Cigarete

Nikad mi neće biti jasni ljudi koji svaki dan puše cigare i piju alkohol. Kako je moguće da nekoga nije briga za sopstveno zdravlje, lepotu, snagu? Cigare i alkohol su vodeći uzroci svih bolesti koje postoje naročito raka. Uništavaju kompletno telo: mišiće, kosti, kožu, kosu, zube, oči, srce, jetru, bubrege, mozak, krvne sudove. Čak vam piše na njima da ubijaju. Pametnom dovoljno. Kako možete tako malo da cenite sebe?
Ako nisi primetio, u srbiji ne postoji eko test na tehničkom pregledu motornih vozila i može da dimi ko kako zna i ume 🤗

Zamisli ne puši o i ne pijemo a kostolac loži mrtve mačiće a ulicom prolazi parna lokomotiva :lol:

Nikad mi neće biti jasni ljudi koji svaki dan puše cigare i piju alkohol. Kako je moguće da nekoga nije briga za sopstveno zdravlje, lepotu, snagu? Cigare i alkohol su vodeći uzroci svih bolesti koje postoje naročito raka. Uništavaju kompletno telo: mišiće, kosti, kožu, kosu, zube, oči, srce, jetru, bubrege, mozak, krvne sudove. Čak vam piše na njima da ubijaju. Pametnom dovoljno. Kako možete tako malo da cenite sebe?
Ali zato se ti hraniš strogo organskom hranom, udišeš čist O2 i ne kupaš se, ne pereš veš i sl. O tabletama koje gutate kao ludi, da ne pominjem. Ja nikad neću razumeti ljude koji se mešaju u tuđe izbore na ovako osuđujući način. Daleko od toga da ne znam ništa o štetnosti cigareta, ali ako je to moj izbor, eto, rešila sam da sama biram način.

Vegunjare obožavaju sintetičke vitamine koje organizam ne podnosi pa apsorbuje jedva 10% ostalo jetra i bubrezi odrađuju. Ima na ovu temu beskrajno da se polemiše.

Ali zato se ti hraniš strogo organskom hranom, udišeš čist O2 i ne kupaš se, ne pereš veš i sl. O tabletama koje gutate kao ludi, da ne pominjem. Ja nikad neću razumeti ljude koji se mešaju u tuđe izbore na ovako osuđujući način. Daleko od toga da ne znam ništa o štetnosti cigareta, ali ako je to moj izbor, eto, rešila sam da sama biram način.
Ti hoćeš reći da su piletina i teletina jednako nezdrave kao cigare i alkohol. Pa to je smešna tvrdnja. Vidi ovako. U piletini i teletini verovatno postoje neke loše stvari ali većina su dobre poput proteina i raznih vitamina. Kod cigara i alkohola nema ništa pozitivno i sve je 100% loše. Dakle nisu ti baš logična poređenja. Meni kada jedem meso rastu snaga, mišići, testosteron a posledično jača i sve ostalo kao na primer plodnost, kosti itd. Šta tebi raste i jača kad pušiš cigare i piješ alkohol osim rizika da dobiješ rak ili neku drugu tešku bolest? Naravno da se kupam i perem veš. Od kad je zdravo biti smrdljiv i prljav? Tablete ne gutam nikakve. Ne mešam se ja u tuđe izbore nego samo dobronamerno savetujem ljude. Pokušavam da vam pomognem.

Evo da smotam i zapalim jednu u tvoje zdravlje, svi moji pušači preci doživeli 80-95 godina 🤗
Svi tvoji pušači preci doživeli 80-95 godina ali to ne menja činjenicu da će od 1000 pušača njih 500 umreti od raka a od 1000 nepušača možda njih 5. Statistika i matematika su jasne. Uvek ima izuzetaka. Ali u pravilu bude ovako kako sam rekao. Treba gledati šta se dešava u velikoj većini slučajeva.

