Čime je Bog ovo zaslužio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Panonsky mornar

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
411
Beograd -- Dačić je izjave pojedinih predstavnika SPC na mitingu ocenio kao neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke

"Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji", rekao je premijer Srbije Ivica Dačić, koji je u poseti SAD, u telefonskoj izjavi agenciji Beta.

Dačić je poručio da niko ne osporava Srpskoj pravoslavnoj crkvi da iznosi svoje mišljenje o potezima vlasti, ali da nije legitimno da crkva upućuje otvorene pretnje državnim organima.

"Niko ne osporava pravo SPC i bilo kome drugom da ističe svoje stavove, ali niko nema prava da bilo kome preti i da se ponaša kao u vreme inkvizicije", kazao je premijer.

Dačić je naveo i da je zgrožen retorikom koja se pojavila. "To nije Srbija 21. veka. Želimo da Srbija ide napred, branimo srpski narod gde god oin živi. Ovakve poruke su samo vraćanje nazad", ocenio je Dačić.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=10&nav_category=11&nav_id=712710

U pravu je premijer, ovo nisu bozlji ljudi nego sluge samog djavola.

“Ako najviši državni funkcioneri, a prevashodno predsednici Republike, Vlade i Parlamenta mogu imati razumevanja za sve što se danas čulo i videlo, jer su se ranije služili istim metodama upozoravamo ih da na to nemaju pravo. Prećutkivanjem pretnji i tolerisanjem nasilja urušavaju institucije ove zemlje za čiji rad i integritet su preuzeli odgovornost“, LSV

Hrvatske ustase, Siptarski balisti i domaci evropejci - svi na istom zadatku - unistenja Srbije i srpskog naroda.

Ne veruju u Boga veruju u Evropsku Uniju

bezboznici

Pa nisu Hrvati potpisali Rezoluciju 1244, nisu Demokrate odbile Bondstil, Nisu Siptari terali da se potpise Sporzaum sa srpske strane

TO SU RADILE PATRIOTE OD JEZIKA i novčanih transakacija

ajde ajde lepe se pare prale jače od decenije

sad mnogi kukaju traže nove slavine...

"Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji", rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.
Hmm..mnogi ateisti i agnostici kažu;ja nemam problema sa Bogom nego sa njegovim zaposlenicima.
Dačić se koristi frazom,ali dobro je naznačio.U čemu je razlika političara i crkvenjaka?Oboje se bave javnim poslom,samo što jedan ima zemaljski,a drugi nebeski imunitet.Osim toga to su samo obični ljudi.A ljudi su još uvijek samo budale koji žive na ovoj planeti.

Nije ni zadatak popova da se bave državnim stvarima.

kad vlast izda drzavu i narod - onda je crkva prinudjena da se bavi zastitom drzave i naroda....

Mi smo sada u takvoj situaciji.

Nemamo ni drzavu ni srpsku vlast, vec vlast okupatora.

Zato crkva mora da ustane u zastitu svojih vernika i ja to kao vernik SPC potpuno podrzavam.

Crkva nam je jos jedina preostala institucija koja funkcionise.

kad vlast izda drzavu i narod - onda je crkva prinudjena da se bavi zastitom drzave i naroda....

Mi smo sada u takvoj situaciji.

Nemamo ni drzavu ni srpsku vlast, vec vlast okupatora.

Zato crkva mora da ustane u zastitu svojih vernika i ja to kao vernik SPC potpuno podrzavam.

Crkva nam je jos jedina preostala institucija koja funkcionise.

E bojim se da ste u tom slučaju poprilično naebali. :ljutko:

Pahomije, Kačavenda, Filaret, pa ovaj pukovnik Radović, ... ako je to OK funkcioniranje, obrali ste zelen bostan. :sad2:

dobar dan, ovo je 21 vek. vidim, ti ostao u srednjem.

to mozes katolicima da javis, kod njih je guzenje dece sa prajdom kao normalnom pojavom, odavno ukorenjeno.

jeste zdarviji taj srednji vek od modernih namirisanih seljobera i obrijanih malogradjanki gde se niko ne uzima

inače katolici izace iz crkve to odma, ali kako rekoše naši političari - guženje dece u crkvi je osetljivo pitanje po srpsko biće

šta li su mislili time da kažu ja stvarno ne bih još započinjao analize...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back