"Čist bezobrazluk! Povela je bebu da bi je PUSTILI PREKO REDA"

Ovo prvo je Srpski kulturni i svesni nivo..

Ovo drugo je to isto, samo kad nije upravnik nego korisnik..

U bg je trenutno samo u jednom trznom centru koji je skoro otvoren, u funkciji ta posebna usluga prepovijanja i decije nege...Ali bg je poznat da nemas gde da kenjas, kad se zatvore WC na 7 pijaca...
Nema nijedan javni WC osim onog kod skupstine koji se naplacuje i nekad radi nekad ne radi...i ja se nadam da jos radi WC na bus stanici i nocu , to je oaza za nocne ptice...znaci prava ugodna WC prostorija, sa obilascima briznih cistacica 3kom u nocnoj smeni da vide da li si ziv....toplo suvo bez neprijatnih mirisa, normalne cene i vredi svih para....
Nema u bg ni javnog kupatila...neverovatna stvar, ali zato ima suge i kod bogatih a naravno i kod siromasnih....(ovo kod bogatih , se vidi ponekad na bazenu, ako znas da prepoznas).

Zatim od velikih lanaca trgovina, LIDL nema WC za musterije, IDEA nema WC za musterije, AMAN nema WC za musterije, maxi nema WC za musterije, interex je imao WC za musterije, mercator je imao WC za musterije.

A tacno je i da 90% odgovornih zena ima taj izgled koji si sad pa ti , alo voznja, ne zamaraj me...
Ovde nije rec da nemas WC, trzni centar ima WC na svakom spratu, posebno muski, zenski, za invalide i za previjanje dece. Al gospodjica nije htela da cuci i kaki gde kake i svi jer je suvise fina. Nije se malo puta desilo da isto tako izadju iz WC-a namenjenom za invalide, ok mozda su invalidi u glavi pa zato.

Ma znam nego sam mislio na placanje racuna :)
ukazah na situaciju
deponovanje novca , podizanje novca.
radi se i o tome da u zakonskoj regulativi Narodne Banke kao i banaka
stoji da ako je lice sa problemima.
Moraju i LICNO DOCI NA njegovu adresu i da se zavrsi , posao , koje lice i ima potrebe.
No birokratija , ovde danas su VELIKI BOGOVO i evo stalno i imam problema sa istim idiotima.
i narocito , sa onima koji su kupili diplome i misle da nesto znaju i pokrivaju se iza toga SEF je rekao.
a poopizde kada im ukazem da u skladu i sa Srpsim zakonima , ako i esto i kazu da je
Da moraju i dati pokrice u Pismenoj formi ili DOKUMENT.

e onda je druga prica , kada rade samnom.
a sta reci za IDIOTLUK , ulaska ili dobijanja pravih informacija u bilo kom ministarstvu.
nekadasnja moja ministarstva se ulazilo , radilo i nije bilo problema
dans, samo preko telefona i prebacivanje , nije to moje , vec ono drugo odeljenje
i u piiizdu materinu .
napravise , odellljjjjenja stotinu a rezultat rada je NULA

Ovde nije rec da nemas WC, trzni centar ima WC na svakom spratu, posebno muski, zenski, za invalide i za previjanje dece. Al gospodjica nije htela da cuci i kaki gde kake i svi jer je suvise fina. Nije se malo puta desilo da isto tako izadju iz WC-a namenjenom za invalide, ok mozda su invalidi u glavi pa zato.
Vidis dobro da si naglasio , ja mislio da je ostalo bilo udaljeno pa je mrzelo , a obicno su te prostorije na ulazu , pa su im prve....

@marsijaner ja nesto i ne dobijam taj epilog....to da te posle uvazavaju..
Ja imam drugaciji epilog...mene kad vide tamo gde sam napravio neki dar mar, onda se odmah neka nacrta do mene i gledaju da sto pre izadjem iz te ustanove...takav utisak verovatno sam ostavio da mi smesenje ne pomaze, pa onda gledaju da posalju onu koja razume i da da sve sto treba (ne mislim ona licno ) da izadjem sto pre...

Sto mi kazuje da si ti pravio dar mar na nivou ekspoziture, a pozivao se na pravo drzave, a ja napravim dar mar gore, pa kad ih onako pobesnele izdrljaju , onda je kiselo grozdje, ali mora da se guta.
Tvoj nacin je valjda bolji, cim su ljubazni prema tebi...mene se vise plase da ne predjem u mod ebanje keve...imam taj mod...ovako me mozes zaebavati kako hoces, ali kad krenem, onda rusvaj zivi...ali da ne bude da sad glumatamo , pravno sudski sam potkovan, ne to kao ti, ti si pravno institucionalno mada pitanje je koliko je i to tacno (hocu reci da se namerno kriju zakonske obaveze koje banke imaju prema gradjanima, a NBS je duzna da ih ispuni, i to zna samo nekoliko ljudi i verovatno neki advokati ali oni to teraju na sud....) ali ti treba telefon ili email osobe koja ima autoritet da pozove vrh banke pa onda nanize do direktora ekspoziture da bi se to resavalo tako.

