Ceo svet prelazi na Linuks a naša vlada se hvali Majkrosoftom!

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Stiv Balmer dolazi u Srbiju
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak, 4. novembra s generalnim direktorom Majkrosofta Stivom Balmerom.

Foto: Beta, AP
Foto: Beta, AP
Istog dana Dačić, Vučić i ministri - odbrane Nebojša Rodić, privrede Saša Radulović, saobraćaja Aleksandar Antić, pravde Nikola Selaković, prosvete Tomislav Jovanović i članovi Nacionalnog saveta za privredni oporavak razgovaraće sa predstavnicima Majkrosofta i ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem.

Na tom sastanku, pored Balmera, biće i direktor Majkrosofta za Evropu, Srednji istok i Afriku Jugoslav Pirić i generalni direktor Multikantri regije - 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope Takuja Hirano, najavila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Podsetimo, Ivica Dačić i prvi čovek Majkrosofta Stiv Balmer u maju su potpisali su ugovor o saradnji te firme i Vlade Srbije o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će biti korišćen u srpskoj državnoj administraciji.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=11&dd=02&nav_id=772753

I dok ceo svet gleda kako da uštedi u državnim službama i svi polako prelaze na Linuks naša vlada se hvali saradnjom sa Majkrosoftom i time što će im i dalje plaćati ogromne državne pare za održavanje, licenciranje i servisiranje tog amerikanskog s**nja od Windows-a. Zanimljivo je i to je Balmer BIVŠI a ne sadašnji direktor Majkrosofta.

Mnoge državne službe u Brazilu, Nemačkoj, Francuskoj i Rusiji su već uveliko prešle na Linuks koji je POTPUNO BESPLATAN a naša država se hvali time što će našim parama da plaća Windows. :dash:

Velika je razlika u troškovima održavanja pošto je održavanje i licenciranje Linuksa POTPUNO BESPLATNO. Kao što je Linuks bolje rešenje od Windows-a za kućnu upotrebu tako je MNOGO BOLJE rešenje za državne službe između ostalog što je potpuno siguran i bezbedan od virusa a takođe je zaštićen i od špijunaže. Pa šta vi mislite da nas Amerika ne špijunira preko Widows-a u Vladi Srbije i državnim službama? Dakle, sa te strane Linuks je bolji i za nacionalnu bezbednost Srbije i bezbednu razmenu informacija između državnih organa.

Al džabe sve to kad mi imamo ucenjenu vlast koja krije bitne informacije od sopstvenog naroda al zato Amerikancima daju sve informacije na tacni!

- - - - - - - - - -

Skoro sam presao na Ubuntu... Nemoj da vas kunem... ko me prevari... :evil:

Ubuntu ti je eksta! To je jedna od najboljih distribucija Linuksa.

Velika je razlika u troškovima održavanja pošto je održavanje i licenciranje Linuksa POTPUNO BESPLATNO. Kao što je Linuks bolje rešenje od Windows-a za kućnu upotrebu tako je MNOGO BOLJE rešenje za državne službe između ostalog što je potpuno siguran i bezbedan od virusa a takođe je zaštićen i od špijunaže. Pa šta vi mislite da nas Amerika ne špijunira preko Widows-a u Vladi Srbije i državnim službama? Dakle, sa te strane Linuks je bolji i za nacionalnu bezbednost Srbije i bezbednu razmenu informacija između državnih organa.

Al džabe sve to kad mi imamo ucenjenu vlast koja krije bitne informacije od sopstvenog naroda al zato Amerikancima daju sve informacije na tacni!

Ne , odrzavanje nikako nije besplatno za razliku od licence, Microsoft je jos pre par godina napravio pametan strateski potez time sto je snizio troskove podrske za njihove sisteme tako da je ukupan TCO (Total cost ownership) iznenadjujuce jeftiniji od Linux/Unix servera. Ne znam kakva je sada situacija ali ne verujem da se nesto drasticno promenilo.

Да је ОС Линукс толико квалитетан и да подржава све корисничке програме вероватно би масовно био примењиван..Овако, значи да има неке недостатке.
Da, ima tu največu manu, što nema mane! :hahaha:

Pa vi kao neznate da su Srbi političari najbogatiji na svetu?

Eto sad sam vas obavestio. :)

Ah da, na Linuxu nemogu instalirati igrice koje su za Windows. Barem ne sve, sa jakom grafikom. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Да је ОС Линукс толико квалитетан и да подржава све корисничке програме вероватно би масовно био примењиван..Овако, значи да има неке недостатке.

Nemoj da te neko laže, na tržištu ne pobeđuje najkvalitetniji ..to je žvaka za "pionire"

Da, ima tu največu manu, što nema mane! :hahaha:

Pa vi kao neznate da su Srbi političari najbogatiji na svetu?

