Ciji su glasaci najveci magarci ispali

Ciji su glasaci najveci magarci

• DS

glasova: 15 21,1%
  • SRS

glasova: 20 28,2%
  • SPS

glasova: 24 33,8%
  • DSS/NS

glasova: 7 9,9%
  • LDP

glasova: 5 7,0%

• Ukupno glasova
    71
  • Anketa je zatvorena .
Ima magaraca koliko hoćeš....još samo da se i prepoznaju....

...evo Tirketovog komentara: http://www.pressonline.rs/page/column/sr.html?view=story&id=40211&seriesId=33

....Otuda, osim golog interesa, ova koalicija i insistira na tzv. nacionalnom pomirenju: svi osećamo bol zbog dragih nam pokojnika, pa hajde da plačemo zajedno, zaboravivši sve ono što je bilo. Ako nema nikakvih principa, onda ima valjanog izgovora.

Ali, taj sporazum o „pomirenju" propušta vodu na sve strane. Zato što je sklopljen u iznudici da se dođe na vlast ili da se još malo zadrže fotelje. Iskreno govoreći, nekadašnji spor između sadašnjih koalicionih partnera i nije podložan nikakvoj naknadnoj reviziji. Aktivisti Demokratske stranke, uz neke izuzetke, došli su svojevremeno na vlast tako što su prethodno utrošili čitavu deceniju u naporu da sruše crveno-crnu koaliciju, dok su ih, s druge strane, tada vladajuće partije krstile stranim plaćenicima, izdajnicima, žabama krastačama, bubašvabama i tome podobno.

Da li je osam godina posle 5. oktobra dovoljno da se sve to zaboravi? Naravno da nije. Svako ostaje veran svom nasleđu, dakle Miloševiću, Đinđiću (i Arkanu), ali budući da je vlast u pitanju, ne vide ništa problematično u merkantilnoj razmeni tuge za pokojnicima. Budući da ništa drugo i nemaju da ponude. Kod takve trgovine sreće nema. Međutim, ona dokazuje naš povratak u devedesete godine, doduše u demokratskom ruhu. A to znači da između nekad zaraćenih strana nema više ideoloških prepreka za zajedničko učešće u vlasti. Pošto na obe strane nikakve ideologije i nema. Ima samo zajedničkih interesa.,,,,

Они добише функције и паре, а народ ће тек да добије.... Ко је магарац, логичан је закључак. Требало би и неке казне измислити за очигледне грешке политичара као и за неиспуњавање обећаног. То неиспуњавање се просто-сељачки речено зове лагање. Кад већ они немају савјест, хајде да им се уведу неке жестоке новчане казне пошто је очигледно да једино то разумију..

Они добише функције и паре, а народ ће тек да добије.... Ко је магарац, логичан је закључак. Требало би и неке казне измислити за очигледне грешке политичара као и за неиспуњавање обећаног. То неиспуњавање се просто-сељачки речено зове лагање. Кад већ они немају савјест, хајде да им се уведу неке жестоке новчане казне пошто је очигледно да једино то разумију..

Pa prosto je , to vec rekoh.
Na prvim visestranackim izborima glasalo se po vecinskom sistemu.
Nema liste, nema price oko partija....Samo osoba za koju glasas, osoba iz tvog grada, iz tvog kraja.
Takvi ce se truditi da ispune svoja obecanja.

Iako su u vašim analizama prisutne pre svega simpatije i antipatije prema strankama, ako bi se gledalo onako kako gleda većina glasača - koja je glasala za to da njegova stranka pobedi i napravi vladu... po meni je odgovor na ovo pitanje itekako jasan.

Najveći magarci su ispali svi oni koji neće u novu vladu...

To su pre svega glasači SRS, DSS, NS i na kraju LDP.

Objašnjenje i ne treba, pošto je u potpunosti jasno. Znam da će sada simpatizeri gore navedenih stranaka osuti "drvljem i kamenjem" ovu moju izjavu i pričati o "izdaji glasačke volje" i "neprincipijelnim koalicijama" itd. ali kada se sve sagleda, ostaje jasno zašto sam ovo napisao...

ko li je ispao magarac?

250px-Donkey_Catalan_race.jpg

ali radikalima nije bitna vlast nego cast i postenje ,nemoj tako Drago :sad2::sad2:

Ma da, čas bi poništili SSP, a čas bi ga priznali sa nekom fusnotom tipa: "Mi se šalili u predizbornoj trci"... čas im Koštunica ne valja, a čas bi ga priznali za premijera, čas su SPS-ci pouzdani i dobri partneri, a čas su neozbiljni i nepouzdani...
Da ne pričam o stanovima koje su podelili među sobom dok su bili na vlasti ili o dnevnicama koje uzimaju u skupštini jer neki njihovi članovi svaki dan putuju po par hiljada kilometara svojim automobilom...

Mislim, mogao bih još, ali me mrzi... :)

Ovo mi lici na nekog. Ma................................................................

Ovi su glasaci SPS, pa da li znate jednog glasaca SPS koji nije gajio nereteko i patolosku mrynju prema DS a sada njihob voljeni vodja Ivica Marica ulazi u koaliciju sa tim omraženim žutima. Mislim da bi bar 2/3 njih sebi sada odsekli ruku pre nego ikada više glasali za SPS.

Ovi su glasaci SPS, pa da li znate jednog glasaca SPS koji nije gajio nereteko i patolosku mrynju prema DS a sada njihob voljeni vodja Ivica Marica ulazi u koaliciju sa tim omraženim žutima. Mislim da bi bar 2/3 njih sebi sada odsekli ruku pre nego ikada više glasali za SPS.

Ма добро то, али мислим да ово најјасније очитује које смо морално дно додирнули у политичком мешетарењу.... стварно дно, и да не каже неко после тамо на фору - Макијевали и ти штосови.... једонставно дно !

Meni je bas zato simpatican Gljivica kada vidim one okorele komunjare i slobiste kako kukaju i naricu zbog njegove izdaje i "oceubistva " ,jos sada kad je stupio u grupnjak sa Botom i EU i NATO politicarima u Atini, a ostatak partije isao da slavi Dan Nezavisnosti kod Mantera ima da se izjedu zivi moguce i da sluzbe hitne pomoci budu imale povecan broj intervencija , jedva cekam sutra da ukljucim radio Fokus :mrgreen:

Back