Новински текст на који се позвао постављач теме и гдје је копирао задњи пасус идиотски је насловљен, баш као и сама тема. Наравно, постављачу није замјерити, он је само насловио тему као у новинском тексту, а његов интелектуални капацитет није такав да разумије да је то идиотизам, значи није до њега. Идиотски је написати да је неко "равнодушан", осим ако је новинар парапсихолог.
Може написати, по мени или мој је закључак да су (анамо ти злоће) били равнодушни, овако један таблоидни ниво на теми гдје је то недопустиво. Узгред, и тим четницима су рођаци страдали у том Јасеновцу, једном од четничких команданата Радету Радићу (који до априла 1942. бјеше партизански командант, мада сви ти Срби који су се дигли прве године бејаху устаници, касније ће доћи до раздора) син је убијен у Јасеновцу (и други син је убијен у борби са усташама), тврдити да је неко равнодушан према мјесту гдје су им најмилији убијени је и морбидно, но добро,новинар нема мјере.
Како сам написао, четници у близини Јасеновца нису имали готово никаквих ефектива, није било шанси да угрозе логор, и ту свака прича завршава.
То су ствари које разумију сви који познају војну материју и проблематику, но на страну то, има нешто важно у новинском тексту (
овдје) којим је отворена ова (глупо насловљена) тема, тај дио има и у једној књизи коју смо претресли на другој теми, и гдје овај Јакшић који тако немушто брани вољеног вођу што се није покзушало угрозити ову фабрику смрти, кажеда Хебранг који је прошао страхоте логора (ако је) никад није постављао то питање, напротив, у књизи коју смо претресли он и Бакарић су стопирали бројне намјере, захтјеве партизанских команданата да се нападне овај логор.
Ми знамо од 1948-е да је овај Хебранг био током рата на "конекцији" са врхом усташког режима. Тај Хебранг бјеше и најприснији сарадник оног Броза, и ту је право ? да ли је и онај Броз преко Хебранга био на сталној конекцији са врхом усташког режима.
Само стопирање пуне 3 године напада на Јасеновац нуди само један исправан одговор.