Eto sad sam vas obavestio. :)

Ah da, na Linuxu nemogu instalirati igrice koje su za Windows. Barem ne sve, sa jakom grafikom. :mrgreen:
Vidi ja bih prvi koristio Linux ali-Adobe paket tj. Photoshop ni Lightroom ne da rade na Linuxu a nista sto Linux nudi od alataza obradu slika-realno ne moze da se poredi s ova dva programa..+ za Linux instaliranje programa nema ko na Win- click-next-are you shure?-yes-next-click itd...nego brale moras da naucis da kucas komande..sto poprilicno smaraaaaa :) a bdw nemoj da se zaludjujete postoje i Linux distribucije koje se placaju i koje su besplatne...

On i jeste najpouzdaniji i najmasovniji server sistem u upotrebi.

Vidi ja bih prvi koristio Linux ali-Adobe paket tj. Photoshop ni Lightroom ne da rade na Linuxu a nista sto Linux nudi od alataza obradu slika-realno ne moze da se poredi s ova dva programa..+ za Linux instaliranje programa nema ko na Win- click-next-are you shure?-yes-next-click itd...nego brale moras da naucis da kucas komande..sto poprilicno smaraaaaa :) a bdw nemoj da se zaludjujete postoje i Linux distribucije koje se placaju i koje su besplatne...
Može da se instalira sve, i programi za Windows, predpostavljam svi!

Ali za to nema potrebe, sve profesionalne programe imaš u Linuxu. I instaliraju se skoro isto kao i u Windowsu, čak i lakše, jer se u bazi Softwera Linuxa nalaze svi programi na jednom mestu, i lako ih je instalirati, 1 klick. :)

Večina Linux distribucija je besplatna, kao i svi programi, a večina programa su u osnovnom paketu OS-a.

Šta nemožeš da instaliraš? :)

Instaliraj preko WINE.

Poslednja izmena:
Ovo vam je WINE, jedan od programa kojim se može instalirati Windosovi programi:

snapshot16.jpg

A ovo vam je baz svih pratečih programa:

snapshot17.jpg

Ja koristim OpenSUSE distrbuciju Linuxa sa KDE okruženjem, kao što vidite. :)

Poslednja izmena:
Čisto sumnjam. Jedino je to problem što nemože da se na Linux serveru krade. :mrgreen:

To te neko zestoko slagao :mrgreen:, svaki sistem, tacnije racunar koji je prikljucen na internet mrezu nije imun na viruse. Zasto Personalni Linux racunari nemaju toliko problema sa virusima, ocigledno jer su manje zastupljeniji kod korisnika. Ali su itekako stabilniji od windows paketa.

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Ubuntu ti je eksta! To je jedna od najboljih distribucija Linuksa.

Ekstra za sta, 'leba ti?

Jedino sto je meni bilo pozitivno kod Ubuntua i zbog cega me zainteresovao bilo je to sto prakticno vec sa DVD-a mozes da se konektujes na internet bez instaliranja drajvera i bilo cega, a u to vreme iz nekog razloga nikako nisam mogao preko Windowsa da se konektujem.

Ali samo privikavanje je glavobolja ziva... Te lozinke root administratora, te one naredbe u Terminalu... :dash:

Pa juri zamene za aplikacije...

Svi kao nesto svirkaju da ima zamena za sve, iako u sustini nema, a i ono sto ima je obicno sranje u poredjenju sa programima za Windows.

Programi za graficku i video obradu su trulex.

Zamena za Word samo na prvi pogled izgleda da moze da zavrsi posao, ali ako podjes da premapiras tastaturu... mosa... nema te opcije.

Ko se zeza na racunaru, da, odlicno zavrsava posao, ali za neke iole ozbiljnije stvari ili ne moze da posluzi ili bi to bilo cisto kilavljenje, onako na silu da se pokaze da moze da posluzi, ali uz mnogo muke...

Ekstra za sta, 'leba ti?

Jedino sto je meni bilo pozitivno kod Ubuntua i zbog cega me zainteresovao bilo je to sto prakticno vec sa DVD-a mozes da se konektujes na internet bez instaliranja drajvera i bilo cega, a u to vreme iz nekog razloga nikako nisam mogao preko Windowsa da se konektujem.

Ali samo privikavanje je glavobolja ziva... Te lozinke root administratora, te one naredbe u Terminalu... :dash:

Pa juri zamene za aplikacije...

Svi kao nesto svirkaju da ima zamena za sve, iako u sustini nema, a i ono sto ima je obicno sranje u poredjenju sa programima za Windows.

