cirkus "tolerancija"

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Cirkus „Tolerancija“NAJAVA:
Dame i gospodo, ladies and gentlmen, damen und herren, dobrodošli u Cirkus Tolerancija!
Samo danas povodom Dana tolerancije, za Vas, odabranu elitu i etički superiornu publiku iz vrha vlasti, ministarstava raznih, međunarodnih humanitarnih organizacija, nevladinih organizacija, nastupaju Vaši omiljeni štićenici: Romi, osobe sa hendikepom, najrazličitiji primerci miroljubivih nacionalnih manjina, pripadnici malih verskih zajednica svima nama tako dragih i još mnogo drugih egzotičnih vrsta.
Pa, neka predstava počne!

Tačka prva:
U cirkusku arenu prvo ulaze izbeglice.
Vidimo nasmejana lica. Veoma, veoma lepe deca-izbeglice, izvode tačku sa loptama koje su 1996.godine dobila od jedne velike međunarodne organizacije za pomoć izbeglicama. Kako saznajemo, pola miliona ovih divnih nasmejanih ljudi živi na teriotoriji naše zemlje. Uglavnom su lošeg finansijskog stanja, ali to ih ne ometa da žive u još gorim životnim uslovima. Često bez vode, struje, hrane, o zaposlenju da ne govorimo. No, vidite ta nasmejana lica, tu živahnu dečicu, te male superstarove dokumentarnih reportaža! BBC, CNN, Euro News...samo su neki od medija koji su ulazili u njihove domove, snimali predivne dokumentarce, osvajali nagrade i zaboravili ove ljude! Ali, ali, ali, nećemo da se zaustavljamo na nevažnim stvarima – vratimo se našim zabavljačima, budite slobodni da im udelite poneki dinar, nešto hrane ili pak, iako je to previše, koje radno mesto! Upoznajte ih, iskoritite priliku da sa njima uradite intervju za vaš medij, da napravite neki novi projekat, da ih stavite u statistiku!
Dame i gospodo, skinite Vaše satenske rukavice, neka Vaš aplauz bude gromoglasan za – IZBEGLICE!
Tačka druga:
Pogledajete.
Pogledajte samo ovu lepotu.
Ko kaže da svet nije satkan od boja.Vidite ih - kao kada naša deca dođu sa letovanja. Egzotični, uvek preplanuli, veselog i vedrog duha – Romi.
Ne, iako je ovo cirkus, nećete čuti reč Cigani. Ne! Sa tim je završeno. Nazivajmo ove ljude Romima, kidajmo meso do kosti onima koji ih nazivaju Ciganima i ne dajmo im da žive u boljim uslovima. Zaključak je jednostavan: ne mogu da dobiju sve!
I mi nemamo sve! He, he, he....malo šale nikada ne škodi!
Ovi divni Romi ne moraju da budu naše komšije, ne moraju da dele klupe sa našom decom, ne moraju da dele radni prostor sa nama. Nazivajmo ih Romima i njima će biti bolje.
Skinimo veo sa sopstvenih očiju, skinimo predrasude i čujmo ih kako predivno sviraju, pevaju i plešu!
Braćo i sestre Evropljani - ROMI!
 

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Tačka tri:
A kakav je tek ovo vatromet boja!
Narodne nošnje!!!
Vidite tek ovo neverovatno blago multikulturalnosti.
Oh, pa zar ja to vidim grašak spremljen na 37 (i slovima: trideset sedam), načina. Da, to je grašak dinstan na mađarski, slovački, bunjevački, rusinski, srpski, ukrajnski, nemački, bošnjački način. Doživite tu neverovatnu međunacionalnu harmoniju graška koja nam dokazuje da je multikulturalnost i suživot moguć. Zaboravimo ratne zločine, zaboravimo napade na male verske zajednice, zaboravimo sve etnički izazvane sukobe i uživajmo u grašku. Hrana, običaji, muzika, to je ono što nas spaja.Tačka četiri:
Poslednja tačka Vaše i naše jednosatne predstave večeras – seksualne manjine!
Vidite te seksualne različitosti.
Vidite te prelepe gej muškarce, te dostojanstvene žene – lezbejke. Pored toga što smo od njih načinili egzotiku našeg društva, zabranili smo diskriminaciju nad njima u nekoliko zakona i dozvolili im da žive među nama. Kroz tačku ove grupe, samo večeras, imate privilegiju da vidite sve ono što ste o njima želeli da znate: da li postoji gej sapun, da li postoji lezbejski način da se obuju cipele?
Šta će biti poneka modrica, ili pak, poneki leš ponekog tek geja ili lezbejke, kada im naše društvo dodeli sva prava koje zahtevaju cirkuski standardi Evropske Unije?
Biće bolje svima, smanjiće se pritisak na nas, da ne kažem normalne.
Samo za Vas, draga publiko – SEKSUALNE MANJINE!

ODJAVA:
Kao što sam rekao na početku, dame i gospodo, ladies and gentlmen, damen und herren, Cirkus Tolerancija pokriva svoju arenu.
Do naredne godine, ili makar prve zgodne prilike, uživajte, vratite se Vašim skupim stanovima u Vašim skupim kolima.
Budite dobri i udelite Romima po dinar ili dva kada ih vidite na ulici, neka Vaša savest bude čista!
Uvek kada ste u prilici, suzdržite se i ne ubijte Vaše komšije jer su druge nacije i vere! Ako su oni takvi, ne budite i Vi.
Laku noć i molimo Vas, uzmite po jedan primerak našeg Priručnika za toleranciju, tek da ne zaboravite gde ste večeras bili!Boban Stojanović
Član udruženja netolerantnih prema površnoj toleranciji
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.