cetvrti reich ?

tebi je izgleda opran mozak od objektivnosti ?
Ja pokusavam da budem objektivna, ali ti ne umes, a da ne budes subjektivan.

Sta uopste znaci postavljanje teme o nekakvim rajhovima?
Ti rajhovi su povezani sa stasnim ratovima, a ti koji su vodili ratove danas su nikakva vojna sila pa ne znam kako bi vodili ratove?
A da prosecan Nemac nikako ne profitira od nemackog novog rajha, to kazu i statistike.

Od koga Nemci imaju manje imovine?
Izvor: Dojče vele

Berlin -- Istraživanje Bundesbanka o finansijama privatnih domaćinstava dalo je prilično zbunjujuće rezultate.

Nemačka domaćinstva raspolažu značajno manjom imovinom od onih u Španiji ili Italiji.

Prosečno nemačko domaćinstvo, prema podacima Nemačke narodne banke Bundesbank ima bruto imovinu u vrednosti od 69.000 evra.

Kad se od toga oduzmu dugovi, iznos neto ukupne imovine jednog nemačkog domaćinstva je 51.000 evra. U Italiji je to 163.000 evra, a u Španiji oko 178.300 evra. U Francuskoj je taj iznos 113.000 evra, a u Austriji 76.000 evra.

Bundesbank je ovo istraživanje sproveo na gotovo 36.000 domaćinstava u Nemačkoj u razdoblju između septembra 2010. i jula 2011., dakle na početku krize evra. U ostalim zemljama su slične ankete sprovedene odmah potom.

Kao razloge zašto Nemačka domaćinstva imaju manje imovine od drugih članica evrozone, Bundesbanka navodi da u ovo istraživanje nisu uključeni svi aspekti s kojih se može sagledavati imovina, kao i značajne razlike u imovini između nekadašnje Zapadne i Istočne Nemačke.

Treći je razlog, smatra Bundesbank, taj što Nemci u poređenju sa drugim Evropljanima, relativno ređe kupuju nekretnine.

nismo se razumjeli ja ne napadam njemacke gradane vec drzavu , politicare i krupni kapital . da su proveli istrazivanje u japanu podaci bi bili jos gori . ja ne kazem da je njemacki drzavljanin los covjek vec sprega politike i kapitala .

cijenim njemacku radinost ali ovdje se radi o pljacki drugih drzava . sta mislis kome je u interesu da covjek ne posjeduje nista - onome tko voli ljude ovisne o sebi . njemci su dali dobre temelje u komunistickom manifestu ( ok marx je bio zidov ali njemacki ) .

disciplinirani su i to cijenim ali mi ne mozes reci da u njemackoj nema korupcije samo tamo se da jednome mito dok se kod nas mora dati barem trojici . mislis da ce njemacki gradani osjetiti tu mrznju na sebi ?

koliko pratim poslovni svijet njemacka se obvezala tj odlucila da do 2015 vise nece uzeti niti jedan kredit dakle dobro stoje a nisu takva situacija kako ih opisuj deutche welle .

nismo se razumjeli ja ne napadam njemacke gradane vec drzavu , politicare i krupni kapital . da su proveli istrazivanje u japanu podaci bi bili jos gori . ja ne kazem da je njemacki drzavljanin los covjek vec sprega politike i kapitala .

cijenim njemacku radinost ali ovdje se radi o pljacki drugih drzava . sta mislis kome je u interesu da covjek ne posjeduje nista - onome tko voli ljude ovisne o sebi . njemci su dali dobre temelje u komunistickom manifestu ( ok marx je bio zidov ali njemacki ) .

disciplinirani su i to cijenim ali mi ne mozes reci da u njemackoj nema korupcije samo tamo se da jednome mito dok se kod nas mora dati barem trojici . mislis da ce njemacki gradani osjetiti tu mrznju na sebi ?

koliko pratim poslovni svijet njemacka se obvezala tj odlucila da do 2015 vise nece uzeti niti jedan kredit dakle dobro stoje a nisu takva situacija kako ih opisuj deutche welle .

Pa nisu u takvoj situaciji jer u Nemackoj nekako nikada nije bilo vazno da covek ima sopstvenu kucu,, stan jer ti je na kraju krajeva isto da li iznajmljujes stan 50 godina
zivota ili otplacujes kredit za stan/ kucu 30 godina. Osim toga ima nekoliko miliona prelepih socijalnih stanova gde zive ljudi za dzabe, a ljudi koji imaju vise od dvoje dece,
ili i jedno, ali ne rade. Drzava ( citaj nemacki poreski obaveznik finansira ivote tih koji se kao u zivotu nisu snasli) celog zivota.
Moguce je da ovo ima korena jos iz WWII kada su ljudi sve izgubili i sopstvene nekretnine im vise nisu vazne.