Poslednja izmena:
ukazah na situaciju
deponovanje novca , podizanje novca.
radi se i o tome da u zakonskoj regulativi Narodne Banke kao i banaka
stoji da ako je lice sa problemima.
Moraju i LICNO DOCI NA njegovu adresu i da se zavrsi , posao , koje lice i ima potrebe.
No birokratija , ovde danas su VELIKI BOGOVO i evo stalno i imam problema sa istim idiotima.
i narocito , sa onima koji su kupili diplome i misle da nesto znaju i pokrivaju se iza toga SEF je rekao.
a poopizde kada im ukazem da u skladu i sa Srpsim zakonima , ako i esto i kazu da je
Da moraju i dati pokrice u Pismenoj formi ili DOKUMENT.

e onda je druga prica , kada rade samnom.
a sta reci za IDIOTLUK , ulaska ili dobijanja pravih informacija u bilo kom ministarstvu.
nekadasnja moja ministarstva se ulazilo , radilo i nije bilo problema
dans, samo preko telefona i prebacivanje , nije to moje , vec ono drugo odeljenje
i u piiizdu materinu .
napravise , odellljjjjenja stotinu a rezultat rada je NULA
E sad kad uvedu od 1 .1 2022 da sva dokumentacija i fakture moraju biti u elektronskom obliku , umesto da se smanji broj papira, moze se desiti da se poveca.....

Vidis dobro da si naglasio , ja mislio da je ostalo bilo udaljeno pa je mrzelo , a obicno su te prostorije na ulazu , pa su im prve....

@marsijaner ja nesto i ne dobijam taj epilog....to da te posle uvazavaju..
Ja imam drugaciji epilog...mene kad vide tamo gde sam napravio neki dar mar, onda se odmah neka nacrta do mene i gledaju da sto pre izadjem iz te ustanove...takav utisak verovatno sam ostavio da mi smesenje ne pomaze, pa onda gledaju da posalju onu koja razume i da da sve sto treba (ne mislim ona licno ) da izadjem sto pre...

Sto mi kazuje da si ti pravio dar mar na nivou ekspoziture, a pozivao se na pravo drzave, a ja napravim dar mar gore, pa kad ih onako pobesnele izdrljaju , onda je kiselo grozdje, ali mora da se guta.
Tvoj nacin je valjda bolji, cim su ljubazni prema tebi...mene se vise plase da ne predjem u mod ebanje keve...imam taj mod...ovako me mozes zaebavati kako hoces, ali kad krenem, onda rusvaj zivi...ali da ne bude da sad glumatamo , pravno sudski sam potkovan, ne to kao ti, ti si pravno institucionalno mada pitanje je koliko je i to tacno (hocu reci da se namerno kriju zakonske obaveze koje banke imaju prema gradjanima, a NBS je duzna da ih ispuni, i to zna samo nekoliko ljudi i verovatno neki advokati ali oni to teraju na sud....) ali ti treba telefon ili email osobe koja ima autoritet da pozove vrh banke pa onda nanize do direktora ekspoziture da bi se to resavalo tako.
Profesija mi je i ovde kao i tamo
Rad sa ljudima i njihovoj problematici.
S obzirom , da , i mnogi oni propisi i regulative su i dan danas na znazi
trazim da se i primenjuje.
a s obzirom da je moja drzava Canade i da sam sada ovde , ne dajem ni pet para , kada dolazim u situaciju za resavanje problema , kako svojih a tako i nazalost mojih Canadjana.
A i bilo je od mojih ovde , e imamo i ovaj slucaj , pa ima se i ovaj.
Rekoh im da jedino OTVORIM AGENCIJU OVDE i da pocnem da radim
jedan od velikih problema nasih ljudi i je da ovlascenja koja je Kanadska Ambasada i imala , dok je SFRJ bio , danas , je podeljeno na razne ambasade a ponajvise , i sa kojima i radim je u ZAGREBU.
a sve to zahvaljujuci Harperu , perrderu , koji i je se kao premijer u Canadi i bio pod velikim uticajem Cro, Bal , Alb...

E sad kad uvedu od 1 .1 2022 da sva dokumentacija i fakture moraju biti u elektronskom obliku , umesto da se smanji broj papira, moze se desiti da se poveca.....

kako se kaze bum mi to videl , ne?

Poslednja izmena:
Inace upravo seljanija i izmisljanja pozitivne diskriminacije je put da se svima napravi matrix...
Jer dok se svako bori za izuzece od primene pravila, pravdajuci to nelogicnoscu ili losim osmisljavanjem, umesto da se bori za promenu pravila da se priblizi kad vec nije osmisljen , ono bar priblizi dobrom funkcionisanju , stvara se prilika za krupan kapital da ne postuje pravila, vise i mocnije nego svi ostali.

