Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
"Ništa neće izazvati zadovoljstvo u meni, pa makar kako izvrsno i korisno bilo, ako o tome treba da znam samo ja. I kad bi mi nudili mudrost pod uslovom da je moram držati zatvorenu i da je ne smem predati nikome, ja bih je odbacio: nikakvo posedovanje nije prijatno ako nemaš druga u tome."
Seneka
Nikada nemoj da se stidiš - nastavi on. -Prihvataj ono što ti život nudi i pokušaj da piješ iz čaša koje se pred tobom nalaze. Sva vina treba piti - neka samo gutljaj, a neka celu flašu.
- Kako to da znam?
- Po ukusu. Dobro vino ume da prepozna onaj ko je probao i loše.
Ne voli te onaj koji kaže da je uvijek tu za tebe. Voli te onaj koji prepozna trenutke u kojima ti je potreban. I nikome ne crtaj ništa. Niti da ga voliš, trebaš ili želiš. Ništa, kažem ti. Ako ne osjeti sam, ne zaslužuje tvoje vrijeme. Bukovski
Kao što je ljubav prema životu zapravo samo strah od smrti, tako i društvenost ljudi zapravo nije direktna; ona se, naime, ne zasniva na ljubavi prema društvu, nego na strahu od samoće. – Artur Šopenhauer