Ciganska kafana " Kod veselog Delije "

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sudeci po visini vase hale......(sad ce car da se naljuti) naravno i sirini po mojoj proceni moze da primi 2.000-2.500 realno.....a i sta ce vam veca,i va nasa ne prima mnogo vise,samo sto je ona dosta siroka .....pogledaj malo fotke koje sam postavio ;)
Ali dosta vise o tome......samo mi je bilo smesno sto si stavio 10.000....gusio sam se od smeha :D

Crkve mozda jesu ali vecina manastira je radjeno u Moravskom stilu ;) ,retko gde je Raski,sem Djurdjevi Stupovi,Sopocani....itd
Da produbimo malo analizu i privucemo turiste.
Crkve raškog stila iz doba Nemanjića građene su od kamena i pod snažnim romaničkim uticajem, jer su majstori bili "iz Mletaka"; kasnije su mletačke majstore zamenili vizantijski te su crkve građene od kamena i opeke u srpsko-vizantijskom stilu. Nakon toga građene su moravskim stilom, koji je nadgradnja srpsko-vizantijskog i za koji se kaže da je autentično srpski, a nastao je zahvaljujući majstorima koji su se pred Turcima sa juga na sever povlačili. Za "turskog vakta" crkve su građene od drveta sopstvenim snagama, a crkve izgrađene u novom veku i kasnije su barokne, ciglom ozidane, jer su majstori stizali "iz preka".
:lol:

zdravo

argentina-medium.jpg

Ајд да допринесем и ја рекламирању туризма у Србији! :cool:

Crkve mozda jesu ali vecina manastira je radjeno u Moravskom stilu ;) ,retko gde je Raski,sem Djurdjevi Stupovi,Sopocani....itd

Није ни Моравски стил толико чест. Колико ме сећање служи са часова ликовног из средње, далеко најдоминантнији стил је српско-византијски.

А што се тиче полемике о Нешиној хали, да ли си видео како изгледа ФМП-ова хала споља, па једва може да прими 1500 људи!?!?! Али не замерајмо Нешиним баратањем бројкама, и Јелашић је предвидео инфлацију од само 8%, а види бре како цене расту мамицу му лоповску :lol::lol::lol:

ucinilo mi se da je neka buka?
sve ok, svi zivi zdravi, veseeli, jos vas nije zatvorila finansijska?:D
Ne moze vise da zatvori nego sto je zatvortila!!! :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Pustajte nam iz zatvora drugare, onako jednog po jednog zbog dobrog vladanja. Vidite draga gospodjo kako je sve mirno i tiho. Rostiljamo nevaljale, drzimo casove iz istorije umetnosti, pevamo razne pesme, milina Bozja! :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back