Chelsea FC

Čech je podle výzkumu nejužitečnějším hráčem Premier League
Čeh je prema ispitivanjima najkorisniji igrač Premijer Lige

Český brankář Petr Cech je nejužitečnějším hráčem anglické fotbalové ligy. Alespoň podle výzkumu deníku The Times, ve kterém vědci porovnávali, jaký vliv mají jednotliví hráči na výsledky svého týmu. Jasným vítězem se ukázal právě Čech před spoluhráčem z Chelsea Frankem Lampardem a dalším brankářem Markem Schwarzerem z Fulhamu.
25. 5. 2009 17:45 LONDÝN

Výzkum nazvaný Fink Tank hráč sezóny byl založen na tom, že vědci sledovali jednotlivé akce na hřišti a jejich vliv na bodový zisk týmu. Zároveň simulovali jednotlivé zápasy a pokaždé vyškrtnuli některého z hráčů, aby viděli rozdíl ve výsledku bez určitého hráče.

Výsledky jednotlivých fotbalistů poté porovnali s výsledky průměrného hráče průměrného týmu a započetli koeficient dle počtu odehraných minut v sezoně. Zjištěné hodnoty následně sestavili do tabulky, jejímž jasným vítězem byl Čech.

Mezi brankáři na druhém místě skončil fulhamský Schwarzer a třetí byl Heurelho Gomes z Tottenhamu. Až pátá příčka patří Edwinu van der Sarovi z mistrovského Manchesteru United. Největší přínos pro tým měl z obránců manchesterský Nemanja Vidič před Johnem Terrym z ChelseaNajveći doprinos za tim medju odbrambenim igračima je imao mančesterov Nemanja Vidić ispred Džona Terija iz Čelzija

a Bacarym Sagnou z Arsenalu.

V záloze pak vyhrál Lampard před kapitánem Liverpoolu Stevenem Gerrardem, Cristianem Ronaldem z Manchesteru, liverpoolským Xabi Alonsem a arsenalským Denilsonem, jehož umístění je překvapivě vysoké.

Přední příčky mezi útočníky obsadil nejlepší střelec sezony Nicolas Anelka z Chelsea, Robinho z Manchesteru City, duo z Manchesteru United Wayne Rooney a Dimitar Berbatov, pátý pak skončil Emmanuel Adebayor z Arsenalu.

Gde je onaj nemke da ga nabijem na *****

drunk-irish-048.gif

Nocas se pokazalo kolika je u stvari nepravda sto nas nije bilo u finalu Lige sampiona...
Ako je neko mislio da neko moze da pobijedi u LS Barselonu posteno...onda nije gledao nas dvomec sa njima...

Naravno, nijesam gledao finale...samo sam pogledao rezultat...

Sada cekamo 30. maj:) Ne smijemo dozvoliti sebi da ostanemo bez trofeja!

Nisi ni ti izgleda gledao dvomeč Čelsija i Barse ... Gledao si samo drugi meč kad već pričaš o nepravdi za Čelsi i nezasluženosti Barse ...

Šteta što nisi gledao meč, više nego dobra utakmica je bila, i zasluženo osvajanje Barse ...

Jeste Mančester razočarao, ali bolje nisu ni mogli ... Nije im Barsa dozvolila da razviju igru osim prvih 10-ak minuta (odlična šnsa Parka kada je Pike sjajno reagovao) ...

Meni je samo drago da je bila dobra tekma bez sudijskih sranjja, i da su viđena dva lepa gola, i nekoliko odličnih šansi (slobodnjaci Ćavija i K. Ronalda, i one 100%-ne Pujola, Anrija i KR-a) ...

Jeste Mančester razočarao, ali bolje nisu ni mogli ... Nije im Barsa dozvolila da razviju igru osim prvih 10-ak minuta (odlična šnsa Parka kada je Pike sjajno reagovao) ...

Meni je samo drago da je bila dobra tekma bez sudijskih sranjja, i da su viđena dva lepa gola, i nekoliko odličnih šansi (slobodnjaci Ćavija i K. Ronalda, i one 100%-ne Pujola, Anrija i KR-a) ...
Slazem se u potpunosti. Jesam bila na strani Junajteda, ali cak i ja koja ne podnosim barsu moram da priznam da su zasluzeno pobedili... Dobro, nismo ni mogli da ocekujemo barsu kao kad protiv nekog 10. tima na tabeli niti Junajted kad igra protiv Hull-a ili Sanderlenda recimo..

jucerasnja utakmica je pokazala koliko smo dobro igrali protiv barse- a da je zasluzeno prosla, nije...ali realno gledano, da smo izgubili ovo finale ne bi mogla da podnesem, tako da je bolje sto smo ove godine napravili pauzu

@Jeka
Koga su zasluzeno pobijedili? Nije trebalo ni da igraju finale...
2006. su pokrali Benfiku a onda su zasluzeno pobijedili u finalu...

Rijec zasluzeno ne smije da se dovodi u kontekst ove titule, niti one 2006.-e godine...

