Čija je književnost?

tirano

Zainteresovan član
Poruka
311
kako velika vecina ljudi na balkanu govori istim jezikom,dakle srpskim,onda i knjizevnost pisana na tom jeziku ima biti srbska.kako ih nije sramota da nam
na zivo otimaju Krlezu,Selimovica,Njegosa,kako nam mogu uzimati Prezihova ,Cesarca i mnoge druge zar treba po geografskom polozaju sela i gradova gde su ziveli
davati nacionalne odrednice.Neki su i sami zbog prozaicnih razloga govorili za sebe
da su nesto drugo a ne srbi.Dok je citavo delo srpsko,i tu nema spora.:gace:

ne nije hrvatska provokacija,ovo je vapaj ka svima upucen,da im se svima ospori da imaju realno upravnika poste a ne knjizevnost
jako je to za njih ,samo sacekaj 10 minuta pa ces da vidis,kad bolje razmislis<ni iliri,ni hrvati,a bogme ni slovenci ne mogu da imaju nesto tako
realno je nemoguce.iliri razmisljaju na talijanskom svi ovi ostali na nemackom sto posto.

bastiani tebra,Cesarec je pismen,pametan,normalan zna da se izrazi,da li sve to mozes pripisati bilo kojem slovencu,dobro razmisli pre odgovora jasno srbin je(mozda toga nisu svesni ni oni)mile mi majke ne salim se.a to sto je ziveo medju sobaricama ostavlja posledice.

Оволику количину шовинизма може да изјави једино Хрват (и то само онај најгоре врсте - усташко/херцеговачки овцојеб).

Но, да те не би пре времена оптужио, ај ти напиши на ћирилици твој следећи пост. И у том посту објасни зашто сматраш да су они наши, али објасни мало "научнијим аргументима" од овог твог вређања.

Поздрав пријатељу.

Poslednja izmena:
Оволику количину шовинизма може да изјави једино Хрват (и то само онај најгоре врсте - усташко/херцеговачки овцојеб).

Но, да те не би пре времена оптужио, ај ти напиши на ћирилици твој следећи пост. И у том посту објасни зашто сматраш да су они наши, али објасни мало "научнијим аргументима" од овог твог вређања.

Поздрав пријатељу.

Nasmejao sam se slatko,i hvala na tome nemas potrebe da me vredjas,ali ako ti to leži raspali.Da su ovo šovinizmi,ne bi se sa tobom složio,bez drkanja mislim da su ti ovcojebi kako ti kažes,ja bi rekao Velšani ,elem nesposobni, nekompletni,i da imaju istorijske hendikepe da imaju bilo kakav oblik književnog izražaja.Verovatno si imao priliku da slušaš dalmatinske pesme i pojanja to prijatelju liči na režanje i zavijanje kojota.sa ovim mislim da ne vređam njihovo nacionalno ču nacionalno,al ajd.iliri (crnogorci ne srbi iz crne gore) imaju takav istorijski lavirint iza sebe da kad se odreknu srbskog u sebi nemaju ništa.croati kojima je do kralja zvonimira maternji jezik bio mađarski,a posle pod karlovim potomcima nemački,ne mogu se izražavati srbskim i da to opet bude njihovo.ove poturčene nesreće ne bi ni komentarisao a to moj mili jovanoviću iliti petroviću što ti pišeš ćirilicom ne znači ništa.a naučne argumente da li su ovi pobrojani srbi,ajde ti meni kaži i ubedi me da su nušić ili bora st. srbi i da imaju istu težinu kao Stevan Jakovljević,Dragiša Vasić itd. :hvala:

Много си ми сумњив.

Не бих да се хвалим али мислим да имам веома развијен осећај за нечији стил писања, а ово пријатељу што ти пишеш, мислим, мало нагиње ка хрватском језику. Код неких твојих реченица, редослед речи унутар њих, једноставно није у духу српског језика, већ хрватског.
Друго, написао си једну реч коју Срби не користе већ искључиво Хрвати.

Ти си написао да они немају своју књижевност и на теби је да изнесеш аргументе за то.

Немаш потребе да се осећеш погођен ако ниси човек оних горе наведених карактеристика.
Поздрав и све најбоље.

Много си ми сумњив.

Не бих да се хвалим али мислим да имам веома развијен осећај за нечији стил писања, а ово пријатељу што ти пишеш, мислим, мало нагиње ка хрватском језику. Код неких твојих реченица, редослед речи унутар њих, једноставно није у духу српског језика, већ хрватског.
Друго, написао си једну реч коју Срби не користе већ искључиво Хрвати.

Ти си написао да они немају своју књижевност и на теби је да изнесеш аргументе за то.

Немаш потребе да се осећеш погођен ако ниси човек оних горе наведених карактеристика.
Поздрав и све најбоље.[/QU
Prike nit mi pada na pamet da dokazujem tebi da nisam ovo ili ono,i mnogo me z...... moj p......... k.....,kakav ti osecaj imas ili nemas a to koliko ti smetaju moje tvrdnje dalmosu moj mali,kaze gde si.onda pise tamo Zapadnoevropljanin,e moj zapadni da se gonis ti sa tvojom zap. evropom u t... l.... ***** materine more.a ja mogu bit i hrvat ili neko drugo smece a ti moj jovanovicu mozes biti i srbin rodjenjem a prodana dusa. ovim svrsavam a ti ga moj mali ujko guglaj. ajd zdravo

Prike nit mi pada na pamet da dokazujem tebi da nisam ovo ili ono,i mnogo me z...... moj p......... k.....,kakav ti osecaj imas ili nemas a to koliko ti smetaju moje tvrdnje dalmosu moj mali,kaze gde si.onda pise tamo Zapadnoevropljanin,e moj zapadni da se gonis ti sa tvojom zap. evropom u t... l.... ***** materine more.a ja mogu bit i hrvat ili neko drugo smece a ti moj jovanovicu mozes biti i srbin rodjenjem a prodana dusa. ovim svrsavam a ti ga moj mali ujko guglaj. ajd zdravo

Са које то планине вриштиш? Мора да је веома разрађен ваздух тамо у херцеговачким гудурама. То уопште није здраво за мозак.

Citao sam tvoje teme ****** koliko si ti svestran,istoriricar, knjizevni kriticar zivis li majke ti u Besnom foku ili pad. skeli,ne mirijevski bul.999999,sto posto
vidi se da si u krugu 2 pardon 22,pa ti moje planine i sovinizam smetaju,idi operi ruke pa kod golubova imas garant srpske,tipleri nisu za elitu.A ni bajs te ne sluzi bas.goni se more dodjosko ***** pa kad naucis sta si onda pravo sa keja u dunav ko svi tvoji.

Back