Чија је одговорност?

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Вед, па не радиш му ти домаћи, него помажеш да усвоји знање.
Домаћи задатак је вјежва и само смјерница шта дијете треба да научи код куће. То није контрола наученог, као што су контролни задаци.

Када дјеца уче слова, и сједне малиша код куће и испише десет редова обрнутог слова Ј... треба ли тако да однесе учитељу на провјеру, или да родитељ вјежба са њим, да му сам задатак и уз то помогне дјетету да научи као и да тренира рукицу.
КАда однесе тачно исписано учитељу, није то баш да му је родитељ урадио.

па требало би, знаш :aha:
јер очигледно није запамтио на часу како треба, нити је разумео како треба да се пише
а учитељ треба да исправи своју грешку на допунској истог тог дана ако треба
е сад, друга је ствар што је родитељу жао, не дозвољава да дете оде у школу са неправилно и погрешно урађеним домаћим
а учитељу је тако лакше, боли га уво
што се конкретно слова тиче, учитељи обично и запишу сваком детету у свеску, записано је у буквару, дете започне на самом часу слово, тако да се тешко деси да слова уради наопако
ако се ипак деси, нек учитељ исправља
оно што се чешће дешава да нпр из математике учитељ објасни задатак на један начин
родитељ тера дете да код куће ради другачије
онда се дете збуњује и плаче
(знам из приче са другим родитељима)
треба пустити дете да уради онако како сматра да треба да се уради, па нек учитељ исправља грешке

Hellen ne radi se ovde o nastavnicima. Tako sam shvatio temu. Vec o uciteljicama i vaspitanju. Nastavnik nema vremena da ispravlja ono sto je uciteljica posejala. Pozitivan odnos prema skoli ili negativan. Mogu sebe da navedem kao primer. Imao sam groznu uciteljicu, koja je bila Titova komesarka u WW2. Da li mozes da zamislis sta je to bilo. Moji bili svi u cetnicima. Imao sam nocne more od nje.

E sada su druga vremena, ali ostalo je i dalje pitanje da li uciteljice treba da vaspitavaju decu. Moje misljenje je da da i narocito treba da ukazu roditeljima i pomognu im ako treba nesto da se ispravi. Ne moze da se zahteva od nastavnika ili profesora da vaspitavaju decu. Neko to radi, ali svi su zaokupljeni kao sto si i sama navela ispunjavanjem glupih formalnosti, koje su vaznije od sustine.

Када кажем ''наставник'' мислим на све оне који држе наставу, било да предају нижим или вишим разредима (по образовању су данас и једни и други професори, иначе).
Школа има и васпитну и образовну улогу, и те две ствари не идуи не могу једна без друге.
Е сад, као што у свакој професији има оних који ту не би требало да буду, тако је и у просвети. У сваком житу има кукоља, али не треба по кукољу судити о целој професији.

- - - - - - - - - -

Наставник се назива свако онај ко ради у настави, и учитељи, и наставници у вишим разредима, и професори у средњој школи.
Зна Хелен о чему прича.

Е, ја увек пожурим прво да одговарам, а неки већ одговорили!;)

Back