Cipovanje zivotinja

Najlepsa Pevacica

Primećen član
Banovan
Poruka
531
Ja sam protiv cipovanja ljudi, biljaka ili zivotinja. Pored biblijskog opravdanja, smatram to uvredljivim za zivo bice. Uzasavam se kada cujem da kada mi zivotinje putuju moraju da budu cipovane. Na zalost, moje zivotinje cesto ne mogu da putuju sa mnom. Krivo mi je jer propustaju mnogo lepih stvari, ali ja njih volim i ne zelim da ih neko maltretira.
Sta mislite o cipovanju?

Cip je mnogo humanija varijanta obelezavanja od ranijeg, tetoviranja koje je kod zivotinja radjeno u svesnom stanju, cak i bez lokalne anestezije. Mikrocip je bitan faktor u kontroli populacije pasa lutalica jer tako moze da se otkrije i kazni nesavesni vlasnik koji pusta psa bez nadzora ili cak pokusa da ga otudji. Takodje, vece su sanse da se pronadje izgubljeni ljubimac koji jeste cipovan nego ako nije. Aplikacija traje bukvalno jednu sekundu i ne boli nista vise od bilo koje druge injekcije. Neka nagadjanja o tome da cip izaziva tumore na mozgu nisu ni blizu dokazanih, pre ce biti da sa povecanjem prosecne duzine zivota raste i procenat tumora kod zivotinja, narocito su mesozderi skloni tome. Dakle, moj glas ide ZA mikrocipovanje kucnih ljubimaca. A te price o eksperimentima pre primene na ljudima, izvoli pa plasiraj na NPiM.

Back