CHICAGO - Čikago - Mjuzikl

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drug Chlan:
Sve mozete,al' Lion king-a mi ne dirajte...

Izvini druže, biću dobra od sada pa nadalje i neću dirati ''Kralja''. 😁

Nego, videla sam juče taj intervju sa Kokanom Mladenovićem i najgenijalniji deo mi je bio njegov komentar da je gledao brodvejsku postavku ''Čikaga'' i da nije loša ''ali je ZASTARELA''ahahhahahahahahhahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahhahahahahahhahahhahahahahhahhahhhahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahhaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahha, joj kad ne umreh na mestu od smeha, dakle naši reditelji su čudo, to samo kod nas uspeva majke mi mile!! :D :D :D

P.S. aahahahahahhahahahhahahahhaahahahiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii joj! nisam se toliko smejala još od kada sam čitala kako Viki Miljković opisuje radnju ''Digitalne tvrđave'' heeeeee

brodvejska verzija chicaga je milion puta skuplja, ljudi pevaju i igraju da se smrznes, sve je raskosno i fenomenalno, a ako je ona zastarela, onda ova nasa treba da se skine sa repertoara, zato sto je 100 puta losija.
e, sad....nasima svaka cast sto su uspeli to da izvedu (imajuci na umu da se za svaku predstavu na brodveju za kasting javi 5000 igraca kojima nasi ne mogu ni da pridju - ne zbog nedostatka talenta, nego zbog toga sto tu vrstu igre ovde nema ko da ih nauci), sa ovako ogranicenim resursima i skromnim budzetom. Nasa predstava ne izgleda jadno, a ljudima sa terazija svaka cast sto su uspeli da iz sebe izvuku maksimum (mada mi se i dalje ne svidja kako pevaju dve glavne glumice u postavi u kojoj igra vujke)

privalova:
Izvini druže, biću dobra od sada pa nadalje i neću dirati ''Kralja''. 😁

Nego, videla sam juče taj intervju sa Kokanom Mladenovićem i najgenijalniji deo mi je bio njegov komentar da je gledao brodvejsku postavku ''Čikaga'' i da nije loša ''ali je ZASTARELA''ahahhahahahahahhahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaahhahahahahahhahahhahahahahhahhahhhahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahhaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahha, joj kad ne umreh na mestu od smeha, dakle naši reditelji su čudo, to samo kod nas uspeva majke mi mile!! :D :D :D

P.S. aahahahahahhahahahhahahahhaahahahiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii joj! nisam se toliko smejala još od kada sam čitala kako Viki Miljković opisuje radnju ''Digitalne tvrđave'' heeeeee

Само се ти смеј, па да видиш кад ћеш од мене да добијеш жељене фотографије... :mrgreen:
Уосталом, чула сам од људи у чији позоришни укус не сумњам, који су гледали више бродвејских представа, а које су по уложеним средствима, па најзад и ценама улазница (100 долара карта, има и јефтинијих за матине, јер они играју по две представе дневно), десетоструко скупље од нашег ПНТ, да ту нема неке битне разлике у квалитету.
Уосталом свако може да узме филм, рецимо "А Chorus line", и да га упореди са представом. Мени је филм био веома досадан, тако да нисам успела да га погледам до краја, за разлику од представе, коју сам са задовољством гледала.

Strela:
Само се ти смеј, па да видиш кад ћеш од мене да добијеш жељене фотографије... :mrgreen:
Уосталом, чула сам од људи у чији позоришни укус не смуњам, који су гледали више бродвејских представа, а које су по уложеним средствима, па најзад и ценама улазница (100 долара карта, има и јефтинијих за матине, јер они играју по две представе дневно), десетоструко скупље од нашег ПНТ, да ту нема неке битне разлике у квалитету.
Уосталом свако може да узме филм, рецимо "А Chorus line", и да га упореди са представом. Мени је филм био веома досадан, тако да нисам успела да га погледам до краја, за разлику од представе, коју сам са задовољством гледала.

Ih, nemoj da si tak'a, daaaaaj fotke, nisam ja kriva što Kokan M. lupa gluposti, izumreh od smeha zbog njega :D :D

Moram priznati da nikad ni blizu Brodveja (ni Vest Enda) prolazila nisam i premda sam sigurna da i tamo, kao i svuda, na 15 loših predstva ide jedna stvarno dobra, ali nemojmo preterivati - sad baš da je brodvejski kvalitet jednak terazijskom, u to ću teško poverovati. Ali ono što je izazvalo moj napad smeha (koji još ne jenjava) je skromnost i objektivnost našeg vrlog reditelja... mislim, brodvejska verzija je zastarela, ali je zato ona koju je on režirao moderna do bolaahahahhahahahahahhahahah :D

Uh, mene je ''Korus lajn'' uvek smarao i kao film, libreto mi je bezveze. Nije reč o postavci, ne sviđa mi se sam mjuzikl. Mada, da ne bi Mirjane Jovanović mislim da bih zadremala i na predstavi - ona je tako slatka, a ima glas anđela (ne, nismo ni u rodbinskom ni u komšijskom srodstvu :D )

Evo i drug član se slaže sa Strelom... gde mi je sad moj alter-ego kad mi je najpotrebniji da se neko složi i sa mnom! :cry: :D

Evo, ja se slazem ;-)
gledala sam chicago na brodveju, i ako nas veliki reditelj misli da je to zastarelo, onda nesto sa njim definitivno nije u redu. Ovdasnji chicago je dobar (kol'ko para, tol'ko muzike), samo me malo razocaralo pevanje.....nisu se bas proslavili....igraci su ok....

