Cenzura na feminističkim forumima poput ana.rs

Milan Maksimović

Zainteresovan član
Poruka
168
Ovde još i ima neke demokratije, slobode govora, ljudskih prava. Trebate videti kako je na ana.rs forum. Tamo čim se usudiš postaviti pitanja o abortusu, muško-ženskim poslovima, muško-ženskim temama, doprinosu muškaraca i žena nauci odmah dobiješ ban, brišu te i blokiraju. Nema veze šta si kulturno sve napisao, šta nisi ni psovao, ni vređao, ni pretio. Nema veze šta čak nisi ni rekao svoj stav o tome. Sama pitanja su po njima dovoljan razlog da ti zabrane da tamo pišeš. Neverovatno. Šta uopšte drže takve forume ako ih ne interesuju nikakve rasprave i drugačija mišljenja? Kako ih ne smori da uvek pričaju međusobno, slažu se i ponavljaju kao papagaji iste stvari? Ali eto tako to ispadne kada feministkinje naprave svoj forum onda logika nestaje.

Sasvim je razumljivo da ženski forum forsira ženska prava i da na sve gleda iz ženkog ugla. Drugim rečima, da bude pristrasan.

Po meni je to dobro, jer je jasno kako žene vode stvari kada one drže sve konce u rukama.
Ali kako ih ne smori to da uvek međusobno isto ponavljaju? Kako nemaju želju za argumentiranom raspravom sa neistomišljenicima? Da li one shvataju da time šta izbegavaju takvu raspravu i za svaku sitnicu udaraju ban samo dokazuju pred svetom da nisu u pravu i da je njihova feministička filozofija lažna? Možda ni one u svojoj podsvesti ne veruju u feminizam. Onaj ko je siguran u svoju priču taj ne pravi cenzuru i ne boji se rasprave.

Ali kako ih ne smori to da uvek međusobno isto ponavljaju? Kako nemaju želju za argumentiranom raspravom sa neistomišljenicima? Da li one shvataju da time šta izbegavaju takvu raspravu i za svaku sitnicu udaraju ban samo dokazuju pred svetom da nisu u pravu i da je njihova feministička filozofija lažna?
Ali, to je super za krstaricu koja teži da bude sveobuhvatni nepristrasni forum.

Ovde još i ima neke demokratije, slobode govora, ljudskih prava. Trebate videti kako je na ana.rs forum. Tamo čim se usudiš postaviti pitanja o abortusu, muško-ženskim poslovima, muško-ženskim temama, doprinosu muškaraca i žena nauci odmah dobiješ ban, brišu te i blokiraju. Nema veze šta si kulturno sve napisao, šta nisi ni psovao, ni vređao, ni pretio. Nema veze šta čak nisi ni rekao svoj stav o tome. Sama pitanja su po njima dovoljan razlog da ti zabrane da tamo pišeš. Neverovatno. Šta uopšte drže takve forume ako ih ne interesuju nikakve rasprave i drugačija mišljenja? Kako ih ne smori da uvek pričaju međusobno, slažu se i ponavljaju kao papagaji iste stvari? Ali eto tako to ispadne kada feministkinje naprave svoj forum onda logika nestaje.
Nije valjda da si se tamo registrovao:hahaha:
Pa to je bas bas zenski forum šta se čudis sto dobiješ ban.
Ma bre jesi ...

Bio, probao, popio ban nakon izvesnog vremena, posle sam se opet registrovao ali nisam vise bio aktivan, cak se ne secam ni koji nalog je taj drugi bio. U principu nemam ni dobro ni lose misljenje, njihov forum njihova pravila imaju apsolutno pravo na to. Ko se ne uklapa ne treba ni ici tamo ili se izlogovati ako vidi da mu ne odgovara i to je to.

Super forum, ja sam bila tamo u nekom periodu, samo mi je malo dosadio. Ima informacija pa čitam povremeno.

Ko je normalan i kulturan može lepo da ćaska o svemu. Tačno je da ne dozvoljavaju vređanja i mizoginiju ali valjda je to normalno.

Ne dozvoljavaju politiku i to je ogromna mana. Kao ni aktuelne, kratke teme i zato je statičan.

Bio, probao, popio ban nakon izvesnog vremena, posle sam se opet registrovao ali nisam vise bio aktivan, cak se ne secam ni koji nalog je taj drugi bio. U principu nemam ni dobro ni lose misljenje, njihov forum njihova pravila imaju apsolutno pravo na to. Ko se ne uklapa ne treba ni ici tamo ili se izlogovati ako vidi da mu ne odgovara i to je to.
Zašto su tebi dale ban?

Zašto su tebi dale ban?
Iskreno ne secam se bas najbolje, mislim da sam se sa nekim posvadjao, moj temperament svakako ne trpi mnogo pravila koja sam verovatno prekrsio. Dok sam bio tamo, bio sam bas aktivan najvise na temama za opustanje i caskanne, tada ih je bilo dosta aktivnih pa je bilo zanimljivo, iskreno sada ne znam kakva je situacija.

Super forum, ja sam bila tamo u nekom periodu, samo mi je malo dosadio. Ima informacija pa čitam povremeno.

Ko je normalan i kulturan može lepo da ćaska o svemu. Tačno je da ne dozvoljavaju vređanja i mizoginiju ali valjda je to normalno.

Ne dozvoljavaju politiku i to je ogromna mana. Kao ni aktuelne, kratke teme i zato je statičan.
Ja sam tamo bio normalan, kulturan i nisam vređao pa sam opet dobio ban. Njima je mizoginija kada ja na primer kažem da žene neke poslove ne mogu jednako dobro da rade kao muškarci naprosto zbog biologije i fizičke snage, brzine, izdržljivosti ili kada samo postavim pitanje da li je abortus ubistvo i zločin ili ljudsko pravo žene. One kažu ti si šovinista i širiš mržnju prema ženama. Neverovatno. Ne smeš više ni naučnu činjenicu da kažeš.

То је једна иста особа, чим се толико слаже са својим саговорницима

Ja sam tamo bio normalan, kulturan i nisam vređao pa sam opet dobio ban. Njima je mizoginija kada ja na primer kažem da žene neke poslove ne mogu jednako dobro da rade kao muškarci naprosto zbog biologije i fizičke snage, brzine, izdržljivosti ili kada samo postavim pitanje da li je abortus ubistvo i zločin ili ljudsko pravo žene. One kažu ti si šovinista i širiš mržnju prema ženama. Neverovatno. Ne smeš više ni naučnu činjenicu da kažeš.
Pa sta ima da se potezes tamo sa zenama, samo ti je jos kafa falila. Postoje dve opcije boravka na tom forumu, da se zezas i opustas sa zenama i da se sa nekim upoznas ko je raspolozen za to, ispravljanje krive Drine sa zenama unapred se zna ko je kriv, budes dzentlmen pa je pustis da tece kako niima odgovara, mislim ako si se hvatao u kostac tamo sa zenama i ja bih te banovao bez razmisljanja. :D

Back