Cetkica za zube se menja....

netacno. stomatolozi preporucuju 3 do 6 meseci

Koji stomatolozi to kazu? Boze me sacuvaj. U zemljama sa dobrim preventivnim programom i malom stopom gingivitisa cetkica se menja na 3 meseca to je tacno. U zemljama sa jako losim preventivnim programima i visokom stopom gingivitisa cetkica se menja na mesec dana. U ovu drugu grupu spada i Srbija.

Inace ovo za cetkicu na mesec dana sam cuo od jednog mnogo veceg autoriteta na polju stomatologije od nekog anonimnog stomatologa.

Koji stomatolozi to kazu? Boze me sacuvaj. U zemljama sa dobrim preventivnim programom i malom stopom gingivitisa cetkica se menja na 3 meseca to je tacno. U zemljama sa jako losim preventivnim programima i visokom stopom gingivitisa cetkica se menja na mesec dana. U ovu drugu grupu spada i Srbija.

Inace ovo za cetkicu na mesec dana sam cuo od jednog mnogo veceg autoriteta na polju stomatologije od nekog anonimnog stomatologa.
Гингивитис је болест цивилизације и узрок му је у мекој, високо прерађеној храни која приликом жвакања не масира потпорни апарат зуба.

Гингивитис је болест цивилизације и узрок му је у мекој, високо прерађеној храни која приликом жвакања не масира потпорни апарат зуба.

Glavni etioloski faktor je dentalni plak i bakterije dentalnog plaka tj. ne odrzavanje oralne higijene. A ostali faktori su akcesorni tj. pomazuci.

Pocnite da perete zube pa cete videti cudo.

marina.c da li mislis da prosecan Srbin koji pere zube u proseku 10 sekundi zna kad je imao upalu....zato im kazes na mesec dana i resen problem. Sto je sigurno sigurno je.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne seri kad tako moram da se izrazim. Glavni etioloski faktor je dentalni plak i bakterije dentalnog plaka tj. ne odrzavanje oralne higijene. A ostali faktori su akcesorni tj. pomazuci.

Pocnite da perete zube pa cete videti cudo.

marina.c da li mislis da prosecan Srbin koji pere zube u proseku 10 sekundi zna kad je imao upalu....zato im kazes na mesec dana i resen problem. Sto je sigurno sigurno je.

....ma, može i tako! Samo što te taj prosečni Srbin neće poslušati...iz raznoraznih razloga.Ne menjaju Srbi ni gaće svaki dan a kamoli četkicu na mesec dana...:confused:

...to je i meni jedan zubar koji je radio u nemackoj rekao - turcima koji i ne peru zube jedva izvadi zub a nemcima se sa 20 g. klimaju...i kaze da je to najverovatnije zbog hrane jer i deca tih turaka koja su rodjena u nemackoj imaju isti problem...
@Milgred menjacemo ih 6 mesecno ako dajes garanciju :super:

Poslednja izmena:

Back