U Spaniji, Italijii, Grckoj uzimani su krediti, onda su se gubila radna mesta,, kredti nisu mogli daa se otplacuju i otuda to rasulo.
Nekretnine odlaze na dobos, ljudi na ulicu, za to sigurno nije kriv ni BMW, ni Siemens, a ponajanje ova Merkel.

europa bez njemacke :

Europa-sin-Alemania-573x445.jpg

Mislim da nisi u pravu.Od kada je sveta kojeg mi poznajemo iz istorijskih knjiga i zapisa,jasno se moze videti ta ruzna crta kod ljudi da vole da podvajaju ljude po nacionalnoj,verskoj,politickoj,rasnoj i svakoj drugoj pripadnosti.To podvajanje ide tako daleko da mrznja postoiji i kod istih naroda samo su geografski nesto malo odvojeni,da ne kazem regionalno,to bi bilo previse.Aleksandra Makedonskog su ubili njegovi generali jos onog trena kad je odlucio da oficirske cinove pocne davati Azijatima u svojoj vojsci.Iako su imali uvek nize cinove u vojsci,odluka je bila donesena i samo je bilo pitanje vremena kada ce se i fizicki sprovesti.Sto se tice Hitlera,bio je sjajan govornik i manipulisao je masama,ali npr. i on je bio marioneta nemacke intelektualne scene okrenute desnici...Mein Kampf" on nije sam napisao,to je jasno o dan.

Naravno, bilo bi previše od mene - i od bilo koga drugog, kad već o tome - da počnem da lamentiram zašto su se Aleksandrovi generali okrenuli od njega. Slaba sam na istoriju, u najbukvalnijem smislu koji možeš zamisliti. Hoću da kažem, ne postoji, valjda, oblast u domenu čovečje vrste koju doživljavam kao prirodniju. Međutim, ima jedna začkoljica na tom polju, i ona je osnovni razlog zašto nikad ne pišem po tematskim pdf-ima bilo gde, a ta je da je istorija, kao učenje, po defaultu proizvoljna. Čak i notari autentičnih dešavanja pišu o sebi kroz sebe. Šta reći za pisce letopisa? Banalizujem, ali niko od nas nije bio tamo kad se podizao Rim, i niko nije držo sveću Aleksandru dok je umirao. Moraš dozvoliti da kao mogućnost postoji verovatnoća da si čitao nekog ko nije bio u pravu. Možda je on stvarno bio, ali ne postoji nikakav empirijski način da to potvrdiš.
To je osnovni problem s istorijom, to što se gro čak i opipljivih dokaza i dalje može tumačiti po sopstvenom nahođenju.

Ne znam šta je bilo s Acom, i kako ne znam pouzdano, ne mogu uzeti da si u pravu u kontekstu ovoga o čemu govorimo. Ja još uvek ne verujem da je ljudski rod genetski uslovljen da mrzi druge pripadnike svog roda na konto nacionalne, verske ili bilo koje druge a srodne pripadnosti. Čovek je, genetski i drugojačije; uslovljen mnogo čime, ali mržnja po pitanju toga što smo pobrojali, ne ulazi u tu priču. Kad čovek mrzi, on mrzi lično: zato što smatra da je lično oštećen. Ali to već nije tema ni za istoriju ni za ekonomiju. :)

Ljudi su alpha predatori. Predator je teritorijalan.

Misliti da nas pripadnost određenoj političkoj partiji može sačuvati od toga; odnosno, misliti da postoji bilo koja vlast bilo kada na planeti koja je bila izuzeta od toga, i motivisana jedino apstraktnim fenomenima tipa teorija zavere, verskih razloga i hipnozom masa; naivnost je koja bi se mogla nazvat simpatičnom jedino u laboratorijskim uslovima.

Obzirom da se dešava da ona dovede do svetskih ratova, ja bi ju pre nazvala opasnom.

Ljudi su alpha predatori. Predator je teritorijalan.

Misliti da nas pripadnost određenoj političkoj partiji može sačuvati od toga; odnosno, misliti da postoji bilo koja vlast bilo kada na planeti koja je bila izuzeta od toga, i motivisana jedino apstraktnim fenomenima tipa teorija zavere, verskih razloga i hipnozom masa; naivnost je koja bi se mogla nazvat simpatičnom jedino u laboratorijskim uslovima.

Obzirom da se dešava da ona dovede do svetskih ratova, ja bi ju pre nazvala opasnom.
Ovo boldovano....ja nisam ni napisao nista slicno ovom pa da pises ovakvu repliku.Ljude i njihove proritete najbolje je opisao Maslov dr.Abraham.Samo sam napisao kako je ipak sve u nama i dolazi iz nas,iz nase glave vise nego iz srca.Cetvrti Reich je nastavak Treceg,samo je prefinjenije metode uzeo za sprovodjenje svojih planova.Naravno da niko od nas nije boravio vremeplovom( ako postoji jos uvek onaj Teslin iz ,,Experimenta Philadelfija").Teorija zavere ili teorije zavera svakim danom su sve manje teorija,a sve vise aksiom.Nesumnjivo je da onaj ko kuje zavere odlicno i vise nego odlicno poznaje Maslovljev opis ljudskih prioriteta...nekog danas u Ugandi bas briga i uopste ne razmislja o situaciji izmedju dve Koreje i o mogucim posledicama njihovog sukoba;pa zassto to onda ne iskoristiti.Cetvrti Reich upravo i radi po tom principu,,gledaj svoja posla i nista drugo".Ako se tome doda jos i metod,,polako,tiha voda-brg roni" i ako znamo da su USA od kraja drugog Svetskog rata sudelovala u vise od 50 drzavnih udara i kontraudara,onda je jasno da se ipak nesto desava.Ovo kod nas je tkdj.razradjena metoda,smisljena jako dobro,isprobana u praksi.Imas prilke pogledati nesta o americkom filmu,,Plavi krug" gde je mnogo,mnogo ranije od samog raspada SFRYispricana sama bit,sama sustina sukoba na ovim prostorima,motiva velikih i iskoristavanje malih.

Back