Cime se bavi omladina

Nisam nešto sklon moralisanju, meni ne smeta nemoral kao takav, nego estetika tog nemorala. Mi smo još uvek seljačka zemlja, to se i vidi po tome ko su zvezde. Voleo bih da živim u Americi, Kim Kardašijan, Majli Sajrus i njima slične mi uopšte ne bi smetale. Uostalom ja sam kao klinac slušao Eminema, tako da sam se odavno navikao na kontroverze i nemoralno ponašanje...

Taj fazon. Nije isto kad Kurt Kobejn zabada iglu u venu i kad isto to radi Mile Kitic, nije isto i.

Pa koren problema je u tom manijaku, bolesniku, a ne u devojcici koja ide u kratkoj majici ili suknji jer joj je vrucina da bi obukla nikab.

Naravno da ce svako ko zeli da zastiti dete u ovoj i dalje ogavnoj sredini, morati da mu da i nekoliko dobronamernih saveta kako da se obuce i da pripazi na ovo ili ono.

Ali upravo je i problem ta ogavna sredina, koju treba uciniti manje ogavnom, a ne dete koje oblaci suknju i time privuce paznju nekog manijaka.

Treba ici u pravcu radjenja na tome da na ulicama bude manje manijaka, a ne manje devojcica koje oblace suknju, a do tad naravno da ce svaki dobronameran roditelj dati svom detetu neki savet koji moze da ga sacuva od manijaka i nece se praviti da zivimo u Diznilendu.

samo nemoj na vrucinu svaljivati problem molim te....jer to sam cekao. vrucina je,okej,ajde setacemo goli svi. ako volis da gledas golotinju na ulici,epa ne volimo svi gledati. jer ima i ljudi kojima je i neprijatno znas? da prostitutke setaju okolo. bukvalno zato se i gasimo kao narod izmedju ostalog. momci sve manje prilaze devojkama jer izgledaju kao fukse. umesto da prilaze vise? to je jedan strasan paradoks.

Poslednja izmena:
samo nemoj na vrucinu svaljivati problem molim te....jer to sam cekao. vrucina je,okej,ajde setacemo goli svi. ako volis da gledas golotinju na ulici,epa ne volimo svi gledati. jer ima i ljudi kojima je i neprijatno znas? da prostitutke setaju okolo. bukvalno zato se i gasimo kao narod izmedju ostalog. momci sve manje prilaze devojkama jer izgledaju kao fukse. umesto da prilaze vise? to je jedan strasan paradoks.

Ah...Razmisljam da l' da odgovorim i ipak cu da odgovorim, samo da kazem da nemam snage da odgovorim i ulazim u debatu ponovo. I ti i ja smo rekli sta smo imali, sad se sve samo vrti u krug bez ikakvog smisla.

Proterali.dosli divlji isterali pitome
Jedan egzodus se zamjenio drugim
Najgori je onaj mentalno egzodus povlacenje u svoj interni svijet koji redovno prati i socijalna izolacija
Paralelni svjetovi samo Sto je ovaj dosljacki i postdizelaski brojniji
Mislim da je taj "mentalni egzodus povlačenja u svoj interni svet" prošao i da se taj proces konačno završio.. Sada se zna ko je ko i ko čemu pripada... Mogu reći da kompletna kulturna elita Beograda postoji i to sa još većom rešenošću da opstane... Naravno da deluje da ne postoje, a što bi i delovali? Kome treba da pokažu da postoje? Nisu glasni, niti im trube urlaju u ušima, niti im kuravčine sede u krilima...Ne karaju se u parovima pred kamerama, čak ni ne gledaju domaće tv programe. Druže se međusobno i uživaju u svom svetu. Sirovina je glasnija i goropadnija. Dobro je da je tako, lako se odaju i prepoznaju.
I još nešto: ta elita ima svoje potomke, ovi svoje koji sigurno nisu popustili pod pritiskom "većine"...

