- Poruka
- 2.937
Poslednjih pola godine razmišljam o izgradnji kuće pa me interesuje kakva je sada situacija sa cenama materijala i koliko bi iznela izgradnja kuće od 150-200m2 sa prizemljem i spratom ili pak sa podrumom i prizemljem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nekih 20a Km od Kragujevca - gotovo nenaseljen prostor oko Resnika, verovatno bih je gradio uz pomoć majstora, mada ne znam koje su cene da se unajmi firma? Ne znam koje su opcije osim ovog zakonski, da je nešto tipa vikendica za odmor verovatno bih na crno gradio, ovako šta znam.Зависи где се кућа гради, ко је гради и да ли планираш да је градиш по закону.
ima li tamo struje, vode, kanalizacije, dali se zemljište vodi kao građevinsko ili obradivo, ima li pristupnog puta....Nekih 20a Km od Kragujevca - gotovo nenaseljen prostor oko Resnika, verovatno bih je gradio uz pomoć majstora, mada ne znam koje su cene da se unajmi firma? Ne znam koje su opcije osim ovog zakonski, da je nešto tipa vikendica za odmor verovatno bih na crno gradio, ovako šta znam.
Ima struje, ima vode, kanalizacija - ne, zemljište je građevinsko, ima pristup putuima li tamo struje, vode, kanalizacije, dali se zemljište vodi kao građevinsko ili obradivo, ima li pristupnog puta....
pa znači treba ti sve po propisu, dozvola, projekat arhitektura, elektrika, voda, statika.., priključci za struju vodu i kanalizaciju. Samo da izračunaš koliko ti treba kvadrata, moje mišljenje je da ideš sa firmom i potpisanim dogovorom, sa majstorima možeš dobro da zaglaviš, materijal je mslim poskupeo u poslednje vreme, ja sam skoro renovirao, nisam gradio, najviše mi došlo elektrika, menjao sam sve uvodio novo...Ima struje, ima vode, kanalizacija - ne, zemljište je građevinsko, ima pristup putu