Cigarete

Prvu sam zapalio negdje sa 11-12 godina bili smo na raspustu na selu i našli smo kutiju Upitnika koju je sakrila jedna starija rodica poslije par dimova mi se zavrtilo u glavi i onda sam bacio. Kasnije negdje u prvom srednje, a redovno u 4. razredu srednje. Od boljih koje sam duvanio izdvojio bi francuski Camel, sarajevski Marlboro, Drum za motanje. Od 91. - 94. sam imao prilike probati razne užase Vek i sl. u zadnje vrijeme Marlboro Light, trebao bih prestati ili značajno smanjiti.
5 - a Kozarska ili 6 - ta krajiška ??? :lol:

...пробао сам у другом основне...*** сви дечаци у одељењу се учипили за цигарете...тако и ја...па смо онда као пушили...оно...сачекаш да изгори пола па повучеш, па поново сачекаш да изгори...:lol:
...иначе заклети непушач...боли ме грло увек кад сам неко време у задимљеној просторији...

...пробао сам у другом основне...*** сви дечаци у одељењу се учипили за цигарете...тако и ја...па смо онда као пушили...оно...сачекаш да изгори пола па повучеш, па поново сачекаш да изгори...:lol:
...иначе заклети непушач...боли ме грло увек кад сам неко време у задимљеној просторији...

blokovi su meka i medina:))

Probala sam, pošto je moje celo društvo pušilo cigare. To je bilo u gimnaziji, ali ne sećam se da li prvi ili drugi razred. Veću grozotu u životu nisam stavila u usta. Nisam pušač. Nikada nisam bila. Nikotin ne mogu da smislim. Bude mi muka. Moram jogurt da pijem, kada udahnem nečiji dim. Otrov. Pitam se, kako se ljudi naviknu na cigarete? Kako je moguće steći zavisnost. Smrde, imaju grozan ukus, loše su. Ne može niko da me ubedi da su mu se dopale iz prve. Da li je želja za dopadanjem u društvu toliko jaka da čovek sebe svesno truje do trenutka kada organizam postane zavistan? Oduvek sam to posmatrala slabošću i nikada nisam pušaće smatrala kul facama, već pubertetlijama željnim pažnje. Čak i kada sam sama bila pubertetlijka. Kako se neko navuče, ostaće mi večita nepoznanica.
Ako ima išta u životu što čovek apsolutno ne mora raditi onda bi se to najpre moglo reći za pushenje.

Ostavite pushenje bez da trepnete - pročitajte Nepusački kutak na Zdravlju!

blokovi su meka i medina:))

...само нек се окреће турбина...:lol:
...ма јесте био хаос...али сада је мнооого другачије...у позитивном смислу...;)
...ја сам био спорт-џанки...тако да ме је то сачувало од многих срања тада...

poceo u sedmom osnovne..neki moj drugar je imao kombinaciju za pall mall bez filtra..najduze se zadrzao na davidofu crnom..sada kent osmica..nameravam da batalim poshto sam vec prestajao par puta i ne znam ni sam zasto pocinjao opet..duvan stvara zavisnost i jako je se tesko osloboditi..podrzavam zabranu pusenja na javnim mestima i ne pusim u drustvu nepusaca..kolicina od 20 do 40 ako konzumiram alkohol..jako skup sport,moram priznati..

poceo u sedmom osnovne..neki moj drugar je imao kombinaciju za pall mall bez filtra..najduze se zadrzao na davidofu crnom..sada kent osmica..nameravam da batalim poshto sam vec prestajao par puta i ne znam ni sam zasto pocinjao opet..duvan stvara zavisnost i jako je se tesko osloboditi..podrzavam zabranu pusenja na javnim mestima i ne pusim u drustvu nepusaca..kolicina od 20 do 40 ako konzumiram alkohol..jako skup sport,moram priznati..
Da. Ljudi ne znaju ni zašto počinju da puše ni zašto puše! Ima li što besmislenije od toga?

Али не верујем да је ико уживао у правих пар кутија...:roll:

Бар тако се мени чини из угла некога коме је укус дима одвратан....