Spominješ "socijalnu izolaciju" i meni to deluje kao da si rekao da su u nekom zatvoru dobrovoljno...Možemo tu izolaciju da nazovemo kako god hoćemo, ali ta izolacija jeste njihova kućica spasa i njihovo neukaljano mesto. Mesto gde preživljava i kultura i umetnost. U svakom slučaju, elita nije nikada ni bila na ulicama, uvek je bila u senci i tamo joj je i mesto...

I da te pitam: Da li znaš da pozorišta Beograda imaju svoj časopis? Onaj koji nema da se kupi u javnoj prodaji i u kome nema mesta za "elitne" kuravčine javne scene i medija, niti za političare... čak se i ne spominju! Ponekad pozorišta obraduju i svoju publiku nekim izdanjem tog časopisa...
Dobro kažeš: "paralelni svetovi" ... Sva je sreća da postoje! Ja to gledam sa pozitivne strane!

Danas svako slavlje pod obavezno ukljucuje trubace i narodnjake. Zapitam se ima li ova zemlja nekakvu gospodu ili elitu, ili je sve poseljaceno do kraja? Cak i oni koji su imali nekakvog ukusa su popustili pod pritiskom vecine, da nisu bili bi osudjeni na asocijalnost i marginalizaciju.

Seljaštvo jeste neuništivo i to treba što pre da prihvatimo... Ali, želim da te utešim i kažem da nije sve poseljačeno do kraja...
Ipak, moram odmah da se izvinem našem pravom seljaku, poštenom čoveku, da ne mislimo na njega kada ovako govorimo, nego mislimo na seljobere, seljačine, džukce, primitivce i šljam društva...ima raznoraznih pejorativnih imena za tu vrstu živuljki.

E, moram da te pitam: zar misliš da neko ko je imao "nekakvog ukusa" može da popusti neukusu? To je izmišljeno! Ljudi sa ukusom ne mogu da se promene, tačno to i želeli... jer - ukus je stanje duha, estetsko obeležje čoveka koje ne može da se menja... onom ko ima ukusa ne smeta marginalizacija...uvek se dobro snalazi sam sa sobom i u sebi...

E, moram da te pitam: zar misliš da neko ko je imao "nekakvog ukusa" može da popusti neukusu? To je izmišljeno! Ljudi sa ukusom ne mogu da se promene, tačno to i želeli... jer - ukus je stanje duha, estetsko obeležje čoveka koje ne može da se menja... onom ko ima ukusa ne smeta marginalizacija...uvek se dobro snalazi sam sa sobom i u sebi...
Šta znam možda si i u pravu za ovo, ali činjenica je da znam dobar broj inteligentnih i obrazovanih ljudi koji imaju potencijala za nešto bolje, a koji su ipak prihvatili takav seljački muzički stil.

Mislim da je taj "mentalni egzodus povlačenja u svoj interni svet" prošao i da se taj proces konačno završio.. Sada se zna ko je ko i ko čemu pripada... Mogu reći da kompletna kulturna elita Beograda postoji i to sa još većom rešenošću da opstane... Naravno da deluje da ne postoje, a što bi i delovali? Kome treba da pokažu da postoje? Nisu glasni, niti im trube urlaju u ušima, niti im kuravčine sede u krilima...Ne karaju se u parovima pred kamerama, čak ni ne gledaju domaće tv programe. Druže se međusobno i uživaju u svom svetu. Sirovina je glasnija i goropadnija. Dobro je da je tako, lako se odaju i prepoznaju.
I još nešto: ta elita ima svoje potomke, ovi svoje koji sigurno nisu popustili pod pritiskom "većine"...

Spominješ "socijalnu izolaciju" i meni to deluje kao da si rekao da su u nekom zatvoru dobrovoljno...Možemo tu izolaciju da nazovemo kako god hoćemo, ali ta izolacija jeste njihova kućica spasa i njihovo neukaljano mesto. Mesto gde preživljava i kultura i umetnost. U svakom slučaju, elita nije nikada ni bila na ulicama, uvek je bila u senci i tamo joj je i mesto...