Neka oni lijepo igraju...neka daju i 200 golova...ali neka osvoje samo ako su najbolji...
Nijesu najbolji...potpisujem!

P.S. Sta je to zasluzeno? Npr. Milan je osvojio zasluzeno 2007. godine...

Poslednja izmena:
Koga su zasluzeno pobijedili? Nije trebalo ni da igraju finale...
Naravno da nisu, trebala je ekipa koja se branila 170 minuta, čak i sa igračem više ... Po čemu Barsa nije trebala da igra finale a Čelsi jeste trebao četvrt finale?

Znači imamo po jedan mogući penal i za Barsu i za Benfiku (nenamerno igranje rukom), za BArsu je svirao za Benfiku nije ... Barsa je penal promašila, te vratila status quo ... Bez obzira što je Barsa bila bolje, i imala mnogo bolje šanse u oba meča, oni su ipak brutlano pokrali Benfiku ... Svašta ...

Rijec zasluzeno ne smije da se dovodi u kontekst ove titule, niti one 2006.-e godine...
Apsolutno zasluženo, i jedna i druga ... Najbolji i najlepši su fudbal pokazali, imali su najbolje igrače i 2006-te i ove godine ...

Neka oni lijepo igraju...neka daju i 200 golova...ali neka osvoje samo ako su najbolji...
Nijesu najbolji...potpisujem!
A ko je po tebi onda najbolji ako nije ekipa koja je dala ubedljivo najviše golova i primila najmanje, i koja cele sezone igra najbolji fudbal? Da nije Totenhem, jer po tvojoj proceni Barsa bi u PL bila 5-6, tu negde gde i Totenhem spada ...

Ti gajiš neverovatnu patološku mržnju prema njima čim ih toliko nipodaštavaš bez razloga ... Ukoliko nisi mislio ozbiljno (a verjuem da nisi) onda je ovo za rubriku "verovali ili ne" i to u najkomičnijem mogućem kontekstu ...

Ja mrzim Milan više nego Zvezdu, ali opet ne mogu a da se ne oduševim kad igraju odlično i imaju fantastične igrače ...

@Walken
Igra Barselona sjajno ali protiv Atletik Bilbaa...a mene to ne moze da impresionira, posto ne navijam za njih...
Isto kao sto tebe ne moze da impresionira Celzijeva pobjeda nad Sanderlendom od 5-0...

Ja ne mrzim nikoga ali nepravdu nikako ne volim...

Aha OK, a šta ćemo sa igrama protiv Reala, Atl. Madrida, Sevilje, Valensije, Bajerna, Liona i sada Mančestera?

Ako bi Barsa bila 5-6 u PL, kako to da je Čelsi treći, a imaju mnogo manje odličnih utakmica negoli Barsa?

Mene impresionira svaka pobeda od po 4-0, 5-0 ... Naravno i ta Čelsijeva protiv Sanderlenda, jer u današnje vreme mnogi favoriti dožive debakl, i svaka pobeda od više od 3 gola razlike mene impresionira, jer znam koliko je teško to postići ...

Nisam zadovoljan, hteo sam da Juve osvoji, a kad je ispao Juve onda sam bio na strani Viljareala ... Međutim, kad su ostali samo Barsa i Englezi onda sam navijao za njih ...

Kako ja da te okanem Barse kad ti imaš neke komplekse i frustracije od njih ... Ti bi trebao da pustiš ljude da uživaju u zasluženim titulama, a ne da lečiš frustracije nekim teorijama zavere ili farsama ... Zamisli kad bi neko rekao da Čelsi nije zasluženo bio šampion one dve godine, a ljudi drali sve redom ...

I ja sad mirene duše mogu da kažem da je Roman platio sudije i da su samo tako plavci dva puta uzeli titulu ... Nebitno je što ovo nema veze sa mozgom, jer jebi.ga, izjavljivanje gluposti je normalna pojava na ovom podforumu ...

@Walken
Ne mozes to da kazes...jer niko nikada nije imao toliko bodova u Premijer ligi kao Celzi...
Direktnog konkurenta su ispratili sa 3-0...

Barsa je zasluzeno osvojila titulu i Kup kralja...ali ne i LS...

@Walken
Ne mozes to da kazes...jer niko nikada nije imao toliko bodova u Premijer ligi kao Celzi...
Direktnog konkurenta su ispratili sa 3-0...
Kako ne mogu da kažem, kad su im sudije pomagale na svakoj utakmici, i nezasluženo su prvi bili ... Imao bi i Totenhem toliko bodova da su im gazde kupovale utakmice ... Čelsi u kalču i Primeri ne bi bio ni 5-ti ...

Elem, šalu na stranu, i Mančester je ove godine direktnog konkurenta ispratio sa 3-0, pa ti opet trubiš o nekim zavreama i da nisu zasluženo prvi ...

Barsa je zasluzeno osvojila titulu i Kup kralja...ali ne i LS...
Ako je trebao da osvoji LŠ-a? Zašto nezasluženo kad su bili mnogo bolji od Mančestera u finalu ...

Back