A onda nastupa matrix..
Kada kolicina novca predje prag koji biznis moze da zaradi u roku od 7 ili 10 godina nastupa matrix...
Tada se vise ne zaradjuje prodajom proizvoda nego ciscenjem trzisne konkurencije...
Monopolom kasnije.
A to je samo prvi korak , taj realan korak, tj veza matrixa i proizvodnje....a onda nastupa veza matriksa i usluga, a to je smak sveta...
Ne bukvalno ali onda ne postoji nista drugo osim novca i poslovne prakse (to cak nije ni zakon nego praksa koja vazi za vecinu dok manjina moze da radi sta hoce).

Tako da bi pravilan odgovor za temu bio , ne ne moze preko reda, nego da postoji salter za trudnice, bolesne, one sa pokretnim respiratorima, majke sa malom i vecom decom i cerke politicara i funkcionera banke pa se onda na tom salteru pojavi teta koja seta ali je videla da je neko stao kod crvenog saltera i kliknuo zvonce za preferencijalni tretman.

Jasno je onda naznacena diskriminacija, ali nema zloupotrebe...tj boranija ceka svoj red tamo gde ceka, isto kao kod chekinga na aerodromu , postoje salteri i osobe koje ne moraju da cekaju red koji ostali cekaju vec prolaze ili sprovodjenjem ili na poseban sistem kontrole i ulaze naravno u isti avion.
Nije VIP nije loza, loze su samo za odmorista, veci prtljag , nisu za preferencijalni cheking..

Otkad sam postao svestan sebe pa do dana današnjeg određen sam da čekam u redovima, propuštam preko reda i ustupam mesto gde bilo.

U ono vreme je bilo normalno da stariji imaju prednost; iskazivanje poštovanja, vaspitna metoda, tako će i mene kad ostarim poštovati i ceniti, mi deca ionako možemo da jurcamo po ceo dan, zdravi smo, ovo ono.
Posle se to nastavilo. Bio sam momak, pa čovek u najboljim godinama; naravno da se podrazumevalo i da sam smatrao obavezom da postupam isto.

Sada sam oronuli starac i kapiram da se ništa nije promenilo, hoću reći u mom slučaju. I dalje se očekuje da propuštam i ustupam mesto svima koji su mlađi ili stariji od mene.
Primećujem da su ta bespomoćna deca koja ne mogu da čekaju u redu ili stoje u busu sve starija, definitivno školskog uzrasta, a nemoćne starine su mojih godina ili uvr glave nekoliko godina stariji od mene.
Moram da priznam da se osećam prevarenim i da sam kao i mnogim drugim stvarima u životu namagarčen i taj život protraćio na pucanje kičme za dobrobit nekog drugog, manje glupog od mene.

I dalje nemam problem da ustupim mesto ili pustim preko reda ukoliko budem ljubazno zamoljen i procenim da je tuđa muka veća od moje, ali majmunarije gde neko podrazumeva da je njegovo vreme preče od mog vremena i njegove noge vrednije od mojih više ne prihvatam.

Apelovanje na ljudskost i empatiju kod Srblja je smehotresna. Čuj, kao mi smo poznati altruisti, ujedinjeni u zaštiti naše dece i očuvanju dostojanstva naših starih. Ma daj. Sve smo gori. Zato tih munja nema Irskoj, a verujem ni u Japanu gde su ljudi posle zemljotresa u napuštenim prodavnicama čekali u redu za flaširanu vodu i ostavljali novac. Nema apela, nema prepuštanja savesti.
A mi smo narod koji se makljao za jebene besplatne sadnice japanske trešnje sa kojima ne znam ni šta bi radili. I za kupus od dinar. I za besplatan hleb. I za česnicu. I za sve ostalo.
I kao pozivamo se na poštenje, čast i poštovanje. Idi bre.

Ukoliko neko želi da se bavi tom nerešivom problematikom sa prednošću za invalide, decu u kolicima i slično, onda treba da uvede šalter (ili pokrene borbu za uvođenje šaltera) za takve slučajeve, a ne da apeluje na srpsku dobrotu i da se krsti i proklinje što neko sa svojom mukom ima drugačiju percepciju nego što je imaju mlade keve i penzioneri koji imaju preku potrebu da se voze busom u špicu.
Nijedno pravilo ne sme da bude takvo da pružajući benefit nekome oduzima pravo drugima.

I stvarno bi bilo neprijatno da neka od ovih pravdoljubivih zverina sa foruma od 110 kg žive vage krene da me presvaspitava ispred banke ili u Maksiju u slučaju da odbijem da se pomerim iz reda. Još bih mogao i batine da dobijem.

ne zelim da mislim da ima mama koje bi vukle decu u postu "namerno" da bi izbegle cekanje reda..
ja sma sama podizala svoju decu, i u godinama braka, jer mi muz stalno bio po terenima..i svugde sam ih vukla. ko nije oprobao to zadovoljstvo iz pakla-da pakuje bebu pola sata da bi izasao do radnje ili do poste-mnogo je propustio u zivotu:)
mism, mozda ste vi u pravu i sve..ali je necu tako da mislim, lepse mi da proustim i ne sekiram se.

Back