Chelsea FC

6 igrača je stavljeno na transfer listu: Salomon Kalou, Didier Drogba, Alex, Anelka, Bosingwa i Ferreira.

http://www.football.co.uk/chelsea/chelsea_transfer_list_six_first_team_players_rss1973705.shtml

E svaka cast. Seca knezova. Konacno da se neko usudio da ih sve otera u tri lepe... nekima svaka cast, pogotovo Drogbi i Fereiri na tome koliko su ucinili za klub, ali kad je vreme da se ide, vreme je... i Anelku isto cenim dosta, ima tehniku kao malo koji igrac, dobro cuva loptu, a sa Toresom sjajno saradjuje, asistirao mu je dva ili tri puta... jedino mi je njega zao, mogao je jos sezonu-dve da odigra...

Svidja mi se ovo, izgleda da je zapocet neki dugorocni projekat, sa Boasom na celu. Rekonstrukcija ekipe, smena generacija... uzbudjen sam, u najmanju ruku :super:

Ceh kao da je tempirao formu za ovu utakmicu. U poslednje vreme nesto slabiji, veceras odlican. Bane isto, za desetku odigrao :)

Staridz sebican pa to ti je. Treba jos raditi s njim... treba ga malo Fergusonu dati na kaljenje :D

Poslednja izmena:
Anceloti je, kad mu se vec spremala zamena na klupi izjavio: otisao ja ili ne iz Celzija, buduci trener mora znati da je Drogba igrac koji pravi razliku na terenu, ukoliko i nije 100% fit on je taj koji mora na teren jer je i takav najbolji napadac na ostrvu.

Istina ziva, mozda su ga godine stigle ali ovakvu eleganciju pred golmanom danas nema mnogo napadaca, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Ja sam uzivao gledauci ga na terenu :worth:

Anceloti je, kad mu se vec spremala zamena na klupi izjavio: otisao ja ili ne iz Celzija, buduci trener mora znati da je Drogba igrac koji pravi razliku na terenu, ukoliko i nije 100% fit on je taj koji mora na teren jer je i takav najbolji napadac na ostrvu.

Istina ziva, mozda su ga godine stigle ali ovakvu eleganciju pred golmanom danas nema mnogo napadaca, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Ja sam uzivao gledauci ga na terenu :worth:
drogba igra ,da izvines, kad mu se digne.
daklem, chim mu se malo dovede mjesto u prvih 11 u pitanju, on pocne da daje golove. do tada, boli ga uvo, pravi famu okolo ,vuca se po terenu ,gubi lopte i usporava igru. i tako vec od odlaska Murinja.
takodje nerijetko zakaze i zabrlja u najbitnijim momentima.najbolji napadac na ostrvu nije vise ,ima dvije godine
a anceloti je inache poznat po tome sto voli da forsira gerijatriju,tako da se njegova objektivnost ovdje dovodi u pitanje

Problem je što Drogba nije konstantan, a to je greota za igrača onakvog potencijala ... On otkad je u Čelsiju nije spojio 2 odlične sezone, i za ovih 7-8 godina u samo dve sezone je bio vrhunski i među najboljim napadačima na svetu ... Njegov problem je pre bih rekao na mentalnom planu, jer nije imao neke ogromne probleme sa povredama (kao Oven npr.), i sa onakvom konstitucijom i odličnom tehnikom morao je mnogo više da uradi na terenu ...

imao je on problema sa povredama...dobro ,ne kao oven, ali je dostak rshevit za igracha svoje gradje.
stvar je u glavi. on je najkompletniji napadac,al ono, shpic , u poslednjih 10 godina . ima taman visinu kako valja, jak je kao bik(to sto pada , to je druga pricha), odlicnu tehniku,precizan i jak shut, kretanje, udarac glavom, iz slobodnih da dadne,ma sve.
al u glavi ne shtima.

Drogba je ubedljivo najbolji napadač u Evropi, kad je u formi to jest. Ja nisam video igrača toliko sposobnog na Drogbinoj poziciji. Jednostavno je omatoreo danas pa nije učinkovit jednako, ali se videlo juče da i dalje ima to u ''nozi''. Svaki trener bi bio ekstremno zahvalan da ima igrača tipa Drogbe u timu.

