Chelsea FC

Tuhel uputio jasnu poruku fudbalerima Čelsija, hoće li mu Abramovič ispuniti najveću želju?


Brzo je Tomas Tuhel stigao umesto smenjenog Frenka Lamparda na klupu Čelsija i već odradio prvi trening.

On će debitovati koliko večeras protiv Vulverhemptona u okviru Premijer lige, a navodno je igračima poručio da će svi dobiti priliku da se dokažu "od nule", te da neće biti rezervisanih mesta u startnih 11.

Bild prenosi da je Tuhel predočio svoju želju upravi Čelsija da pojača defanzivu, prvi pik je štoper Lajpciga Dajo Upamekano koji se nalazi i na meti Bajerna.

Ono što bi moglo biti presudno u odluci Francuza da se preseli u London jeste činjenica da Tuhel tečno govori francuski, te da će ga u svlačionici sačekati nekadašnji saigrač u Lajpcigu Timo Verner.

Upamekano ima otkupnu klauzulu od 43 miliona evra i ona će važiti od predstojećeg leta, međutim "plavci" žele da čitav posao završe već u januaru.



upamekano6405749360202004291643214_680x420.jpg



U ovom trenutku se to ne čini realnim, ali na kraju sezone Upamekano će biti bliži odlasku nego ostanku među "bikovima"...
 
"Dobrodošlica" Tuhelu, navijači Čelsija spremili vatren doček!

Navijači Čelsija nisu previše oduševljeni potezom uprave kluba da umesto Frenka Lamparda na mestu šefa stručnog štaba dovedu Tomasa Tuhela.

Samo nekoliko sati pred Tuhelov debi u prvenstvenom okršaju protiv Vulverhemptona navijači su ispred Stamford bridža okačili baner na kojem je pisalo:

"Cirkus se nastavlja", ističući nezadovoljstvo zbog smene legende kluba Lamparda.



Otpuštanje mladog stručnjaka nakon 18 meseci u klubu izazvalo je frustraciju kod fanova "plavaca", koji su nezadovoljni što je Lampard 10. trener koji je "najuren" iz zapadnog Londona u eri Romana Abramoviča.

Lampard je platio ceh loših rezultata u poslednjih mesec i po dana, koji su klub od borbe za titulu survali na sredinu tabele.

Rukovodstvo kluba na čelu sa ruskim milijarderom Abramovičem obrazložili su Lampardovu smenu činjenicom da su promene u ovom trenutku neophodne, ali to nije bilo dovoljno za razjarene navijače.

Tuhel će imati težak zadatak da već sada prilično lošu sezonu vrati na normalan kolosek.

Čelsi zaostaje za liderom Mančester sitijem velikih 12 bodova i priče o prvoj tituli posle tri sezone posta liče na naučnu fantastiku.
 
Fudbaler već "plače" za Lampardom, Tuhel istumbao postavu!


Dosadašnji standardni prvotimac Čelsija Mejson Maunt, koji je kod Frenka Lamparda odigrao poslednjih 10 utakmica u nizu kao deo prvih 11, ostavljen je na klupi za meč protiv Vulverhemptona.

Umesto talentovanog engleskog krilnog fudbalera, novi trener "plavaca" se odlučio da šansu da zaboravljenom Kalumu Hadson-Odoiju, koji je kod Lamparda uglavom "grejao klupu".

Ono što je bilo očekivano Tuhel je ovog popodneva sproveo u delo. Sva trojica nemačkih fudbalera - Timo Verner, Kai Haverc i Antonio Rudiger, našli su se u startnoj postavi za meč protiv "vukova" na Stamford bridžu.

Koliko je Maunt uživao poverenje kod Lamparda svedoči da je nosio i kapitensku traku za vikend u meču FA Kupa protiv Lutona.

Tuhelov debi na klupi Čelsija počeće večeras od 19 sati u Londonu, a ovaj meč biće prilika za osvetu Vulverhemptonu, koji je sredinom decembra na svom stadionu pobedio "plavce", što je bio uvod u krizu rezultata koju je Lamparda u ponedeljak platio smenom.

Od tog trenutka Čelsi je pobedio na samo dve ligaške utakmice, protiv Vest Hema i Fulama u gradskim derbijima.

Videćemo hoće li se Tuhelov izbor pokazati kao pravi.
 
Tuhel je tek stigao, a ovaj fudbaler odmah traži da ide na pozajmicu!


Bili Gilmur nije baš zadovoljan minutima koje dobija, tačnije, svestan je da ima još dosta da radi kako bi zaradio mesto u startnoj postavi velikana kakav je Čelsi.

Upravo zbog toga je tražio od novog stručnog štaba na čelu sa Tuhelom da ga pošalju na pozajmicu.

Jako mu je bitno da igra na Evropskom prvenstvu ove godine za reprezentaciju Škotske, a nakon prve utakmice Tomasa Tuhela gde nije dobio šansu za Čelsi, jasno je da želi u sredinu gde bi dobio veliku šansu.

Tražio je pozajmicu, čeka odgovor...
 
Abramoviča napadaju iz domovine, Čelsi ne može ni dana bez brige!

1611927380703.png



Na "Stamford Bridžu" ne prestaju "tumbanja" i neizvesnost.

Posle raskida saradnje sa Frenkom Lampardom i dolaska Tomasa Tuhela, klub je sada neposredno uključen u još jedan skandal. Ovog puta internacionalni.

Glavni opozicionar Vladimira Putina, Aleksej Navalnji, označio je Romana Abramoviča i Ališera Usmanova kao osobe od velikog značaja ruskom predsedniku. Abramovič je naravno predsednik Čelsija dok je Usmanov posle 11 godina u Arsenalu, odlučio da sarađuje sa Evertonom.

Navalnji je u pritvoru od 17. januara kada se vratio iz Berlina u Moskvu, u Nemačkoj je bio na oporavku posle navodnog pokušaja atenata. Velika Britanija se zalaže za što pre puštanje Alekseja na slobodu. On je iz pritvora predao listu od osam imena koja su predsedniku Putinu itekako bitna pošto imaju svoj uticaj na Zapadu.

U Vladi VB su već krenuli pozivi da se pređe sa reči na dela, to jest da se ljudi sa predatog spiska podvrgnu istrazi i eventualnom prekidu njihovih poslova u Engleskoj. Pomenuti biznismeni su kratko prokomentarisali kako tvrdnje protiv njih nemaju uporišta, te da su njihovi poslovi legitimni.
 
Bice utakmica na boxing day 26.12. ali nece biti 28.12. kako obicno bude. A novembar i decembar su ove sezone prazni zbog Svetskog Prvenstva koje se igra od 21. novembra do 18. decembra.
Skracen BD. Da, znam da je prazno zbog SP. Meni se to ne svidja. Sad je leto umesto da gledamo i uzivamo uz pivo pod klimom. Moraćemo uz grejalicu i topao čaj.
 

Back
Top