Čime uništiti mrave na balkonu?

Со их спречава да се окупљају али постоји и варијанта да им поспеш шећер тамо где би желела да иду.
Они се навикну и туда иду стално.
Декорација око хризантема - шетајући мрави.

Pod hitno neki naziv za prašak ili nešto iz kuhinje šta god samo da ih uništi.
Navalili na balkonu, pa i na cveće one hrizanteme, ma šetkaju se ko' na korzou , pa ni kafu ne mogu na miru da popijem od njih :besna:

nađi im prvo kućicu... :lol:
ja sam prskala ajaxom (super degreaser) ebo im je kevu.
inače, ništa od onih sredstava za namenu protiv insekada nije pomoglo. ajax je zakon. :lol:

Za početak, uzmi običnu kuhinjsku so i pospi tamo gde se šetkaju...
Posle idi u prvi pet shop i kupi Intox -Hemofarmacija. Odličan je, a nije skup.

E ovako pošto sam obišla četri- pet apoteke nađoh samo Morrtox kažu da je to isto Intox samo drugi proizvođač.Posipala sam i vidim da ih nema a dosta ima i stradalih na licu mesta :lol:, mada sačekaću još koji dan da kojim slučajem ne dođe nova delegacija, jer mi je bino da to bude for ever.

A što se soli tiče to sam prvo odradela ali efekat nikakav, čak sam pročitala negde da se izmeša prašak za pecivo i malo šećer u prahu i to probala, ništa još kiša pala pa se onaj šećer samo još bolje zalepio a oni jurnuli ko' ludi :roll:, čak i sirće stavljah ništa, samo sam se ubila od ribanje balkona.

imam jednu uticnicu u zidu koja je blizu balkonskih vrata..
kad stavim neku saksiju sa cvecem, koju normalno zalivam, mravi kao ludi iskacu iz uticnice..
vidim ima ih oko saksije..rezonujem - sigurno ih je bilo u zemlji za cvece..podignem saksiju, a ispod tacne CRNO..sve mrav do mrava..bolje pogledam - a oni napravili kolonu do i od uticnice..i bukvalno, najbukvalnije iskacu i trce ka saksiji..
zvala sam zavod za dezinsekciju..poslali ekipu koja je muski naplatila, nekim mlecnim rastvorom mi isprskali citavu tu povrsinu i citav balkon..
ne mogu da kazem da ih to nije pobilo, al su se vrlo brzo ponovo vratili..
i lutala sam od jednog, do drugog insekticida - i nista..
dok me na kraju poznanik nije ubedio da uzmem obicnu kredu protiv insekata..
nepoverljivo kupim (kad sve ono nije pomoglo, kako ce obicna kreda :roll:), iscrtam granicu - dokle mogu mravi, a gde je moj teren i od tada :eek:`ne prelaze mojju crtu`!
sad smo na - dobar dan, dobar dan..
zaluta li neki na moju teritoriju samo jace podvucem crtu :cool: - i nema ih..
kreda rules:manikir:

imam jednu uticnicu u zidu koja je blizu balkonskih vrata..
kad stavim neku saksiju sa cvecem, koju normalno zalivam, mravi kao ludi iskacu iz uticnice..
vidim ima ih oko saksije..rezonujem - sigurno ih je bilo u zemlji za cvece..podignem saksiju, a ispod tacne CRNO..sve mrav do mrava..bolje pogledam - a oni napravili kolonu do i od uticnice..i bukvalno, najbukvalnije iskacu i trce ka saksiji..
zvala sam zavod za dezinsekciju..poslali ekipu koja je muski naplatila, nekim mlecnim rastvorom mi isprskali citavu tu povrsinu i citav balkon..
ne mogu da kazem da ih to nije pobilo, al su se vrlo brzo ponovo vratili..
i lutala sam od jednog, do drugog insekticida - i nista..
dok me na kraju poznanik nije ubedio da uzmem obicnu kredu protiv insekata..
nepoverljivo kupim (kad sve ono nije pomoglo, kako ce obicna kreda :roll:), iscrtam granicu - dokle mogu mravi, a gde je moj teren i od tada :eek:`ne prelaze mojju crtu`!
sad smo na - dobar dan, dobar dan..
zaluta li neki na moju teritoriju samo jace podvucem crtu :cool: - i nema ih..
kreda rules:manikir:

Mogu samo da potvrdim, kreda jesuper protiv mrava, a protiv buba švaba i rusa - onaj "bumortin" ...

Pod hitno neki naziv za prašak ili nešto iz kuhinje šta god samo da ih uništi.
Navalili na balkonu, pa i na cveće one hrizanteme, ma šetkaju se ko' na korzou , pa ni kafu ne mogu na miru da popijem od njih :besna:

Prasak za pecivo!Najedu ga se i onda:vatromet:
To sam naucila od jedne svabice,koja u svom povrtnjaku ne koristi nikakvu hemiju,te mrave ubija praskom za pecivo.Probala sam i uspeva!

Back