Ima struje, ima vode, kanalizacija - ne, zemljište je građevinsko, ima pristup putu
pa znači treba ti sve po propisu, dozvola, projekat arhitektura, elektrika, voda, statika.., priključci za struju vodu i kanalizaciju. Samo da izračunaš koliko ti treba kvadrata, moje mišljenje je da ideš sa firmom i potpisanim dogovorom, sa majstorima možeš dobro da zaglaviš, materijal je mslim poskupeo u poslednje vreme, ja sam skoro renovirao, nisam gradio, najviše mi došlo elektrika, menjao sam sve uvodio novo...
ako možeš nek bude prizemna kuća, svaki sprat ti je ekstra trošak, bolje 120 kvadrata na jednom nivou nego 2 sprata po 60, a i funkcionalnje ti je, nema da se penješ stepencama gore dole. Podrum je dobro imati ali to ti dođe cena kao jedan sprat, ili bar ispod pola kuće neki podrum može i kao suteren ako teren nije pogodan da kopaš dole, veliki troškovi mogu da ti izađu ako se pojave podzemne vode pa moraš to doooobro da izoluješ, ne štedi na izolaciji ni hidro ni toplotnoj, sve ti se to isplati, kod mene dole niz ulicu kupio staru kuću srušio počeo da gradi pa mu se pojavilo puno vode, ja mislim da mu je trošak da to sredi bio plus 20% od cene cele kuće....