Cime biste se bavile?

Poruka
7.101
Zene, kada bi u ovoj drzavi pa i u svetu bilo neko blagostanje gde svi imamo podjednako, svi zivimo lepo, ne moramo da se mucimo, sta biste vi volele da radite, koja su to zanimanja? Pod odgovore se ne ubraja sedenje kuci sa prekrstenim nogama po ceo dan citajuci ''Cosmopolitan'' i gledajuci omiljene serije. Znaci pravo zanimanje, ono sto biste volele da radite.
Ovo pitam bas zene jer mi treba za neko moje razmatranje i istrazivanje vezano za zene.

Sedele bismo po čitav dan u fotelji sa prekrštenim nogama kao ovaj tvoj kvazi aristokratski istraživač i naučnik sa avatara, čitale Kozmopoliten i gledale omiljene serije.
Ako je za taj tvoj naučno-istraživački rad bitno koje serije - upiši turske.

Zene, kada bi u ovoj drzavi pa i u svetu bilo neko blagostanje gde svi imamo podjednako, svi zivimo lepo, ne moramo da se mucimo, sta biste vi volele da radite, koja su to zanimanja? Pod odgovore se ne ubraja sedenje kuci sa prekrstenim nogama po ceo dan citajuci ''Cosmopolitan'' i gledajuci omiljene serije. Znaci pravo zanimanje, ono sto biste volele da radite.
Ovo pitam bas zene jer mi treba za neko moje razmatranje i istrazivanje vezano za zene.

meni je zao sto nisam otisla da studiram biologiju npr i da se posvetim nekom naucnom istrazivanju u amazonskim sumama na primer
mislim da bih bila srecnija u tom prezivljavanju

azil za macke i nauka ono idemo po svetu i proucavamo nesto ja i ekipa nacionalne geografije (nesto u fazonu da jurim lavove po savani i proucavam ponasanje)(primenjena biologija, prakticno) :zaljubljena:
a moze i egiptolog :heart:

Poslednja izmena:
Ovo sto sam i ovako odabrala da radim, bez blagostanja.

azil za macke i nauka ono idemo po svetu i proucavamo nesto ja i ekipa nacionalne geografije (nesto u fazonu da jurim lavove po savani i proucavam ponasanje)(primenjena biologija, prakticno) :zaljubljena:
a moze i egiptolog :heart:
ja sam upoznala jednu damu koja je doktorirala na egiptologiji
fascinirala sam se njom, ne verujes kakva licnost
pri tom joj muz radi u diplomatiji u Africi
a ona mu za kancelariju kupuje roze zeka drzac za olovke :lol:

problem je što za moje zanimanje iz snova nije poželjno da u svetu zavlada blagostanje.
naime, nekada mi je bila želja da budem novinar, ali isključivo ratni reporter. znači, kako se neđe desi pyzdarija, ja prva izveštavam dok oko mene piče minobacači i kojekakva artiljerija, zaraćene strane igraju world of tanks, a ja prva stižem da intervjuišem lidere sukobljenih plemena:lol:
naravno, ginem u američkom vazdušnom napadu na civilne ciljeve i iza mene ostaju fleka na zidu i ogromna svota životnog osiguranja:flert:

ja sam upoznala jednu damu koja je doktorirala na egiptologiji
fascinirala sam se njom, ne verujes kakva licnost
pri tom joj muz radi u diplomatiji u Africi
a ona mu za kancelariju kupuje roze zeka drzac za olovke :lol:

slatko :lol:
ja imala komsinicu koja je zivela tamo jer je muz nesto oko diplomatije bio....jaoo kako sam bila ljubomorna, ma i sad sam, sta "bila"
ma to u srbiji pisi propalo...isto ko i biologija.... nikad ng necu videti ni tigrove :aha: osim na tvu

Pa uglavnom radila bih ono sto volim, bez pritiska, bez straha od finansija.

Postoje zanimanja koja mi se svidjaju ali sam okasnila...volela bih da radim u biblioteci ili nekoj manjoj antikvarnoj knjizari ( zapravo knjizaru bih volela da imam ali to je sad vec neka druga prica), pokusala bih da unovcim svoj omiljeni hobi - fotografiju.

Generalno nista mnogo se ne bi promenilo osim sto bih s manje rezerve mogla da se posvetim nekim stvarima koje mi realno i ne idu al volem, pisanju npr,

A u idealnom svetu, bila bih profesionalni putnik autobusima.
Citala sam nedavno o onoj nekoj ribi sto zaradjuje po robnim kucama kao - inspektor za kvalitet kreveta' . I nemo sad da valjate fore, nije onako kao sto zvuci.
E tako bih se ja vozila autobusima, gradskim, medjugradskim za pare. Posto mnogo volim da se vozim i mnogo bih bila dobra u tome da procenim kvalitet voznje.
A nedavno gledah i neku emisiju , detektivi za zivotinje. Pa da sam u Ameriku kojim slucajem, mogla bih da budem i to. Al je to lepo, zavlacis se po zbunju i trazis zalutale zeke. Jao majko.
Detektiv zekomaz.

Poslednja izmena:
Ovo sam pisala na nekoj temi, a odgovor je i na ovu:

Pretvorila bih svoj hobi u posao. Otvorila bih radionicu za izradu torti. Ne poslastičarnicu, nego bih opremila prostor u kom bih pravila torte po narudžbini. Pošto nisam alava, bila bih zadovoljna da mi ostaje jedna dobra plata. U mom slučaju to nije nemoguća misija, jer mi ne treba radnik, ionako to već radim.

Back