Chemtrails

Ha haha, dasusereš od smešno.
Sad si smislio da se vadiš na to kao da sve vreme nije tema o analizama vazduha.

- - - - - - - - - -

Nisi dobro gledao. Ako si baš toliko zainteresovan, mogu da te spojim sa čovekom koji je doktor fizike i radi u Vinči. Sad su radili one smrdljive zgrade na NBG, analizirali taj gas i njegovu toksičnost.

Sve postoji u Srbiji što se tiče gasne hromatografije i spektroskopije.

Pitaj bolje ti tog tvojeg čoveka kad je radio analize i da li je ikad radio analize ovoga o čemu razgovaramo.

A u čega ćeš uperiti objektiv spektrometra, u vazduh... :huh:

Trololololuješ temu... :mrgreen:
Извини пријатељу наш форумски, али како ти замишљаш да се нпр одређује спектрометар Сунца, сем што упериш телескоп упарен са спектрометром(обично се постави и неки филтер да редукује јачину светлости да се инструменти не оштете), или спектрални отисак других звезда, или планета сунчевог система?

Извини пријатељу наш форумски, али како ти замишљаш да се нпр одређује спектрометар Сунца, сем што упериш телескоп упарен са спектрометром(обично се постави и неки филтер да редукује јачину светлости да се инструменти не оштете), или спектрални отисак других звезда, или планета сунчевог система?

A teleskop se uperi u ...? :huh:

- - - - - - - - - -

Uzorak vazduha nije isto što i "nebo". Naravno da se može analizirati sastav bilo kakvog uzorka gasa ili smeše gasova.

Pričao sam o spravi koja bi beležila spektar gasova na sunčanom nebu i bez uzimanja uzorka.
Analiza "neba" u domaćim labaratorijama... baš apstraktno.

A teleskop se uperi u ...? :huh:

- - - - - - - - - -

Pričao sam o spravi koja bi beležila spektar gasova na sunčanom nebu i bez uzimanja uzorka.
Analiza "neba" u domaćim labaratorijama... baš apstraktno.
У траг који ти је сумњив, најбоље на релацији објектив-траг-Сунце јер за Сунце већ одавно постоје табеле емисионих и апсорпционих линија спектра па се може извршити раздвајање сунчевог од спектра трага.

У траг који ти је сумњив, најбоље на релацији објектив-траг-Сунце јер за Сунце већ одавно постоје табеле емисионих и апсорпционих линија спектра па се може извршити раздвајање сунчевог од спектра трага.

Na tu metodu sam i mislio a Sizif je mislio... ma nema veze. Kad smo kod toga, kakvi su rezultati merenja neba iznad Srbije? :)

Uzorak vazduha nije isto što i "nebo". Naravno da se može analizirati sastav bilo kakvog uzorka gasa ili smeše gasova.
Široko je... a ima i određenu dubinu, pojavi se oblak tu i tamo. :mrgreen:

I šta je kazo onaj tvoj čovek, osim ovoga?

Posebno me interesuje kad je analiziro i šta su analize pokazale?

Ima li objavljenih i javnosti dostupnih rezultata merenja?

Kvalitet vazduha u Srbiji se meri svaki dan, i to od više nezavisnih agencija. Evo jedne recimo

http://amskv.sepa.gov.rs/

A ako neko želi vanrednu analizu nekog uzorka gasa, na njemu je valjda barem toliko da taj uzorak dostavi. Te priče da se prskaju kojekakvi nepoznati otrovi lako je proveriti, ko je stvarno zainteresovan ima meteorološke balone i gas kolektore, pa nek se zamajava s tim, niko nije lud da gubi vreme na gluposti zbog nečije paranoje.

Kvalitet vazduha u Srbiji se meri svaki dan, i to od više nezavisnih agencija. Evo jedne recimo

http://amskv.sepa.gov.rs/

A ako neko želi vanrednu analizu nekog uzorka gasa, na njemu je valjda barem toliko da taj uzorak dostavi. Te priče da se prskaju kojekakvi nepoznati otrovi lako je proveriti, ko je stvarno zainteresovan ima meteorološke balone i gas kolektore, pa nek se zamajava s tim, niko nije lud da gubi vreme na gluposti zbog nečije paranoje.

I kad odeš na sajt nemaju nikakve podatke. postoji doduše tabela koju niko ne popunjava kao i mesto gde treba da stoje svakodnevne analize, ali nema ništa :lol:
možda su na podužem odmoru :think:
Baš lepo što mere svaki dan :lol:

Pazi kad nisam ni sumnjao da nećeš umeti da otvoriš web sajt. :lol:

air.jpg

Svima je sad jasno da tebi ništa nije jasno.
Kriva je baba, sećam se kad sam bio mali govorila je "ona komšinica Zlata, ona je mnogo opasna žena, ta zna i na čemu nebo stoji...."

Te reči su mi bile upečatljive iako mi nije bilo baš jasno na šta baba misli, ali danas kad vidim neke teoretičare shvatim da bi ona među njima bila stariji naučni referent.

Kriva je baba, sećam se kad sam bio mali govorila je "ona komšinica Zlata, ona je mnogo opasna žena, ta zna i na čemu nebo stoji...."

Te reči su mi bile upečatljive iako mi nije bilo baš jasno na šta baba misli, ali danas kad vidim neke teoretičare shvatim da bi ona među njima bila stariji naučni referent.

Kriv je dosta i Soroš.
Pitaj ti bolje onog tvog doktora, da li je ikad radio istraživanja vezana za ovu temu.

Back