Kerefeka
Ističe se
- Poruka
- 2.527
Inspirisana momentom na temi Rupa, prenosim situaciju iz RL, koja me je naterala da se zamislim...
Koleginica je imala 6 neuspešnih veštačkih oplodnji.Pri 7, joj je rečeno da je ostalo još da pokuša sa tudjom jajnom ćelijom, oplodjenom od strane njenog supruga.
Tako je i uradjeno.Dete ima godinu dana, jako liči na oca,ali se često čuju komentari kako je ista mama.
Koja mama?
Ko je tu mama?
Znam za priču od početka i za mene je to...nekako neprihvatljivo.
Jeste ona nju rodila, ali to je samo inkubator, ona nije biološka majka...ili jeste?
Kako jednog dana objasniti detetu da joj to i jeste i nije mama...?
Znam, nije majka koja rodi, već koja odgaji dete,ali ova je rodila, ali tudjom jajnom ćelijom....Meni je to previše emocionalne zbrke za sve njih...
Jasno mi je kad je dete usvojeno, ali ovo....
Šta Vi kažete, čija je beba?
Koleginica je imala 6 neuspešnih veštačkih oplodnji.Pri 7, joj je rečeno da je ostalo još da pokuša sa tudjom jajnom ćelijom, oplodjenom od strane njenog supruga.
Tako je i uradjeno.Dete ima godinu dana, jako liči na oca,ali se često čuju komentari kako je ista mama.
Koja mama?
Ko je tu mama?
Znam za priču od početka i za mene je to...nekako neprihvatljivo.
Jeste ona nju rodila, ali to je samo inkubator, ona nije biološka majka...ili jeste?
Kako jednog dana objasniti detetu da joj to i jeste i nije mama...?
Znam, nije majka koja rodi, već koja odgaji dete,ali ova je rodila, ali tudjom jajnom ćelijom....Meni je to previše emocionalne zbrke za sve njih...
Jasno mi je kad je dete usvojeno, ali ovo....
Šta Vi kažete, čija je beba?