Ciscenje

Cistim svoj zivot, Arsen Dedic

čistim svoj život, kroz prozor, ormar stari
čistim svoj prostor od nepotrebnih stvari

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, petkom odvoze smeće
kada se nada budi, i kad je blago veče

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život od onih šupljih ljudi,
kojima vjetar huji kroz glave i kroz grudi.

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, da spasim dok je vrijeme,
malu jutarnju nježnost i gorko noćno sjeme

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život od prividnog svijeta,
od ljubavi bez traga, od jeftinih predmeta

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, to hrđa je i tmina,
i osta ću bez ičeg al bolja je tišina

...

Jesam...posebno od suvisnih ljudi, poroke nemam, ne vezujem se emocionalno za stvari, tu i tamo se neka losa navika provuce,.. al nemam nameru da budem svetica.

- - - - - - - - - -

Takvu sam cistku napravila da mi je od mase ljudi ostalo samo njih par - na prste jedne ruke da ih zbrojim..al vredni do beskaraja.

U daaa
Pre par god posle nekih sranja ocistila sam se od ljudi koju su na tom testu pali
Prosle god sam se ocistila od nekih fobija, i od nekih ljudi koji su me gusili
Onda sam se restartovala i super mi je sad, skontah da mi je to trebalo mnogo ranije
Ostalo je jos da se ocistim sama od sebe :malav: U sustini imam da sredim jos par stvari i onda sam se kompletirala :)

- - - - - - - - - -

Stvari takodje, desetkovala sam kolicinu namestaja i sl gluposti, obradovala cige :lol:
Porok imam samo jedan (slatkise) ali vredi ko pet i njega ne dam :malav:

od suvisnih ljudi, stvari, navika, poroka, strahova

da li ste uspeli?
ili se bojite?
ili oklevate, mozda vam ipak nekad ponovo zatrebaju (ljudi, stvari...)

Lako ćemo sa drugim ljudima... Treba napraviti red u sebi. Najvažnije je rešiti se repova prošlosti o koje je tako lako saplesti se. I negativnih emocija jer ogorčenost i zajedljivost zaista utiču na kvalitet života, i sopstveni mir i odnose sa drugima.

Ne bih mogla da budem kao hrčak, da sve skupljam, sve mi treba,... Volim red i rešavam se suvišnih stvati lako.

Postoje navike koje pokušavam da korigujem, zbog onih do kojih mi ke stalo. U životnom prostoru sam užasno samoživa, picajzla, svaki đavo mi smeta. Od mokre sudopere, prekp isprskanog kupatila do roletni koje nisu u istoj ravni. To me izbezumi, postanem džangrizava i nesnošljiva. A trebala bih da slegnem ramenima i nastavim dalje...

Ljudi do kojih mi nije stalo me ne dotiču. Mogu da budem fina i ljubazna sa svakim. Onima koje prihvatim kao sebi bliske tolerišem dugo. Preispitujem i njih i sebe. Da li je strah da ću pre vremena preseći nešto i svest da se neću vratiti na staro jer ciganisanje u odnosima ne podnosim? Možda. Ali kada presečem, presečeno je. Budite srećno, srećniji od mene... ali ne blizu mene.

ja sam vec jednom rekla da bi ja i bogi bile sjajne cimerke :rotf:
ja mislimda bi tu letelo perje posle par sati :lol:
ja ulazim u stan, izuvam se, bacam tobu na fotelju, bacam stvari sa sebe na fotelju (ona fotelja koji stoji u spavacoj sobi i ne sluzi nicemu osim za izgradnju piramide od stvari :lol:) oblacim nesto dronjavo za po kuci, gegam se do kuvala pravim kafu, grickam keks uz kafu i mrvim....bogici vec zmirka na desno oko
ja legnem na trosed u dnevnoj, lap u krilu, tanjir sa sendvicima u krilu, mrvim po trosedu, macka u krilu, linja se po meblu i lize dupe simultano
bogica ustaje uzima oklagiju i ubija stoku!
:rotf:

da li ste uspeli?
ili se bojite?

Pa ne...mislim nisam želela pa nisam ni uspela.
Godi mi rutina, moje navike su mi srcu drage, volim red i dugo sam uz ljude koje smatram važnim. Određene strahove valjda svako ima, cuvam i njih, i oni su deo mene, nekada se odvojimo, ponekad spojimo ali nisam primetila da me blokiraju u životu valjda zato što mu prilazim sa onom da "časa meda iste času žuči"...

Sve što ne spada u mikro svet koji mi je važan i ne smatram bitnim za čuvati...Njih se lako odričem sa jedne strane ali, iskreno govoreći, ne smatram da se odričem onoga što nikada nije ni bilo moje.

da li se bolje osecas sada?