Pitanje za sve. Kad ste poceli da pusite i zasto? Koje cigarete pusite i zasto bas te? Koliko dnevno cigareta popusite? Koje su najjace, a koje najblaze? Kako ste se osecali prvih dana dok ste pusili, da li vam je to predstavljalo bilo kakvo zadovoljstvo, a kako vam se cine nakon duzeg vremena koznumiranja istih? U kojim situacijama zapalite cigaretu?
Izvolite. :)
Пушила сам до четврте године студија, почела негде у гимназији ( други-трећи разред).
Онда сам одлучила да оставим и тако је и било.
Ем смрди, ем трује, ем кошта!

prvu cigaru zapalila sa 5 godina,sa bratom..rad' fore :mrgreen:
pochela sam da pushim u trecem razredu srednje,prvo sam pushila marlboro lights,pa parlament,pa crveni marlboro i onda slims... i sad prestajem da pushim .. :mrgreen:

Nema govora o uživanju u pusenju. To je zabluda. Uživa se u nepušenje, jer su senzacije u grlu i dalje prisutne i doživljavaju se kao pravo zadovoljstvo, a bez ikakve potrebe za duvanskim dimom.

Jako rano, posle osnovne škole... prvo sam uzimala cigarete od mame pa sam ubrzo počela da kupujem svoje... Obožavam miris cigarete (ne miris dima nego same cigare) do paklu dnevno, do sad sam sve izmenjala, slims su mi najslađe.......... eto... volim

Prvu cigaretu sam zapalio u drugom osnovne,bilo je to ovako.
Jednog dana, pre skole,nasao sam komsinicine cigarete(Super Filter) kod nas u kuci i resio da zapalim.Uzeo sam pepeljaru, sibice i naravno Super filter,seo sam u fotelju,upalio televizor na kome je bio crtac Dusko Dugousko i kad sam se ugodno namestio, zapalih i cigaru,povukoh par puta,osetio sam smrad super filtera i blagu mucninu,ugasio sam cigaru i nastavio da gledam crtac.Posto je to bili pre skole,prao sam zube nekoliko puta i ribao ruke,bojao sam se da me uciteljica ne provali i ne kaze kevi.
Poceo sam ozbiljno da pusim u Srednjoj skoli i nikada nisam pokusao da ostavim cigare.
Pusio sam,po redu:
Kamel
Drinu Ćilimaru
Kent
York
Bond-nekoliko godina
Marlboro-do bombardovanja
za vreme bombardovanja (sve sto se moglo kupiti ili ogrebati se od nekog)
West crveni-vec 6-7 godina,za mene dobra cigara,jaka i lako se vuce.Pusim oko 10-12 cigareta dnevno kad nisam na sluz. putovanju,kad putujem sevne i po cela kutija,kad izlazimo podje i 20-30kom.
Znate kako je pivo-cigara,vodka-cigara,vinjak-cigara...:D

Ne pusim i nemam namjeru... 90% maloljetnika pushe da bi ispale face u drustvu odnosno da budu cool, a nocima se guse zbog loseg uticaja cigareta koje preko dana puse na silu :)

Kad ste poceli da pusite i zasto?
Izvolite. Počela sa 19 godina spremajuci prve ispite. Pre toga nepusac-terorista, a od tada pusac-manijak. Posle 10 godina staza i ucinka od 2 kutije dnevno ponovo sam slobodna evo vec 5 godina.

Da je bilo ikakve sanse da se umerim verovatno bih i danas bila pusac...

Osecala sam se uvek fenomenalno sa cigaretom.

Mislim da glamurizacija i erotizacija p.usenja nisu beznacajna cinjenica za tinejdzere koji pocinju da p.use.
c006.gif

Ima cari u i tome da se radi nesto sto se protivi pravilima i zdravom razumu :rolleyes:

Sada imam 36 i gotovo svi moji prijatelji i rodjaci (vrsnjaci) su prestali da p.use.

Vise nikada necu biti pusac!
c020.gif
(iako i danas kada osetim duvanski dim osetim nostalgijuuuuu....uh)

Ovo mi je nazalost neshto poznato.

Ja sam prvu uzela u tretjem srednje.Zurke, drushtvo i slichna srnj.Setjam se da mi je taj izlazak bio katastrofalan, pa reko' ,da zapalim.:roll:

Ako izuzmemeo to rekreativno 'smokingovanje', od skora nazalost sve cheshtje posezem za cigarom. A mislila sam da ako se ne navuchem u srednjoj,posle netju sigurno.Al' izgleda malo sutra.

Back