka
74
Trenutno vozim Xsaru Picasso 1.8 benzin,2001, i kod nje mi je jedini problem potrošnja (zbog toga sam rekao da ne bih preko 1.6 benzin :) ). Prilično je očuvana, kupio sam je pre tri godine sa oko 120k pravih, ja sam radio prvi veliki servis. Kod nje sam samo kvačilo radio posle par hiljada, ali sam i ja delimično kriv, pošto sam malo više vozio na kvačilu .D. Otkad sam je kupio prešao sam oko 23k, ali u zadnjih godinu dana oko 15k, pošto sam promenio posao i generalno više prelazim. Dakle, menjam je zbog potrošnje i želeo bih malo mladji auto. Najverovatnije ću Xsaru ostaviti ocu, pošto on jako malo prelazi, samo što mislim da bi njemu bila skupa registracija.

Verovatno mi ostaje da za 4k čekam da nešto iskoči, a u medjuvremenu da štekam pare za nešto bolje.

Ima vise faktora ali kod tog motora hoce da bude EGR ventil.
Proveri dali uopste radi jer zna da ne radi a zbogtog ventila zna da se vraca cadj u moztor i da zbog toga ventili ne zatvore dobro dok rade i dok je hladan auto da dimka a kad se zagreje da bude sve ok. KAd pocne ozbiljan dim na prvom paljenju da se ppojavljuje onda treba skinuti glavu i sve ocistiti pa vratiti i tako se resi problem dimljenja dok je hladan ali tad dim bude beo.
Prodaces ti to lako jer danas kad neko ne zna sta da kupi gotovo svi kupe Picaso.

Poslednja izmena od moderatora:
Kod nas je Picasso popularan jer je jeftin.
Eto ovaj moj je 2006 i moze da se dobije za 3000 a mozda i nesto sitno manje a plus nije skup za odrzavanje a sa ovim 1,6 HDI motorom sa 90ks em nema plivajuci zamajac a em trosi maksimalno 6L.
Ja sam inace posvadjan sa A klasom i ne uzimam je tako da mogu ti samo reci da bezis od automatika jer su zesce kvarljivi a za ostalo sta ti Bog da. Ovde kod nas ih ima vec za oko 4000 a nabavka im je naravno nesto manja.

Sad kad spomenušte Austriju:
moja xsara picasso, 2001 god, uvežena iz italije 2013, od tad kod mene, prešla ukupno 153kkm;
ujak došao iz Austrije sa xsarom picasso 2006 god, kupio tamo, prešla oko 220kkm.
Kod mene ni trunke rđe, a kod njega... Sasvim slučajno sam se sagio da pogledam ispod njegovog auta i imao sam šta da vidim.
Nisam mogao da poverujem da je auto toliko pojeden...

2001 godiste, prva registracija 2002, dobio sam 2150 za njega. Dva seta guma, letnje na alu felnama, svi servisi uradjeni, bukvalno samo da se sipa gorivo i vozi.
Mene je najvise fasciniralo to sto me za mesec dana niko nije zvao. Al to je ono sto se vise puta konstatovalo na ovom forumu; svi bi da kupe pristojan auto, ali kad kazes cenu to je skupo.

Darko, jeste, za to godiste je bas jaka cena. Moj brat je prosle godine kupio Picasso kraj 2004. (restajling) za 2250 i prezadovoljan je. On bas mnogo vozi, vec je presao 40000 i mehanickih kvarova nije imao. Jedino je menjao akumulator i na anlaseru piksne i cetkice. Njegov je benzinski 1,6. Koji je motor bio kod tebe?

Darko, jeste, za to godiste je bas jaka cena. Moj brat je prosle godine kupio Picasso kraj 2004. (restajling) za 2250 i prezadovoljan je. On bas mnogo vozi, vec je presao 40000 i mehanickih kvarova nije imao. Jedino je menjao akumulator i na anlaseru piksne i cetkice. Njegov je benzinski 1,6. Koji je motor bio kod tebe?
Kod mene je bio 1.8 benzin, od vecih kvarova sam imao set kvacila, pumpu za gorivo, i menjao sam akumulator pocetkom godine. Jeste bila jaca cena, al je stvarno bio u odlicnom stanju, redovno servisiran, pravih 160k.
Morao da ga menjam posto sam poceo malo vise da prelazim. Zao mi je sto sam ga prodao, ostavio bih ga ocu i sestri, ali njoj ne odgovara, nezgodan je po gradu.

Kod mene je bio 1.8 benzin, od vecih kvarova sam imao set kvacila, pumpu za gorivo, i menjao sam akumulator pocetkom godine. Jeste bila jaca cena, al je stvarno bio u odlicnom stanju, redovno servisiran, pravih 160k.
Morao da ga menjam posto sam poceo malo vise da prelazim. Zao mi je sto sam ga prodao, ostavio bih ga ocu i sestri, ali njoj ne odgovara, nezgodan je po gradu.
Dobro, stvar ukusa, on trazi malo vise vremena za navikavanje, ali moze bas lepo da se vozi i po gradu i van njega. Vidim da ga recimo u NS bas taksisti mnogo voze, a kod njih je uglavnom gradska voznja. Konkretno taj 1,8 je motor koji moze dugo da ide, ali ako dodje do generalne za njega je bas pakleno skupo, mnogo vise nego za 1,6.

Back