Ako nisi primetio, u srbiji ne postoji eko test na tehničkom pregledu motornih vozila i može da dimi ko kako zna i ume 🤗

Zamisli ne puši o i ne pijemo a kostolac loži mrtve mačiće a ulicom prolazi parna lokomotiva :lol:
Zašto su onda ljudima koji ne puše cigare na pregledima kod doktora pluća u mnogo boljem stanju nego pušačima? Trebalo bi da budu ista ako je navodno jednako štetno kada motorna vozila i parna lokomotiva prođu ulicama i pušenje cigara.

Ti hoćeš reći da su piletina i teletina jednako nezdrave kao cigare i alkohol. Pa to je smešna tvrdnja. Vidi ovako. U piletini i teletini verovatno postoje neke loše stvari ali većina su dobre poput proteina i raznih vitamina. Kod cigara i alkohola nema ništa pozitivno i sve je 100% loše. Dakle nisu ti baš logična poređenja. Meni kada jedem meso rastu snaga, mišići, testosteron a posledično jača i sve ostalo kao na primer plodnost, kosti itd. Šta tebi raste i jača kad pušiš cigare i piješ alkohol osim rizika da dobiješ rak ili neku drugu tešku bolest? Naravno da se kupam i perem veš. Od kad je zdravo biti smrdljiv i prljav? Tablete ne gutam nikakve. Ne mešam se ja u tuđe izbore nego samo dobronamerno savetujem ljude. Pokušavam da vam pomognem.
Neka loša stvar? Pa samo kilo hemije na kilo mesa
:mrgreen: duvan je bar biljka ;)

Normalan život bez stresa i normalna hrana. Treba ti vitamin c? Jedi limun itd.
evo sad cu da ga iscedim 2 manja limunadica, da gasim burbon, a jede se sa tekilom
poenta je da ga ne uzimamo dovoljno, i onda pusacima se savetuje c vitamin
ja da ne uzimam c vitamin, mozda ne bas svaki dan, ali opet, ja ne bih mogao da pusim, a i da ne sirim sada prici koje sve koristi imam od uzimanja c vitamina, samo mora da se ulozi novac, dobra formula da se kupi, npr. ja sam vec nesto zdraknuo i popio 1 ester c vitamin c 500mg

Jedan limun organizam apsorbuje 100%

Veštački vitamin c jedva 10% a oni skuplji jedva 20%

Ok tvoj izbor da nemaš vremena za limunadu.
pijem ja limunadu, ali, odgovor je i da i ne, a evo zasto:
“The answer is yes and no,” says Murg. Lemons contain about 53 mg vitamin C per 100 g of juice.
https://www.lsg-group.com/news/glob...ons-deliver-more-vitamin-c-than-other-fruits/
ti da bi iscedio 100 grama soka iz limuna, koliko ti, treba 10 limuna, a toliko sam ja uzeo u 1 tablet, opet 10 puta vise nego ti da si popio 10 limunai? a nekad popijem i 3x500mg c vitamina, znaci stvar je u matematici,a ne da sam ja protiv limuna, koji obozavam uz viski, i slicno, i to sa medom

dakle, pusaci, a i koji vole da popiju, moraju i 100 limuna i/ili c vitamion da dodaju, najbolje dobre formule, blage za stomak, ESTER C je najjeftini, a ja kupujem i lyposomal, i lypospheric, a on je tek spejs satl c vitamin, ulazi u kosti, leci umor, vadi iz mrtvih!

znaci znamo vrsnjake koji imaju probleme sa venama, pritiskom, stentovi qrci, palci. a ja? ja sam kao mladic, samo da vidim na koji cu bazen i teretanu, ne uzimam lekove kao moji drugari, vrsnjaci, jel shvatas, a isto jedem sta mi prdne kao i ti?

