cena vere

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
za ovo ne znam sta bih ti rekla
trojica najglasnijih vernika, koji se krste kad vide svaki krst i crkvu, poste svaki post, najglasniji su zagovornici sprstva i :kosovojesrbijajebacemoimmajkusiptarsku: slave svoju slavu, postuju svakog sveca i uredno i dalje ubijaju, prodaju drogu na veliko i malo, otimaju tudju zensku decu koja zavrsavaju kao belo roblje, svju zensku decu cuvaju..
sad ti meni kazi, u sta su se oni to pretvorili s obzirom na to u sta veruju

Ti pišeš o veri ili o vernicima?
Svaka vera propoveda mir ljubav ali su ljudi kavrljiva roba i znaju koristiti čak i veru u loše svrhe.
Pitam se samo otkud tebi da ako neko uradi nešto loše i posle toga da donaciju i na glas izgovori kajem se da mu je oprošteno?
Pa mnogi urade nešto i izvine se posle zbog toga ali u dubni duše i dalje misle da su baš tako trebali. Nema tu pokajanja ....
Vi ovde izgleda ne kapirate šta je istinsko pokajanje zato tako lako i kometarišete neke stvari.

Tema:
Cena vere .... nema cene ili veruješ ili ne, tvoja lična stvar, tvoj izbor

Rekoh gore.
Što reče Balašević:
"A neko to od gore vidi sve."
Ko zlo čini, a srećan je, vratiće se njemu.
Ako nije, deci i unucima.

A dobro, i nizvodno bačeno,
uzvodno se vraća.
Najčešće to nije ja tebi-ti meni.

Napisano nije u skladu sa crkvenim ucenjem...covek njie odgovoran pred bogom za grehe predaka (sem ako ih i sam ponavlja)..i bog ne salje na nas krivicu drugih ljudi...

Ti pišeš o veri ili o vernicima?
Svaka vera propoveda mir ljubav ali su ljudi kavrljiva roba i znaju koristiti čak i veru u loše svrhe.
Pitam se samo otkud tebi da ako neko uradi nešto loše i posle toga da donaciju i na glas izgovori kajem se da mu je oprošteno?
Pa mnogi urade nešto i izvine se posle zbog toga ali u dubni duše i dalje misle da su baš tako trebali. Nema tu pokajanja ....
Vi ovde izgleda ne kapirate šta je istinsko pokajanje zato tako lako i kometarišete neke stvari.

Tema:
Cena vere .... nema cene ili veruješ ili ne, tvoja lična stvar, tvoj izbor

u pravu si, jer sam ono citirano procitala na drugaciji nacin - iz ugla slike koju neko hoce da ostavi o sebi pred drugima
a u stvari je zaista tako - u sta verujes, to i postanes
jer ne mozes da verujes u ispravno ako radis zlo

u super tema
volim neke crkve. npr srkvu svetog marka, u koju sma prvi put usla kad mi je otac otisao na ratiste.
ne da se molim bogu , da nesto nudim i nesto trazim..ne. nego sam tu s mirom mogla da placem a niko da me ne dira. ti vekovi u tim zidovima koji su sve i svasta videli i preziveli, preci koji su isto tako plakali, cinili su moju tugu laksom
i ne smao sto je otisao na ratiste, nego protiv koga..dan danas taj koncept mrznje koji dovede do rata me uzasava na nacin koji ne mogu da iskazem..
i posle kroz zivot sta se svatsa desavalo, jeste, setimo se boga kad je frka..ali ja nikad boze spas me..daj m ovo ili ono, nego daj mi snage..i hvala na ovom sto imam..
te krizne situacije prociste coveka, da sagleda zivot jasnije, taj dar neopisivi
da vidi tu lepotu..
a strasni bog kog se treba plasiti mi samo ide na zivce, ne palim se na zastrasivanje, jok. popovi koje treba platiti, fuj.
i tako, nemam pojma..
sto sam starija osecam sve vise svakog dana da sve sto zivimo jeste i raj i pakao, u meri u kojoj to zelimo, zasluzimo, izborimo..

u super tema
volim neke crkve. npr srkvu svetog marka, u koju sma prvi put usla kad mi je otac otisao na ratiste.
ne da se molim bogu , da nesto nudim i nesto trazim..ne. nego sam tu s mirom mogla da placem a niko da me ne dira. ti vekovi u tim zidovima koji su sve i svasta videli i preziveli, preci koji su isto tako plakali, cinili su moju tugu laksom
i ne smao sto je otisao na ratiste, nego protiv koga..dan danas taj koncept mrznje koji dovede do rata me uzasava na nacin koji ne mogu da iskazem..
i posle kroz zivot sta se svatsa desavalo, jeste, setimo se boga kad je frka..ali ja nikad boze spasi me..daj m ovo ili ono, nego daj mi snage..i hvala na ovom sto imam..
te krizne situacije prociste coveka, da sagleda zivot jasnije, taj dar neopisivi
da vidi tu lepotu..
a strasni bog kog se treba plasiti mi samo ide na zivce, ne palim se na zastrasivanje, jok. popovi koje treba platiti, fuj.
i tako, nemam pojma..
sto sam starija osecam sve vise svakog dana da sve sto zivimo jeste i raj i pakao, u meri u kojoj to zelimo, zasluzimo, izborimo..

znam još neke crkve u beogradu gde može da se plače kad prigusti
a za ovo boldovano :ok: imam isti stav po pitanju pristupa veri i potpuno se slažem s tobom.

boga i veru bi trebalo svako da nosi u svom srcu nisu potrebni religijski rituali da bog shvati šta mu poručujemo svojim postupcima.

u super tema
i posle kroz zivot sta se svatsa desavalo, jeste, setimo se boga kad je frka..ali ja nikad boze spas me..daj m ovo ili ono, nego daj mi snage..i hvala na ovom sto imam..
da vidi tu lepotu..
i tako, nemam pojma..

najlepse su u rimu one manje, mos se isplaces ko coek bez da te iko dira....a posle lepo zapucas u soping :lol:

Back