cestitke porodici Ristic

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Gledah danas izvestaj koji kaze da cemo odumreti od bele kuge osim ako svaka zena ne rodi bar cetvoro...uh kako stvari stoje tesko je da ce se to ostvariti ali iznenadjena primetih da je jedna to uradila za nas tri...rodila dvanaestoro...gledala sam u tu zenu kao heroja prijatno se iznenadivsi da je skolovana da lepo izgleda i da su joj sva deca uredna i zdrava...Ocekivala sam pre toga da ce prikazati neku kolubu, kuknjavu kako nemaju hleba da jedu i slicno ali ono eto jedna zdrava srpska porodica koja je slozna i vesela...Zato samo mogu da im cestitam...

i ja sam gledala taj snimak i odusevila sam se...a najlepse od svega je sto ih roditelji uce da se oslanjaju jedni na druge...i onaj momenat kad jedna od devojcica kaze kako joj je uciteljica rekla da je bogata jer ima toliko brace i sestara...a stvarno jeste...veoma bogata :)

Ма, ја мало у те приче о рађању толико деце из љубави не верујем.
То је нека секта, гарант!
Лепо је имати троје, четворо, али преко тога је мнооого, брате, не стигну родитељи да им се посвете.
О.К., туристичка агенција, али, ко плаћа 12 комплета уџбеника сваке године, клопу, гардеробу..
И кад се баве са свих 12?
А да чувају једни друге..ебига, ако су их зато рађали... :confused:

Лепо је то, нисам хтела да кажем да морају да буду запуштени.
Али, мене би заиста занимало зашто имају толико деце.
Наравно да не очекујем одговор на форуму, и наравно да ни они неће рећи да су у секти.
А то што је педагог..па, лепо, само, бар 15 година није радила, морала је бити на порођајном. Значи, мајка не ради.
Туристичка агенција их издржава? :malav:

Pa ne treba ti sekta da bi radjao decu. SVaka religija nas uci da treba da se razmnozavamo, a abortus se smatra velikim grehom.
Svaka im cast, posebno majci.

Ако су ова деца плод неизвршених абортуса, онда тек немам речи!
Коме браво?
Мајци? Па, браво, наравно...само, ја заиста мислим да је то неодговорно.
Моја је прабаба имала осморо, али се у то време знало зашто су се деца рађала.
Умирала су од болести, а и радила су кућне послове. Тако било у већем делу света.
Но, ако родитељи хоће да се посвете деци, онда је то немогуће са толиким бројем деце.

Ja 'ocu sa jednim da poludim , zamisli da ih imam jos 11, kakav Laza to bi bila diskoteka za mene :confused:

Pa sad mislim svaka majci cast al i dalje stojim iza toga da je to potpuno neodgovoran potez.
Osim ako ne spavaju na parama pa ce svako ali svako dete na kraju dobiti jednako i ravnopravno od svega u zivotu.

Ako je tako - ja im se divim i pozdravljam odluku majke da 12 x bude trudna i da se 12 x porodi.
Ako nije tako ....cutacu bolje da ne lajem.

Неодговорно је не имати деце, а имати могућност за то. Мислим на материјалну и здравствену могућност.
dovoljno je imati novca i sve je ok.... a psiha djece?
koliko ce njih od sveukupno dvanaestoro uspjeti da ostvari odnos djete-majka a ne samo djete-staratelj?
koliko ce se njih osjecati zapostavljenim?
koliko njih ce zeljeti da vise paznje i osjecati krivicu zbog toga jer vise paznje njemu/njoj = manje paznje nekom drugom?
ali, ok, ima se novca, placacemo psihijatre

uf...i meni moje dvoje ponekad bude previse...tu si Mirka apsolutno u pravu
al ja mislim da ta majka ne gleda ovako kao mi na celu svoju zivotnu pricu..
mislim..za njih je verovatno normalno da se starija deca brinu o mladjoj i da majka tesko da svima moze da posveti vreme...materijano je opet posebna prica :think:
i ja mislim da je neodgovorno..ali cinjenica da oni nisu na teretu drustva mi nekako umanjuje tu njihovu neodgovornost :neutral:

ako razmisljamo o odnosu majka-dete i zapostavljenosti o kojoj govorite...ja iskreno mislim da toga vise ima u porodicama u kojoj je dvoje ili troje nego u porodicama sa toliko dece...
ta mama jednostavno nema vremena ni za jedno dete ponaosob pa se tako ni ostali nece oscati zapostavljenima...

moj ujak i ujna su imali sestoro dece...i upravo je tako bilo...

Poslednja izmena:
Pa ne treba ti sekta da bi radjao decu. SVaka religija nas uci da treba da se razmnozavamo, a abortus se smatra velikim grehom.
Svaka im cast, posebno majci.
:) Vidi se da ti je stav jako zdrav, i Papa ima istu propaganduu Africi, nezavisno sto ih je preko 30% bolesno od Side :sad2:

Ja 'ocu sa jednim da poludim , zamisli da ih imam jos 11, kakav Laza to bi bila diskoteka za mene :confused:

Pa sad mislim svaka majci cast al i dalje stojim iza toga da je to potpuno neodgovoran potez.
Osim ako ne spavaju na parama pa ce svako ali svako dete na kraju dobiti jednako i ravnopravno od svega u zivotu.

Ako je tako - ja im se divim i pozdravljam odluku majke da 12 x bude trudna i da se 12 x porodi.
Ako nije tako ....cutacu bolje da ne lajem.
:) Ti cuti, jos uvek odrzavas narastaj, makar to bilo samo pola od onog...osnovnog:cool:

Back