53 mg c vitamina u 100 grama limunovog soka, a za 530mg ti treba kilo limuna! matematika, a jel potrosis kilo limuna svaki dan? a ja sa 3x500mg tableta, bih trebao 3 kile limuna onda?! hej, oces digitron?

ili ces da ostavis pljuge, ili ces da uzimas sta ti kazem, nema treceg, dokazao sam ti sad..

za automobile te uvazavam, ali ovde bolje nemoj da se pravis pametan, jer nisi u pravu

Poslednja izmena:
Neka loša stvar? Pa samo kilo hemije na kilo mesa
:mrgreen: duvan je bar biljka ;)
ni tebi ne mogu da ostavim neodgovoreno!
vidi, ja pusim 55-18=37 godina, ali nepusaci su u pravu, nas trebaju da proteraju i zabrane nam, navadili smo se, kad-tad moramo da ostavimo cigarete, jos su ove americke garantovano bolje, uporedio sam, pa znam, ali opet...nema sanse da su zdrave, kao i ta hemija, vakcine i sto-sta jos, nego, eto, volimo sve sto smo voleli kao mladi

Samo ti gutaj tablete i čitaj ta plaćena istraživanja farmakomafije, tvoj izbor :kafa,:
covece, ja pisem iz licnog iskustva, sve sto tvrdim ja sam probao pa znam, a kolicina c vitamina, da te ne davim sad, caci si da to shvatis, ako ne verujes, ja sam osetio, i nemam probleme kao drugi kojima fali c vitamin, imaju varikozne vene, ugruske, ugradjivali stentove, imaju srcke i slicno

ja samo imam pritisak, turbo cuka, kazu da ce da trokira kad-tad, ali da vidimo

Ja tebe nisam vređao prema tome nemoj ni ti mene. Slobodno ti gutaj sintetičke vitamine a ja ću da cedim limun. Nisu moji preci živeli tek tako 85-95 godina.

Šta je još zanimljivo, nove sintetičke generacije žive mnogo kraće.

Ja tebe nisam vređao prema tome nemoj ni ti mene. Slobodno ti gutaj sintetičke vitamine a ja ću da cedim limun. Nisu moji preci živeli tek tako 85-95 godina.

Šta je još zanimljivo, nove sintetičke generacije žive mnogo kraće.
pa ti mene na auto-moto, ja tebe ovde, zar nije posteno? kazem ti da ne znas BIOHEMIJU, kao ja sto ne znam mnogo oko kola, sta se zeniras sad?
inace, meni je otac umro od raka pluca, mlad, tvojoj genetici svaka cast, samo kazem da je glupo ne uzimati c vitamin, ako je vec dokazano od naucxnika, nobvelovca PAULINGAda je najbolji, i ja sam osecam da je dobar... uzmimo mog vucjaka npr, on proizvodi c vitamin, jer kucici to mogu, ali mi ljudi ne mozemo, a nije nam dovoljno ni 10 ni 100 limuna, mozda tek 1000

recimo alkohol, volis da popijes a? alkohol plus c vitamin jednako estar, ja se otreznim dok kazes keks, a ti si mamuran, ne mozes na posao, a ja mogu, samo se resetujem na fabricka podesavanja

Nisam mamuran jer ne pijem, vidiš ti sudiš samo po sebi i ništa drugo te ne zanima. Nije ti forum za autiste već za razmenu iskustava: uzmi ili ostavi.

Ps: žena radi u farmaciji pa sam informisan iz prve ruke ko i kako lobira i kako se radi sa tom hemijom.

Ps: žena radi u farmaciji pa sam informisan iz prve ruke ko i kako lobira i kako se radi sa tom hemijom.
samo ti napisi nesto konkretno na sta moze da se replicira, kao na automobilizmu, pa ces da vidis svoga boga, a ja tvrdim da pises proizvoljno,. da nemas pojma ovde

znaci ja sam malko studirao i fizku i biohemiju cak i ovde u usa, tako da to imas u vidu, plus kupujem sve moguce suplemente, pa znam sta radi,a sta ne

Back