Baj d vej, odličan rezultat, čitam na theshedend.com reči hvale za Romeua i Matu, 2 sjajna igrača IMO.

Revolucija je na pomolu na „Stemford bridžu”, Andre Viljaš-Boaš je postrojio i zaledio fudbalere Čelzija kao niko do sada, piše engleski tabloid „San”.

Portugalac je, navodno, samo dva dana pred meč sa Valensijom u Ligi šampiona spektakularno vodio trening na kojem je rekao sve što misli u lice Didijeu Drogbi, Nikolasu Anelki, Aleksu...

"Nevjerovatno je to što se desilo - trener bi pogledao u igrača, pogledom ga je „sjeckao na komadiće”, a onda nastavio dalje. Tako je Drogbi rekao da je samo sjenka igrača od prošle godine, nakon čega su se svi na treningu zaledili, jer se Drogbi niko ne obraća tako", rekao je izvor „Sana”.

Poznato je i šta je rekao Anelki i Aleksu. Poslije tog treninga obojica su stavljeni na transfer listu.

"Prvo je rekao Anelki da ne želi da ga više vidi ni blizu prvog tima, kao i da mu je zabranjeno da trenira sa prvim timom. Potom se približio Aleksu i istakao: „To isto važi i za tebe”. Ostali igrači su odmah pomislili da može to da uradi bilo kome od njih.

Izvor „Sana” navodi da je Viljaš-Boaš, u stvari, bio prinuđen da uradi ovako nešto, jer mu prije toga nije uspio sastanak sa glavnim zvijezdama, takozvanom „nedodirljivom četvorkom” (Džon Teri, Frenk Lampard, Didije Drogba i Petr Čeh).

Naime, nakon što im je predočio da očekuje od njih da budu lideri i da prenesu ostalim igračima njegove ideje, došlo je do sukoba, pa je Viljaš-Boaš odlučio da sve kaže na terenu...

"To je bio pravi govor lidera, u stilu: „Ovdje ja šefujem”. Nakon svega, igrači definitivno znaju ko je glavni i šta sve menadžer može da radi", završio je izvor „Sana” iz londonskog kluba.

tako i treba...

ma ovo je pricica za medije

Nikolas Anelka potpisao za Šangaj
Tridesetdvogodišnji napadač parafirao dvogodišnji ugovor uz nedjeljnu platu od 175.000 funti (205.000 eura)
Uvecaj!
Nikolas Anelka definitivno u januaru napušta Čelzi i seli se u Kinu.

Francuz je potpisao dvogodišnji ugovor sa Šangajem uz nedjeljnu platu od 175.000 funti (205.000 eura), po čemu će poslatiti najplaćeniji igrač tamošnje lige.

Time su u vode pala nadanja Vest Hema da ga može dovesti na pozajmicu do kraja sezone, kao i želje Milana, Totenhema, Njujorka, Filadelfije i Montreala da sa njim potpišu ugovore.

Menadžer Čelzija Andre Viljaš-Boaš je prije nedjelju dana dao pristanak da Anelka u januaru napusti klub i time najavi "remont“ tima iz Londona.

Anelka nije dugo čekao, brzo je reagovao i potpisao sjajan ugovora.

Do sada je najplaćeniji igrač kineske lige bio napadačan Gvanžua, Brazilac Dario Konka (stigao iz Fuliminensea), koji ima nedjeljnu platu od 130.000 funti (152.000 eura).

Anelka je seniorsku karijeru počeo 1996. godine u PSŽ-u, a još je igrao za Arsenal, Real, Liverpul, Mančester siti, Fenerbahče, Bolton.

Posljednje tri sezone branio je boje "plavaca“, za koje je odigrao 125 mečeva uz 38 datih golova.

:mrgreen:

Neka me neko ispravi ako gresim, ali njemu je u Milanu Berluskoni odlucivao ko igra a ko ne. Ne kazem uvek, ali mesao se. Onako kako je radio Anceloti u Celsiju, sto se kaze "na lepo" sa igracima, moze jednu sezonu. Drugu te odjebu. Isto kao sto je Grant na lepo kad je dosao pa se pokazao, a pitanje je da je ostao da li bi nesto uradio, mislim da ne.

Back