Četiri bele smrti: hrana koja ti krade zdravlje dok misliš da uživaš.

Објасни то Нолету ;)

On pogotovo unosi onoliko koliko potrosi.

Ako bi unosio manje nego sto potrosi, izgubio bi snagu, misicnu masu, i sve ono sto mu treba da bi igrao na profesionalnom nivou.

A iz kojih izvora uzima nutrijente - to je posebna priča.

Ali ukupna kolicina nutrijenata i kalorija mora sa bude u skladu sa potrosnjom, a svaki profeisonalni sportista izuzetno vodi racuna o tome.

Ne znam sta tu nije jasno?

За шећер и бело брашно се не слажем, лоше је само ако једино то једеш и ако си већ дебео, али некаква енергија мора да се уноси. Пошто су то празнији тј. чистији извори енергије потенцијално су и мање опасни од превише протеина и масти са којима не треба претеривати, највећа штета од шећера и брашна је постати дебео а то је већ видљиво на прву лопту али штету чине и претеривање са витаминима и минералима и чак је здравије бити у доњој граници нормале са тим. Со мора мало да се уноси али не пуно. У мастима су једино есенцијалне омега 3 и омега 6 па бих то скоро избацио, једино се треба сконцентрисати на омега 3 јер се модерном исхраном теже уноси.

Празне калорије бих мало релативизовао због тога, али приметио сам да се мени углавном не једе поврће и не толико воће, провалио сам да је то зато што пијем јако пуно воде, на неки начин уносим превише празне течности кроз воду а требало би да течност узимам и кроз поврће и да уз то уносим и витамине и минерале, то је аналогија са празним калоријама, празне калорије нису баш толико страшне али пијење превише воде се може сматрати уносом празне течности иако ни то није страшно.

Niko ne jede sve.
Ne troluj i ne izvlaci iz konteksta, to je bezobrazno i nevaspitano ponasanje.
СВЕ подразумева четири намирнице из наслова теме.
Сам си написао тај израз, не знам зашто сам ја ту неваспитан? :think:

Back