Moramo shvatiti da zakoni tržišta nameću da se pišu knjige poput Grabljivice.....mora se živeti od nečega, narodu su te knjige dostupne, izdavači i pisci trljaju ruke....bez da potcenjiujem nekoga...kada sam rekla za knjigu, pošto je ovde pomenuh Ringišpil, da je *ranje, moja koleginica me je pitala kako, pa na sajmu knjiga je najprodavanija....povadila sam se da ne bih mnogo tupila, da su mi se smučilo, kao fora, svi nešto umiru, i samo neke sahrane....kako nekome objasniti da je knjiga bez smisla, mislim meni......a Alimpićka je pritom završila srpski jezik i književnost, a ja sam VK-radnik...znači bolje mi je da ćutim...nemam eksluzivno pravo da poredim i pametujem, zašto nešto vredi, a nešto ne......samo sam pomislila da je ta Alimpićka valjda zvršivši tako (mada su svi fakulteti OK.) eminentan fakultet, napisala nešto smislenije od najobičnijeg ljubića...valjda je makar ona načitana i upućena, ja sam samo običan radnik....i to sa po meni sasvim normalnim afinitetom prema književnosti....jer svi ako ništa znamo da čitamo....Andrića smo imali u osnovnoj, Ćosića takođe, Crnjanskog, Kamija, Kafku...da ne nabrajam u srednjoj...o Desanki Maksimović takođe...onda neki pisci dolaze kasnije...vidiš šta ti se sviđa, a šta ne...ja sad za sve što je po meni, moram da se ogradim, bilo film, bilo muzika, bilo knjiga, ako nemam dobro mišljenje, kažem ...TRA-LA:LA....i najčešće ljudi se čude kakav mi je komentar, kada je to popularno, da ne bih ispalo da se nešto pravim...za serije, pričam kako mi antena nije u redu, a imam kablovsku, ta filmove iznađem način, kao fora nisam gledala od početka...jer je komercijala zavladala baš.baš...