Cigarete

Da li konzumirate cigarete?

Ako je odgovor da koliko dnevno? Da li vam utiču na zdravlje?

Nekoliko puta sam duvanio po nekoliko mjeseci. Pušio sam dnevno 10-15 cigareta. Od njih sam dosta kašljao i zato sam prestao.
secam se jos iz detinjstva, otac je oduvek bio strasni pusac a majka nikada, pa se zbog toga cesto svadjaju. Zapamtio sam to kao zlo kao razlog svadje mojih roditelja i zato nikada u zivotu nisam stavio cigaru u usta. A i ne razumem zasto neko poteze za cigarom.

već sam negde pisao pušio sam nekih 20 godina rano sam počeo još u osnovnoj školi takvo je vreme bilo od 2017 sam batalio klasične cigare i prešao sam na elektronske a već sledeće 2018 sam batalio i njih toplo preporučujem svima koji se i dalje valjaju u tom blatu da prekinu sa tom više nego ružnom navikom sve je sada drugačije nego pre gotovo da sam zaboravio kako izgleda život bez dima,šlajma i kašlja zato što sam rano počeo ali evo i to je gotovo krivo mi je samo što se ranije nisam osvestio

Moram vam ispričati o mojoj "hobi karijeri" kao pasivnog pušača. Znači, radim s ekipom koja je totalno neodgovorna po pitanju pušenja. Svaki put kad se nađem u blizini određenih kolega, završim u dimnjaku! Oni zadime radnu sobu kao da je to neki stari, prozračni pub, a ne mjesto gdje bi trebalo biti zabranjeno pušenje.

Najsmješnije od svega je što bi, da se pridržavaju pravila, više vremena proveli vani nego u radnom prostoru. Svaka pauza bi bila kao mala ekskurzija na svjež zrak, ali ne, oni radije odluče zatrovati nas ostale svojim dimom.

I ne, nije to samo o zraku - usmrde ti sve. Odjeća, radna oprema, pa čak i "misli" nakon nekog vremena. Dolazim doma i krećem u ritualno odlaganje "dimljenih" stvari u posebne ormare, kao nekakav čudan obred čišćenja.

Moram vam ispričati o mojoj "hobi karijeri" kao pasivnog pušača. Znači, radim s ekipom koja je totalno neodgovorna po pitanju pušenja. Svaki put kad se nađem u blizini određenih kolega, završim u dimnjaku! Oni zadime radnu sobu kao da je to neki stari, prozračni pub, a ne mjesto gdje bi trebalo biti zabranjeno pušenje.

Najsmješnije od svega je što bi, da se pridržavaju pravila, više vremena proveli vani nego u radnom prostoru. Svaka pauza bi bila kao mala ekskurzija na svjež zrak, ali ne, oni radije odluče zatrovati nas ostale svojim dimom.

I ne, nije to samo o zraku - usmrde ti sve. Odjeća, radna oprema, pa čak i "misli" nakon nekog vremena. Dolazim doma i krećem u ritualno odlaganje "dimljenih" stvari u posebne ormare, kao nekakav čudan obred čišćenja.
Joj kako dirljivo!
Nepušač sam, dijelim kancelariju sa pušačima, čak nam i gosti iz drugih dolaze na kafu pa zapale, smeta mi ali ti vala usra i šefa i stanicu :D

Nekoliko puta sam duvanio po nekoliko mjeseci. Pušio sam dnevno 10-15 cigareta. Od njih sam dosta kašljao i zato sam prestao.
Konzumiram oko 15 dnevno. Za sada nemam problema. Ponekad sam kašljao dok sam pušio fabričke, a pošto to ne činim već više od 10 godina sad sve u redu.

Pušač, kutija a pregazim nekad i kutiju do 30 dnevno.Jedini period kada nisam pušila il smanjila na 5 mesečno je bila trudnoća. I nijedno dete nije pušač, niti su ikad probali, valjda smo im ogadili taj porok. Nismo ni pušili u kući, kada su deca bila mala, ali ni to nas nije sprečilo da nastavimo da pušimo. Znam da će biti predloga ''idi leči se'' ali.. :mrgreen:

Da,pusac sam puunoo godina,do sad od cigarete nisam zakasljao...da je dobro,nije...volio bih prestati,ali ne ide,ni volje ni karaktera,kako se kaze.

Zar to nije slicno akupunkturi?

nešto poput alternativne medicine ubrizgava se u ušnu resicu

Poznajem ljudi koji su odlazili i više ne puše
Pričaju da prvo 14 dana mora da izbjegavas pušače i dim , ukoliko pušač osjeća i dalje kaku želju treba još jednom otići na istu proceduru

Uglavnom je efikasno ipak treba reci bitno je promeniti i način života taj momenat kad pušač uzima cigaretu da zapali treba izbjeci tačnije zamjeniti drugom navikom npr. Prošetati, sport , meditacija , cokolada frižider bonbone

nešto poput alternativne medicine ubrizgava se u ušnu resicu

Poznajem ljudi koji su odlazili i više ne puše
Pričaju da prvo 14 dana mora da izbjegavas pušače i dim , ukoliko pušač osjeća i dalje kaku želju treba još jednom otići na istu proceduru

Uglavnom je efikasno ipak treba reci bitno je promeniti i način života taj momenat kad pušač uzima cigaretu da zapali treba izbjeci tačnije zamjeniti drugom navikom npr. Prošetati, sport , meditacija , cokolada frižider bonbone
Steta sto nije blize, imam par "dobrovoljaca" za doticne.
Jedino da ih vezem i svercujem u gepeku 😉

Pazi, evo o čemu se radi - kad ljudi puše i ugrožavaju svoje zdravlje, to ne utiče samo na njih same, već na celu zajednicu. Zato je dobro podržavati mere za smanjenje pušenja. Kad se smanji broj pušača, manje je bolesnih ljudi koji koriste zdravstvene usluge, a to znači manje troškova za sve nas. Plus, kad se fokusiramo na prevenciju, pravimo pozitivan pomak ka zdravijem društvu u celini. Zdravstveni problemi uzrokovani pušenjem nisu šala, pa je smanjenje pušenja kao preventivna mera za zdravije sutra svakako dobar pravac.

Back