Cena osvezenja motora za golf 2 dizel

dejannn

Iskusan
Poruka
5.717
Hteo bi da pitam one koji znaju koliko kosta osvezenje motora za golf 2 dizel, pala mu je kompresija, trosi mnogo ulja, tesko pali, pa hoci da ga malo sredim pre zime, auto nije presao puno, samo 202 000km ali motor je pre godinu dana prokuvao, i ranije nije motor odrzavan kako treba, to jest zadnjih 100 000 km ulje nije menjeno nego je samo dosipano,koliko se potrosi

Poslednja izmena:
Mislim da za 500 eura mozes da odradis ful generalku.Sam kupis delove znaci klipove menjas ako moras a mozda i ne sve zavisi kakvi su,karike,letece lezajeve aksijalne,obrada bloka na specijalu i to sto manju da bi mogao jos koji put da odradis generalku.
Obrada glave sa testom,garnitura dihtunga i ono najvaznije -dobar i normalan majstor.
Moze to da izadje i 600 eura ali sve zavisi kakve delove kupujes.

Ja bih ti samo preporucio da prvo rasturite motor pa da tek onda kupujes delove, zato sto moze da se desi da je vec radjena specijala. Problem je ako kupis onda delove, recimo, za prvu specijalu, a ono vec bila radjena pa trebalo kupiti za drugu. Za svaki slucaj, prvo rasturite i lepo premerite, zna majstor sta, da budes siguran sta ti treba.

a u čemu je razlika?

i ja se pito, al računam aj mlad dečko, još prati automobilizam, ja sam to odavno batalio...možda zna nešto više, možda posto moderan neki novi izraz za generalku koji ne znam, pa da se ne izblamiram...
:lol:

Ako se vrse sve obrade, menjaju klipovi onda je puna generalna koja moze da dostigne cenu polovine automobila.
Osvezenje je zamena karika i lezajeva, dihtunga i ravnanje glave.

U Osvezenje,ili polugeneralnu spada jos i obavezna zamena letecih lezajeva.
Jer auto dobije bolju kompresiju i samim tim ima jace udarce na radilici.
Takodje je potrbno zameniti gumice ventila na glavi motora,jer neretko i one propustaju ulje koje dolazi u kompresioni prostor gde dalje dolazi do sagorevanja.
I uvek zamenite i termoprekidac na hladnjaku.

I gumice i siceve, a kod dizela to mnogo znači, pa je poželjno i kod osveženja i kod pune generalne, glavu odraditi kompletno. Benzinac će upaliti i sa lošim zaptivanjem ventila, ali dizel teško.

Ljudi gledaju da ustede,ali ih to posle kosta kod same eksploatacije.Veca potrosnja,remonti anlasera,akmulatori...
A glava se ne zove dzaba glava motora,jer kad je ona skroz ok,auto normalno bolje ide.

Ljudi gledaju da ustede,ali ih to posle kosta .

Apsolutno tačno, znam iz ličnog iskustva :dash: :dash: :dash:
Tako sam osvežavao neki opelov 1.6D (nove karike, leteće ležajeve, dihtunge,ulje, filtere,...) sam ušlajfovao ventile (stare),zamenio gumice, kompletirao i opet teško pali :think:
Pa onda ponovo skidanje glave, pa istu na kompletnu obradu, i ishod je bio pozitivan, i po naj jačim mrazevima je palio na prvo alnasovanje.
Zato, prilikom svakog otvaranja (ili osveženja) motora savetujem da se glava sredi kompletno.

Apsolutno tačno, znam iz ličnog iskustva :dash: :dash: :dash:
Tako sam osvežavao neki opelov 1.6D (nove karike, leteće ležajeve, dihtunge,ulje, filtere,...) sam ušlajfovao ventile (stare),zamenio gumice, kompletirao i opet teško pali :think:
Pa onda ponovo skidanje glave, pa istu na kompletnu obradu, i ishod je bio pozitivan, i po naj jačim mrazevima je palio na prvo alnasovanje.
Zato, prilikom svakog otvaranja (ili osveženja) motora savetujem da se glava sredi kompletno.
Znas sta sam primetio?Da je bregasta skoro glavni uzrocnik buke u samom motoru.Kod dizela se u stvari najvise cuju bregasta,bos pumpa i dizne.Zato kad je recimo nov motor,npr golfov 16d,radi kao sat.

Hteo bi da pitam one koji znaju koliko kosta osvezenje motora za golf 2 dizel, pala mu je kompresija, trosi mnogo ulja, tesko pali, pa hoci da ga malo sredim pre zime, auto nije presao puno, samo 202 000km ali motor je pre godinu dana prokuvao, i ranije nije motor odrzavan kako treba, to jest zadnjih 100 000 km ulje nije menjeno nego je samo dosipano,koliko se potrosi

ja sam od vise majstora dobio savet da ne radim generalnu(passat 1.6d), tj, niko od majstora nije hteo da garantuje za delove, kazu svasta se prodaje... :gace:
tako da sam se opredelio za drugu varijantu... :manikir:

Back