I da te pitam: Da li znaš da pozorišta Beograda imaju svoj časopis? Onaj koji nema da se kupi u javnoj prodaji i u kome nema mesta za "elitne" kuravčine javne scene i medija, niti za političare... čak se i ne spominju! Ponekad pozorišta obraduju i svoju publiku nekim izdanjem tog časopisa...
Dobro kažeš: "paralelni svetovi" ... Sva je sreća da postoje! Ja to gledam sa pozitivne strane!
Ma I ja al iskreno za mene je elita onaj Sto radi duplu smenu za minimalca a onda ga pitaju pa Sto se ne uglavis negde nesto ne smuvas ili slicno a on kaze ne pada mi na pamet s ti izrodi se slizavat I mirno nastavi furati svoga fazona uz pogledi sazaljenja takozvanih snadjenih I uglavljenih.oni se bore za poziciju I to im je zivot ja se borim za sopstvo neukaljano jagmom za zaradu I time Sam zadovoljan

Nekada se na neukus i sramotu gledalo kao na nešto što treba sakriti, kao da ga nema... U vreme Tita se o tome razmišljalo na državnom nivou...pa je policija dobijala nalog "odozgo" da počisti šljam sa beogradskih ulica u danima kada je u posetu Jugoslaviji dolazio predsednik neke druge države. Par dana pre dolaska zvaničnika, policija je vršila racije oko "Picinog parka", Ekonomskog fakulteta i železničke stanice... sve kurave, šibicare, prevarante, pijance i ostalu bagru su pokupili i odveli na "odmor" u zatvor... ulice su umivene i nevin Beograd je sijao tih dana...
Danas to nije u domenu razmišljanja na "visokom nivou"... Danas se prostitutke nazivaju starletama, a kriminalci biznismenima...Čak se nečije hebaljke zapošljavaju u Akademiji nauka... nadam se da je dobila nogu u doooope odatle...

Moras napravit razliku izmedju sibicari iz to vrijeme i sibicari iz ovo
Naime sibicarenje je postalo unosnim bizmisom a pod sibicarenje je potpala I politika I privatizacioni procesi I takozvane strane investicije javni tenderi itd.
Dakle ako bi nekog trebalo skloniti to su ti elementi a pijanci su moji prijatelji kao I prostitutke a starlete su ti poleguse Tim modernim sibicarima

Šta znam možda si i u pravu za ovo, ali činjenica je da znam dobar broj inteligentnih i obrazovanih ljudi koji imaju potencijala za nešto bolje, a koji su ipak prihvatili takav seljački muzički stil.
Slažem se sa Soradze da ni inteligencija ni obrazovanje nemaju nikakve veze sa ukusom.
Pogotovo što je ovo izgrađen ukus u sredini u kojoj su se rodili.

Međutim, mislim da to nije pravi "ukus" naroda, već da je i narod naučen da to voli.
Otac mi je rođen u Kragujevci 1931g u oficirsko/svešteničkoj porodici.
Pričao je da su do 2. sv. rata cigani svirali samo violine, čak i u kafanama
i pevala se samo izvorna narodna muzika ili ono što se kasnije zvalo staro-gradskom.
Onaj užas koji danas poznajemo kao narodnu muziku smišljen je tek posle rata, tada nije postojao.
Ne bavim se istorijom niti teorijama zavera odakle je pristigla ta muzika.
Oni koji znaju istoriju nek me demantuju ako nije u potpunosti tačno.
Prenela sam samo autentično svedočenje.

kad stavim negde komentar vezan za nemoralno oblacenje,reportaju svi taj komentar i bude uklonjen. evo sinoc se desilo,izasao je na YT klip Balkan Info - Choda. kasno je sad,narod satanizovan poprilicno. kad nismo sprecili,necemo sad ni izleciti.
Baš bih volela da znam na kom pdf ti brišu takve komentare... i drugo: piši malo više o tom Chodi...neću da trošim vreme sat i po da ga slušam i gledam...
pozzz

:D

Jel stvarno mislite da je danas omladina gluplja nego ranije?
Ne
Kultura, vaspitanje i ukus izgrađen na istoriji umetnosti nemaju nikakve veze sa inteligencijom.
Današnja omladina ima ogroman nedostatak svega toga i još veći nedostatak bilo kakve discipline.
A to je stekla u porordici i društvu i preneće umnoženo dalje na svoju decu.

Back