Ne mislim ja da je "nash" Chicago u rangu sa brodvejskim.Jednostavno mislim da njihov Chicago nije 10x bolji ali je zato 10x skuplji i tvrdim da oni sa "nashim" budzetom ne bi napravili nishta.
I meni se predstava Chorus Line svidela vishe od filma,mada su izostvljene neke stvari(posebno u vezi devojke koju igra Bojana S.).

У четвртак 6. јула игра се јубиларни 50-ти Чикаго, што је невероватан рекорд, у само једној сезони одиграно је 50 представа! :-D :-D :-D Све похвале и честитке, обема поделама!

То је уједно и крај сезоне у ПНТ! :cry:

Hmm, ne znam u koju temu da udenem ovu poruku, možda može ovde jer se tiče mjuzikla kao žanra:
Upravo pročitah na internernetu intervju sa Nebojšom Bradićem i kaže da režira u Madlenijanumu ''Les Miserables'' i da je premijera 18. oktobra.
Moglo bi da bude zanimljivo! Madlenijanum već deset godina obećava da će postaviti mjuzikl, dobro su se setili.

privalova:
Hmm, ne znam u koju temu da udenem ovu poruku, možda može ovde jer se tiče mjuzikla kao žanra:
Upravo pročitah na internernetu intervju sa Nebojšom Bradićem i kaže da režira u Madlenijanumu ''Les Miserables'' i da je premijera 18. oktobra.
Moglo bi da bude zanimljivo! Madlenijanum već deset godina obećava da će postaviti mjuzikl, dobro su se setili.
Lepo!
Ja jedva cekam da pogledam to "novo" citanje "Jadnika"na engleskom sa titlom na plafonu, i sve to u izvedbi bardova glume!
PNT ce posle "jadnika" mozda biti primorano da zabravi svoja vrata?!
Ma kakav PNT, mozda ce i Broadway ostati bez publike tog 18.10.2007.u 20h, a za to ce naravno biti zasluzan gospodin ukruceni, dubokoumni, mislilac 21.veka, skulptura, legenda i filosof grada buducnosti -sami gospodin Nebojsaaaaa Braaaadiiiic! :lol:

privalova:

Ха, ха, ха... :lol: Чула сам за ово, долазили су у ПНТ по савет како се прави успешан мјузикл, па су им рекли, као прво не треба да га режира Небојша Брадић.... :wink:

Strela:
Ха, ха, ха... :lol: Чула сам за ово, долазили су у ПНТ по савет како се прави успешан мјузикл, па су им рекли, као прво не треба да га режира Небојша Брадић.... 😉

U kom smislu uspešan mjuzikl? 8)
Ali dobro de, ne bih smela da garantujem za N. Bradića, videćemo u oktobru. :)
Ja sam čula nešto drugo vezano za Bradića, PNT i nesuđenu ''Prosjačku operu'', ali neću da napišem šta jer ne bih da javvno blamiram drago mi pozorište. :neutral:

EDIT: Ti se ne raduješ zbog ''Jadnika''??? Kakav si ti bre to ljubitelj mjuzikla, Strelo? :confused:

privalova:
Ja sam čula nešto drugo vezano za Bradića, PNT i nesuđenu ''Prosjačku operu'', ali neću da napišem šta jer ne bih da javvno blamiram drago mi pozorište. :neutral:

EDIT: Ti se ne raduješ zbog ''Jadnika''??? Kakav si ti bre to ljubitelj mjuzikla, Strelo? :confused:

Па добро Привалова, ваљда знаш шта је успешан мјзикл и уопште успешна представа? Успешан мјузикл је пре свега хит представа која обележи сезону, без обзира шта о томе мисле критичари, битно је да се допадне публици, да се тражи карта више, да је медијски присутан, да се о њему прича по кулоарима... 8-)
А propo "Просјачке опере" у режији Н.Брадића, хвала Свевишњем што до тог пројекта није ни дошло... :roll:
Како да се радујем "Јадницима", кад их режира Брадић и то у Мадленијануму, које је тешко назвати позориштем (може се назвати позоришном зградом) и које нема никакво искуство са мјузиклима... Ево сад овде могу да ти потпишем какво ће то с... бити. :?

