Cena uspeha

U zemlji u kojoj vrlo malo zavisi od licne sposobnosti, a najvise od veza i partijske pripadnosti, i sa niskim moralnim vrednostima celokupne populacije zaista je iluzorno pokretati temu o uspehu, neuspehu, prijateljima i neprijateljima
Najveci uspeh je dobiti radnu dozvolu u nekoj od normalnih, uredjenih drzava.

Nije poenta u ispravnim ljudima, vec u onima koji su dovoljno jaki da izdrze sva ujedanja, otezavanja i spoticanja. Mozda je ta borba kod zena drugacija, ne znam.

Da, ali posmatrajući kroz prizmu tvoje izreke, bitni su i ti ispravni jer upravo potvrđuju prijateljstva koja postoje i kod tzv. uspešnih. Ja bih pre rekla da je to čovečija borba, a ne muška ili ženska, ali kad već spominješ polnu determinantu, može biti da su muškarci ti koji se precenjuju, pa malo teže kapiraju kad im život demonstrira da ipak nisu pobednici po difoltu.

Da, ali posmatrajući kroz prizmu tvoje izreke, bitni su i ti ispravni jer upravo potvrđuju prijateljstva koja postoje i kod tzv. uspešnih. Ja bih pre rekla da je to čovečija borba, a ne muška ili ženska, ali kad već spominješ polnu determinantu, može biti da su muškarci ti koji se precenjuju, pa malo teže kapiraju kad im život demonstrira da ipak nisu pobednici po difoltu.

“Opet sam sam. Možda je i najbolje tako, ne očekuješ pomoć i ne bojiš se izdaje. Sam. Učinit ću sve što mogu, ne uzdajući se u podršku koje nema, i onda je moje sve što postignem, i zlo i dobro.” - Mesa Car

Back