ЧЕТНИЧКИ ОСЛОБОДИЛАЧКИ ПОКРЕТ

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Са суђења др Фуксу

Државни тужилац:
- Ви сте, оптужени, и као полицијски пуковник и као шеф Гестапоа у окупираној Србији, свакако одржавали тесне везе са већ осуђеним и погубљеним издајником Дражом Михаиловићем. Објасните суду вашу сарадњу са њим.

Оптужени пуковник др Фукс:
- Никада Гестапо, чији сам шеф стално био, није имао никакве везе са генералом Дражом Михаиловићем. Штавише, ми смо Михаиловића увек сматрали за непријатеља Рајха број један. Зато су сви припадници Михаиловићевог покрета од стране Гестапоа прогоњени без милости.

Државни тужилац:
- То је неприхватљиво.

Оптужени пуковник др Фукс:
- Ја сам официр од части. Од начела истине не смем одустати ни по цену живота, који је сада у вашим рукама. Од Хитлера па до нашег последњег војника на Балкану, генерала Михаиловића и његове герилце сматрали смо највећом опасношћу по нас. То је покрет који је Немцима задао највише зла и који ...

Државни тужилац:
- Доста! Ни речи више! Захтевам, другови судије, да се претрес одмах прекине и да суђењу овом злочинцу више не присуствују страни дописници.

Председник суда:
- Захтев државног тужиоца се усваја.

Са суђења Францу Нојхаузену

Државни тужилац:
- Немачки рајх није могао из Србије извлачити храну, јер вам то нису допуштале наше партизанске борбене јединице.

Оптужени Франц Нојхаузен:
- Као шеф немачке привреде у окупираној Србији, одлучно и одговорно изјављујем да ми партизане и комунисте нисмо ни осећали. Ако су наша складишта била стално нападана, пљачкана и уништавана, то је била кривица Михаиловићевих људи а не паризана.

Државни тужилац:
- Ви нисте смо ратни злочинац, него и битанга! Одузимам вам реч!

Јаоооооооо... Миланче, умрећу ........

7.gif

Дај, молим Те, ако тога имаш још...и наведи извор...

п.с. Било би и корисно и интересантно да се отвори једна тема са оваквим садржајем под насловом "Хуморна судска пракса".............

_Milanche_:
ma da Eremita cetnici su bili nista a drugovi partizani su oterali Nemce :-)

Изгледа да си ме ПОТПУНО ПОГРЕШНО разумео - тј. обратно од онога што ја мислим. :confused: :confused: :confused: па управо су ти примери генијална ствар ТИ ТРАНСКРИПТИ ТРЕБА ДА БУДУ ДЕО ИСТОРИЈЕ да сви виде шта су и како тужиоци и судије "судили".

@ Urospo

Ето, како диван пример КОМУЊАРСКЕ ПРАКСЕ... увек су били спремни на све, не бирајући начина... а УБИСТВО; ЛАЖ и ПРЕВАРА то је била уобичајена појава... Па ни данас, 26 година од када ћопави Загорац умро НЕ МОЖЕМО ДА САЗНАМО ГДЕ ЈЕ ГРОБ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ МИХАЈЛОВИЋА... и онда ми неко с*ре о "петооктобарским променама"...

eremita:
Изгледа да си ме ПОТПУНО ПОГРЕШНО разумео - тј. обратно од онога што ја мислим. :confused: :confused: :confused: па управо су ти примери генијална ствар ТИ ТРАНСКРИПТИ ТРЕБА ДА БУДУ ДЕО ИСТОРИЈЕ да сви виде шта су и како тужиоци и судије "судили"....

izvini pogresno sam rezumeo.

Јалта је била 1945 године, ја сам био у личким четницима и читао сам летке које су амерички бомбардери бацали 1943 зауспут на путу према Румунији и окупираној Русији, У летцима је писало да је трећа интернационала распуштена и да су се Черчил, Рузвелт и Стаљин договорили о послератној управи за следећих 50 година. Није било ништа о подели. Та подела је извршена у Техерану 1943 и Потсдаму 1945. Ја се ближим осамдесетој и многе догађаје сам гледао и видео и могу рећи да су комунисти много више зла учинили у рату него четници. Ја зато замерам Вуку што је спустио четнике на комунистчки ниво ради помирења, којега они и поред тога неће да прихвате.

Вујадин

Са суђења Францу Нојхаузену

Државни тужилац:
- Немачки рајх није могао из Србије извлачити храну, јер вам то нису допуштале наше партизанске борбене јединице.

Оптужени Франц Нојхаузен:
- Као шеф немачке привреде у окупираној Србији, одлучно и одговорно изјављујем да ми партизане и комунисте нисмо ни осећали. Ако су наша складишта била стално нападана, пљачкана и уништавана, то је била кривица Михаиловићевих људи а не паризана.

Државни тужилац:
- Ви нисте смо ратни злочинац, него и битанга! Одузимам вам реч!

milance odakle si ovo... skin'o? :) jel ima sta opsirnije?

_Milanche_:
Vujadine nije jalta bila 1943 nego 45.Teheran je bio 1943. i tacno je da je jos od Teherana to pocelo samo Staljinovo lobiranje za Tita i Chercilova izdaja .

U pravu si, izvinjavam se ja sam zamenio konferencije:

Die Konferenz von Jalta

Auf Einladung des sowjetischen Staatschefs trafen sich vom 4. bis zum 11. Februar 1945 Josef W. Stalin, Franklin D. Roosevelt und Winston Churchill im Seebad Jalta auf der Halbinsel Krim, um sich über das militärisch-politische Vorgehen in der Schlußphase des Zweiten Weltkriegs zu verständigen. Im Mittelpunkt der Beratungen standen die Behandlung des Deutschen Reichs und der von ihm besetzten Gebiete nach dessen Niederlage sowie die vor allem von den USA angestrebte Gründung der United Nations Organisation (UNO).

Четници у Србији су чинили много грешака,најбоље би било да су прешли Дрину и помогли браћи преко који су се борили против Италијана,Немаца,усташа,балиста,Домобрана и партизана.Србија би опстала и много више Срба би преживело у Србији.
Србију су могли чувати Љотић и Недић је је позанато да је у периоду децембар1941-пролеће 1944 у Србији било свега између 500 и 800 партизана.

Nacionalista:
Четници у Србији су чинили много грешака,најбоље би било да су прешли Дрину и помогли браћи преко који су се борили против Италијана,Немаца,усташа,балиста,Домобрана и партизана.Србија би опстала и много више Срба би преживело у Србији.
Србију су могли чувати Љотић и Недић је је позанато да је у периоду децембар1941-пролеће 1944 у Србији било свега између 500 и 800 партизана.
Слажем се са тобом.
pop9yu.gif
SignoftheCross-1.gif
Bishop-1.gif

srbijasmesko7sa.gif
grckasmesko1gy.gif

eremita:
НА ПЛАНИНИИИИИИИИ....

НА ЈЕЛИЦИИИИИИИИИИ....

САСТАЛИ СЕ СВИ ЧЕТНИЦИИИИИИИИИ........

САСТАЛИ СЕ ПА ГОВОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....

ПЕТОКРАКУ ДА ОБОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....