Strela:
Па добро Привалова, ваљда знаш шта је успешан мјзикл и уопште успешна представа? Успешан мјузикл је пре свега хит представа која обележи сезону, без обзира шта о томе мисле критичари, битно је да се допадне публици, да се тражи карта више, да је медијски присутан, да се о њему прича по кулоарима... 8-)

To što je neka predstava hit meni ništa ne znači. I ''Gospođa ministarka'' u Narodnom je hit predstava... JDP ima gomilu hit predstava. Ni za jedno ni za drugo ne može da se dobije karta, čuješ o njima kad uključiš peglu, svi su kao oduševljeni predstavom (šta su tačno ti kuloari?)... A meni se opet ništa od toga ne sviđa. Kada je ''Čikago '' u pitanju, meni to jeste OK predstava, ali ništa više od toga. I to prvenstveno jer je ''Čikago'' sam po sebi toliko dobar mjuzikl da ga je teško pokvariti. Mislim da je u ''Teatru T'' bilo predstava na mnogo višem umetničkom nivou od ''Čikaga''.

А propo "Просјачке опере" у режији Н.Брадића, хвала Свевишњем што до тог пројекта није ни дошло... :roll:

Tu se slažemo, ali izgelda ne iz istih razloga. :D

Како да се радујем "Јадницима", кад их режира Брадић и то у Мадленијануму, које је тешко назвати позориштем (може се назвати позоришном зградом) и које нема никакво искуство са мјузиклима... Ево сад овде могу да ти потпишем какво ће то с... бити. :?

Uh, a PNT ima iskustva do bola.
Nemoj da potpisuješ, ipak treba sačekati da se vidi. Imam utisak da iz nekog nepoznatog razloga navijaš da ta predstava ne uspe - a pravi ljubitelj mjuzikl navija za razvoj tog žanra u Beogradu, šta koga briga gde se igra i da li je reditelj katkad malo isfoliran? :-? (Da po reditelju sudim, nikad ne bih ni odgledala ''Čikago'')

Ма дај Привалова, гледај шта хоћеш и кога желиш и волиш да гледаш... А кулоари, па то су нека чудна места, на којима се измењују утисци, трачеви и мишљења, људи везаних за одређену сферу. Видиш, ја за разлику од тебе, која информације добијаш преко пегле, највише информација добијам преко фена...

Strela:
Ма дај Привалова, гледај шта хоћеш и кога желиш и волиш да гледаш...

O, zafaljujem na dopuštenju!

А кулоари, па то су нека чудна места, на којима се измењују утисци, трачеви и мишљења, људи везаних за одређену сферу.

Pa pitam jerbo mi nije jasno kako to da nikad nisi čula za sve one glumce koje sam pobrojala ako si iz pozorišne sfere.

Видиш, ја за разлику од тебе, која информације добијаш преко пегле, највише информација добијам преко фена...

Mora biti da je vickasto, samo malo hermetičan humor, k'o kod Nebojše Bradića. :D

Привалова, по кулоарима се не прича о небитним и анонимним особама... 😉
Ма то је више енглески хумор, знаш оно Монти Пајтон и тако то, мада и није само хумор, већ има ту и збиље, јер у фризерају док те фенирају свашта се може чути... 8-)

privalova:

Nije blam ako te otkace zbog tamo nekog Cheta Walkera sa Broadway-a, mozes slobodno da ispricas taj Nebojsin blam znaju ga svi.Chet se sam ponudio da rezira-znaci kad ti Broadway zakuca na vrata i pita- mogu li da udjem-, ti mu kazes -da, naravno.Mozda je po tebi trebalo da otkace Cheta zbog Nebojse Prazilukovica, pardon Bradica?!Sta ti mislis o tome?Do you think it's funny?

tockica:
Nije blam ako te otkace zbog tamo nekog Cheta Walkera sa Broadway-a, mozes slobodno da ispricas taj Nebojsin blam znaju ga svi.Chet se sam ponudio da rezira-znaci kad ti Broadway zakuca na vrata i pita- mogu li da udjem-, ti mu kazes -da, naravno.Mozda je po tebi trebalo da otkace Cheta zbog Nebojse Prazilukovica, pardon Bradica?!Sta ti mislis o tome?Do you think it's funny?

Ovde bre sve sam insajder! I to neki veoma agresivni. :D

Ja kad sam pitala šta bi sa tom ''Prosjačkom operom'' meni niko nije pominjao čika Četa. Ne moram da napišem, kao ni što meni nisu morali da kažu. Mislim da svako kome je poznat dramski ansambl PNT-a i Brehtov lik i delo ne mora, nažalost, baš mnogo da lupa glavu ( i tu je pitanje reditelja totalno irelevantno). Ali biće valjda bolje s vremenom!

A kakve veze ima Čet Voker sa Brehtom? Jel' će neki mjuzikl da režira? To bi bilo strava.

Strela:
Привалова, по кулоарима се не прича о небитним и анонимним особама... 😉

Tvoja samouverenost je totalno zadivljujuća! :)

Ма то је више енглески хумор, знаш оно Монти Пајтон и тако то,

:shock: :D

јер у фризерају док те фенирају свашта се може чути... 8-)

Kako išta čuješ dok te feniraju??
A i..ovaj... nekako je trebalo da iz priloženog pretpostavim da je reč o frizerajskim kuloarima. Jel' imate i Bosiljčićev poster okačen pored ogledala? 😄

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back