Programi za graficku i video obradu su trulex.

Zamena za Word samo na prvi pogled izgleda da moze da zavrsi posao, ali ako podjes da premapiras tastaturu... mosa... nema te opcije.

Ko se zeza na racunaru, da, odlicno zavrsava posao, ali za neke iole ozbiljnije stvari ili ne moze da posluzi ili bi to bilo cisto kilavljenje, onako na silu da se pokaze da moze da posluzi, ali uz mnogo muke...

Da ali realno svi programi su ti mnogo bolji na Linuksu nego na Windowsu!

Ovo vam je WINE, jedan od programa kojim se može instalirati Windosovi programi:

Pogledajte prilog 309742

A ovo vam je baz svih pratečih programa:

Pogledajte prilog 309743

Ja koristim OpenSUSE distrbuciju Linuxa sa KDE okruženjem, kao što vidite. :)

Uzmi, keve ti, instaliraj Microsoft Encarta-u preko Wine-a, pa pokusaj da pokrenes World Dictionary...

Iskoci ti samo prazan okvir prozora bez recnika i to je to...

Kao sve se instalira, izgleda kao da je ok, a kad probas - zajeb :confused:

- - - - - - - - - -

Da ali realno svi programi su ti mnogo bolji na Linuksu nego na Windowsu!

Ako mislis na aplikacije za gledanje filmova i slusanje muzike, onda, da, super su.

Skoro sam pokusavao da nadjem neke alternative za Adobe Photoshop, Corel Painter i Sony Vegas Studio...

Znaci, sraaaanje do sranja... a ako bi i moglo da se udesi nesto pristojno, ispostavi se da imas po nekoliko razlicitih programa za svaku stvar koju si planirao da uradis, pa bi umesto pomenuta 3 programa trebalo da instaliras gomilu.

Poslednja izmena:
Uzmi, keve ti, instaliraj Microsoft Encarta-u preko Wine-a, pa pokusaj da pokrenes World Dictionary...

- - - - - - - - - -

Ako mislis na aplikacije za gledanje filmova i slusanje muzike, onda, da, super su.

Skoro sam pokusavao da nadjem neke alternative za Adobe Photoshop, Corel Painter i Sony Vegas Studio...

Znaci, sraaaanje do sranja... a ako bi i moglo da se udesi nesto pristojno, ispostavi se da imas po nekoliko razlicitih programa za svaku stvar koju si planirao da uradis, pa bi umesto pomenuta 3 programa trebalo da instaliras gomilu.

Odeš na Ubuntu forum, pitaš šta ti treba i oni ti kažu.

To te neko zestoko slagao :mrgreen:, svaki sistem, tacnije racunar koji je prikljucen na internet mrezu nije imun na viruse. Zasto Personalni Linux racunari nemaju toliko problema sa virusima, ocigledno jer su manje zastupljeniji kod korisnika. Ali su itekako stabilniji od windows paketa.
Ja bih rekao da ti nisi dobro upoznat po pitanju zaštit OS-a :)

Linux jeste imun na viruse, u 99% posto slučajeva. Neke aplikacije imaju svojstvo kao virusi, ali nisu virusi. Česti slučajevi koji koj ise dešavaju kod onih koji idu po raznim serverima, koriste ih, sami dozvoljavaju nekim aplikacijama koje imaju to svojstvo, ali u normalnoj situaciji ako se nađu u kompu, izolovani su od drugih programa i aplikacija. :)

Zastupljenost Linuxa u svetu je u mnogome veča od Windowsa, te otuda se vidi kolik ose Microsof bori za tržište. Nezaboravi, da su Evropske zemlje kao što je Nemačka, kupile licencu Windowsa, ali interno koriste isključivo Linux.
Smatraš da su Nemci blesavi da dozvole Amerima da im razaraju sistem države? :lol:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Pa koji če mi to moj, kad imam u Linuxu sve programe???

Ebo te autoked, i adobe. :mrgreen: ;)

Ja bih rekao da si ti smotan, čim nevidiš koliko imaš boljih programa u Linuxu, pogotovo što nemožeš da instaliraš Windowsov programe u Linuxu. :hahaha:

Što se tiče zaštite OS-a, upoznajt pod kojim sistemom i načinom radi Windows zaštita, a kako radi Linux po pitanju same zaštite. :)

Windows zaštita radi na principu "zaštiti druge od sebe", dok kod linuxa je sistem zaštite ravnopravan, kako odlazni, tako i dolazni saobračaj. :)

- - - - - - - - - -

Odeš na Ubuntu forum, pitaš šta ti treba i oni ti kažu.
:ok:

Tačno. Tako na svakom forumu koja podržava bilo koju distribuciju. :)

Back