Bolje mi je u tom smislu što više nemam velika očekivanja kad su ljudi u pitanju.

Čovećanstvo je počelo da mi biva ogavno, a posebno me zgražava sagledavanje trihiljadegodišnje istorije gde se ništa ne menja ni u pogledu ljudskih verovanja, težnji, pohlepe i zverstava.

Da se razumemo, povremeno ne vidim ni da sam ja nešto bolji primerak ljudskog roda.

I sad razumem svog oca koji je u poznim godinama na TV-u izbegavao da prati vesti, filmove, serije.
Shvatio je da je sve velika laž.
Zato je odmarao mozak gledajući emisije o životinjama i prirodi.

Skoro gledam dokumentarac o reci Zambezi i čudim se prirodi, a onda u jednom momentu pomislim : a šta ako me i sada lažu.:roll:

da li ste uspeli?
ili se bojite?

mislim se danima...
i setih se
evo stvarno nemam šta da čistim.
sve istresem u hodu. zaboravim u isti mah. ponekad je dobro kad ostariš:lol:

a poroke ne mogu. nja njima živim. njima se hranim. iako znam da mi skraćuju životni vek duvan kafu i slatkiše ne mogu da izbacim iz svog života.
a ljude stvari strahove...to bacam svaki dan u kontejner...mnogo se bolje živi bez đubreta:lol:

- - - - - - - - - -

I sad razumem svog oca koji je u poznim godinama na TV-u izbegavao da prati vesti, filmove, serije.

Skoro gledam dokumentarac o reci Zambezi i čudim se prirodi, a onda u jednom momentu pomislim : a šta ako me i sada lažu.:roll:
Ako te i lažu toliko su puta ponovili emisiju o Zambeziju da ja verujem sad da je to istina :lol:

mislim se danima...
i setih se
evo stvarno nemam šta da čistim.
sve istresem u hodu. zaboravim u isti mah. ponekad je dobro kad ostariš:lol:

a poroke ne mogu. nja njima živim. njima se hranim. iako znam da mi skraćuju životni vek duvan kafu i slatkiše ne mogu da izbacim iz svog života.
a ljude stvari strahove...to bacam svaki dan u kontejner...mnogo se bolje živi bez đubreta:lol:

- - - - - - - - - -

Ako te i lažu toliko su puta ponovili emisiju o Zambeziju da ja verujem sad da je to istina :lol:

Ispraše mi mozak silne informacije i sad ne znam ništa.

Što bi rekao Kiriku, ne znam ni gde sam, ni šta sam, ni gde je moj deda.:D

da li ste uspeli?
ili se bojite?
Uvek mi je to bilo lako.. Ne znam kako ljudi mogu da se guše u smradu, u stvari, znam - i sami su smrdljivci.
Nema tu nešto posebno dasdoda i oduzme.

ja i moj tata :heart: smo gledali samo diskaveri i putopise
Cistim svoj zivot, Arsen Dedic

čistim svoj život, kroz prozor, ormar stari
čistim svoj prostor od nepotrebnih stvari

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, petkom odvoze smeće
kada se nada budi, i kad je blago veče

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život od onih šupljih ljudi,
kojima vjetar huji kroz glave i kroz grudi.

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, da spasim dok je vrijeme,
malu jutarnju nježnost i gorko noćno sjeme

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život od prividnog svijeta,
od ljubavi bez traga, od jeftinih predmeta

Gdje li sam ih kupio?
Gdje sam ih sakupio?

čistim svoj život, to hrđa je i tmina,
i osta ću bez ičeg al bolja je tišina

...

divna pesma, divna!
citav zivot periodicno moramo da pravimo cistke, inace cemo se ugusiti
nekog ocistimo mi, neko ocisti nas da bi lakse disao
ne mislim da ljude koji su mi bliski moram da imam od trenutka kad ih upoznam, pa do kraja zivota u svom zivotu
odavno sam shvatila da je to pogresno gledanje na stvari
nas zivot je put ispreplitan ljudima koje upoznamo
lepo je imati nekog iskreno onoliko koliko nam se put preklopi
kad naidjemo na raskrsnicu, nema razoga da nekog ili sebe silimo na teske kompromise samo da bi isli istim putem

- - - - - - - - - -

Jesam...posebno od suvisnih ljudi, poroke nemam, ne vezujem se emocionalno za stvari, tu i tamo se neka losa navika provuce,.. al nemam nameru da budem svetica.

- - - - - - - - - -

Takvu sam cistku napravila da mi je od mase ljudi ostalo samo njih par - na prste jedne ruke da ih zbrojim..al vredni do beskaraja.

da se nadjemo na ovoj temi za par godina :)

Pa sta ako i lazu? Neki ljudi tako lepo lazu da ih je uzivanje slusati

Back