dive
Legenda
- Poruka
- 61.198
ne postoji covek na ovom svetu koji ne veruje
pitanje je samo u sta veruje
boga, cica glisu, sopstvenu snagu, kosmicku ravnotezu
ako neko kaze da ne veruje, to samo znaci da nije jos dosao do tacke da se sa tim souci
ovo nije tema o kojoj zelim da polemisem na religiji i filozofiji, nego me zanima stav nas zena i muskaraca, obicnih ljudi koji se ne bavimo religijom
hocu da pricam o veri, o verovanju
ovih dana smo svedoci da je cena vera bila 1.000.000eu
na fejsu vidim da su najpokvareniji kriminalci najveci vernici jer su im stranice pune slika svetaca slave koju slave, obavestenja da smo usli u veliki post i sl. a kad izadjemo mogu opet ubistva radi licne koristi, kradje, prodaje zena u belo roblje, komadanje nekog i rasprodaje njegovih organa jer tad vera prestaje, a pocinje biznis..svoju savest umire svojom najglasnijom verom u boga, uvereni da je dovoljno da im bozji izaslanik da oprost zbog donacije koju mu udele
sigurna sam da se svako od nas nasao u situaciji kad je imao neki prelomni trenutak u zivotu
od bezazlenijih u oktobru - samo da polozim ovaj ispit jer onda mogu da upisem sledecu godinu i ostanem na budzetu
kad je kasnio ciklus, a nije planirano - samo nije trudnoca
iscekujuci rezultat desete vantelesne - samo da jeste uspelo
do - samo da nije najgora dijagnoze..ili ako jeste - samo da nije kasno..i sl
primera ima milion,, za svakog od nas u zavisnosti od onoga sto smo proziveli blazi ili suroviji
ali u tim trenucima, za nas prelomnim kada imate ocekivanja pojavi se vera
i onda smo da bi nesto dobili spremni nesto i da damo, da ponudimo samo da nam se zelja, cilj ostvare
bilo da se pomolimo bogu - boze molim te samo da ........ evo ja cu.......
bilo da se pomolimo sebi - samo da bude .....uradicu to i to ako treba...
kako ovo sad da formulisem..koji dil pravite sa bogom, kosmosom, cica glisom, samim sobom u takvom prelomom trenutku
koliko ste spremni da platite toj vasoj veri da bi ono sto zelite ostvarili
mozda nisam najjasnije postavila, raspolozena sam da ispeglam nejasnocu u postu ako za tim ima potrebe i pitanja
(nudlo, daj odgvor pusti hejt )
pitanje je samo u sta veruje
boga, cica glisu, sopstvenu snagu, kosmicku ravnotezu
ako neko kaze da ne veruje, to samo znaci da nije jos dosao do tacke da se sa tim souci
ovo nije tema o kojoj zelim da polemisem na religiji i filozofiji, nego me zanima stav nas zena i muskaraca, obicnih ljudi koji se ne bavimo religijom
hocu da pricam o veri, o verovanju
ovih dana smo svedoci da je cena vera bila 1.000.000eu
na fejsu vidim da su najpokvareniji kriminalci najveci vernici jer su im stranice pune slika svetaca slave koju slave, obavestenja da smo usli u veliki post i sl. a kad izadjemo mogu opet ubistva radi licne koristi, kradje, prodaje zena u belo roblje, komadanje nekog i rasprodaje njegovih organa jer tad vera prestaje, a pocinje biznis..svoju savest umire svojom najglasnijom verom u boga, uvereni da je dovoljno da im bozji izaslanik da oprost zbog donacije koju mu udele
sigurna sam da se svako od nas nasao u situaciji kad je imao neki prelomni trenutak u zivotu
od bezazlenijih u oktobru - samo da polozim ovaj ispit jer onda mogu da upisem sledecu godinu i ostanem na budzetu
kad je kasnio ciklus, a nije planirano - samo nije trudnoca
iscekujuci rezultat desete vantelesne - samo da jeste uspelo
do - samo da nije najgora dijagnoze..ili ako jeste - samo da nije kasno..i sl
primera ima milion,, za svakog od nas u zavisnosti od onoga sto smo proziveli blazi ili suroviji
ali u tim trenucima, za nas prelomnim kada imate ocekivanja pojavi se vera
i onda smo da bi nesto dobili spremni nesto i da damo, da ponudimo samo da nam se zelja, cilj ostvare
bilo da se pomolimo bogu - boze molim te samo da ........ evo ja cu.......
bilo da se pomolimo sebi - samo da bude .....uradicu to i to ako treba...
kako ovo sad da formulisem..koji dil pravite sa bogom, kosmosom, cica glisom, samim sobom u takvom prelomom trenutku
koliko ste spremni da platite toj vasoj veri da bi ono sto zelite ostvarili
mozda nisam najjasnije postavila, raspolozena sam da ispeglam nejasnocu u postu ako za tim ima potrebe i pitanja
(nudlo, daj odgvor pusti hejt )