Cipelar

cica gorio

Zainteresovan član
Poruka
189
Mjesto i veličina cipelara u vašem domu? Kolika je prosječna veličina i pristojna kvadratura za cipelar? Treba li biti odvojen od ormara i vješalica za odlaganje kaputa i jakni ili ne?
 
cipelarnik bi trebao biti odvojen od garderobe. sto se velicine tice, ogranicenje moze biti samo necija masta i naravno prostor. meni ne bi bio dovoljan jedna citava soba od 10 m2, a moje cipele se mnoze poput neke smrtonosne bakterije....
 
30cm (dubina), 35cm (sirina), visina do plafona sa preciznim pregradama za usisivac, klizaljke, cizme, cokule i ostalu obucu. Odecu, tasne,rancheve, kape, shalove i sl. ne drzim u njemu.
 
Da li smijemo staviti u cipelar prljavu obuću? I gdje odlažete prljavu obuću? Koja boja pločica je najbolja za prljavu obuću?
 
Poslednja izmena:
Ja imam puno cipela i savrseno resenje: police za knjige, model "Billy" od Ikee, od poda do plafona. Police se postavljaju na visinu koja je prilagodjena tipu cipela: sandale, stikle, cizme, itd.

Na ulazu u kucu imam jos i mali prostor za cipele koje su tog dana u upotrebi. Tu idu i prljave.

Inspiracija za moje police za cipele je soba za cipele kakvu imaju poznate licnosti, tipa Tamare Mellon (vlasnice Jimmy Choo kompanije), i Mariah Carey. Ono sto je sjajno je sto imam pregled svih cipela - a da, ne drzim ih u kutijama, osim nekih najosetljivijih.
 

:-) Nemam sliku svojih ali evo o kakvim policama je rec:

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S39869018

A za skromnije kolekcije ;-) moze ovo:

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/20094093

Ili ovo:

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/40094092

Ikea same police prodaje i zasebno pa je moguce zbiti ih po potrebi. Takodje je moguce kupiti staklena vrata za ove police, sto je sjajno da se cipele zastite od prasine, ako imate mesta za to.

A ovako to rade profesionalci (Mariah Carey):

http://1.***************/_eI7WRwf707E/TSH55wE2OWI/AAAAAAAADTg/nS-CqOCKApA/s1600/shoecloset-mariah.jpg

Kim Cattrall (Sex and the City):

http://3.***************/_gMlvJX7TzaE/SITIS-7RtaI/AAAAAAAAAFY/hBGXrWqDBX8/s320/kim%2Bcattral%2Bshoe%2Bcloset.jpg
 
Poslednja izmena:
1696260623567.jpeg

1696260641713.jpeg
 

Back
Top